ΑρχικήDaily NewsΑσκήσεις εδάφους... στο ΓΣΠ

Ασκήσεις εδάφους… στο ΓΣΠ

Παίρνει τελική μορφή το πλάνο το Κώστα Καΐάφα στην σημερινή κλειστή προπόνηση στο ΓΣΠ. Στην σημερινή βραδινή προπόνηση αναμένεται να προβάρει εντεκάδα και να δώσει τις απαραίτητες οδηγίες όσον αφορά την τακτική, ανάλογα και με την εξέλιξη του αγώνα.

Bet on Alfa

Τι αναμένουμε να δούμε: Μια ΟΜΟΝΟΙΑ σαφώς πιο δημιουργική και επιθετική (σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα) , που θα κρατήσει μπάλα και θα επιδιώξει να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα. Ταυτόχρονα η ομάδα θα έχει σταθερό αμυντικό προσανατολισμό αφού ο Καϊάφας με τίποτε δεν θα θέλει να δει την μπάλα να καταλήγει στο πλεκτό του Μορέιρα.

Πως αναμένεται να αγωνιστεί: Όλα δείχνουν ότι το σχήμα με 4 στην άμυνα θα διατηρηθεί όμως αναμένεται να μορφοποιηθεί σε 4-3-3 σε σχέση με το 4-5-1 που είδαμε την προηγούμενη εβδομάδα. Δηλαδή τα φτερά της ομάδας θα έχουν περισσότερο επιθετικούς παρά αμυντικούς προσανατολισμούς, ενώ αναμένεται ότι τα ακραία μπακ θα ανεβαίνουν περισσότερο.  Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Μορέιρα ενώ η απουσία των Σκαραμοτσίνο και Κακουμπάβα (για τους γνωστούς λόγους), μάλλον καθορίζει και την αμυντική διάταξη: Χάρης Κυριακού δεξιά, Λομπιανίτζε αριστερά. Στεπάνοφ και Ακουισταπάτσε κεντρικό αμυντικό δίδυμο.  Στον χώρο του κέντρου αναμένεται η ίδια τριάδα των Ρόντρι, Σερτζίνιο, Γκρικαλασβίλι. Η απουσία του Μαρκάσα και του Αλίπιο δεν αφήνει πολλά περιθώρια αφού ο Φυλακτου δεν έχει τις εμπειρίες για τέτοιο παιχνίδι ενώ ο Νούνο Ασίς δεν είναι έτοιμος για 90 λεπτά. Αναμένονται πολύ περισσότερα από Σερτζίνιο και Σότα  που ήταν πολύ πίσω στο προηγούμενο αγώνα (ιδιαίτερα από τον Γεωργιανό στο δημιουργικό κομμάτι).

Στην επίθεση, οι προβλέψεις είναι εύκολες όσον αφορά την κορυφή και δύσκολες όσον αφορά τα άκρα. Ο Ρομπέρτο Γκαρσία ήταν ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ συνολικά και στα 2 παιχνίδια με τους Μαυροβούνιους και η θέση του θεωρείται δεδομένη. Στα άκρα της επίθεσης 3 ποδοσφαιριστές θέτουν υποψηφιότητα για 2 θέσεις: Φοφανά, Ράμος και Ρούμπιο. Και οι τρεις έχουν τα υπέρ και τα κατά τους. Ο πρώτος προέρχεται από μια οικογενειακή τραγωδία και δεν μπορούμε να ξέρουμε ψυχολογικά, σε ποια κατάσταση βρίσκεται. Ο δεύτερος προέρχεται από μια μέτρια εμφάνιση που του προκάλεσε εκνευρισμό και ακόμα μία κίτρινη κάρτα στο παθητικό του. Ο Ισπανός έχει τον ενθουσιασμό και την ταχύτητα αλλά του λείπει η τακτική αντίληψη στο παιχνίδι του (ιδιαίτερα στο αμυντικό κομμάτι). Ο Ποτέ είναι ακόμα μια εναλλακτική, αλλά μάλλον και αυτός αναμένεται να χρησιμοποιηθεί στην εξέλιξη του αγώνα (ανάλογα και με την διακύμανση του σκορ).

Σίγουρα μέχρι τον αγώνα υπάρχουν περισσότερες από 48 ώρες και κάποια πράγματα μπορεί ακόμα να αλλάξουν. Το πλάνο όμως δεν θα έχει σοβαρές διαφοροποιήσεις σε πρόσωπα. ακόμα και να προτιμηθεί το 3-5-2. Το βέβαιο είναι ότι τον αγώνα μπορούμε να τον φέρουμε στα μέτρα μας με όποια τακτική και αν αγωνιστούμε. Χρειαζόμαστε το γρήγορο γκολ, ή αν αυτό δεν έλθει, να κρατήσουμε την συνοχή και την συγκέντρωση μας καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα, μέχρι να το πετύχουμε.

 

 

Autoremarketing