Bet on Alfa
ΑρχικήΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΔώρος Σεραφείμ: "Είμαστε σε οριακό σημείο", συνέντευξη στο ΡΙΚ...

Δώρος Σεραφείμ: “Είμαστε σε οριακό σημείο”, συνέντευξη στο ΡΙΚ 1

«Είμαστε σε οριακό σημείο»

Σε οριακό σημείο βρίσκεται σήμερα η Ομόνοια, όσον αφορά στο οικονομικό, τόνισε στο ΡΙΚ, ο πρόεδρος της Ομόνοιας Δώρος Σεραφείμ.

Bet on Alfa

«Είμαστε σε οριακό σημείο. Πρέπει να μην παίρνουν αέρα τα μυαλά μας. Η ευθύνη δεν είναι μόνο σε αυτόν που ηγείτο την συγκεκριμένη περίοδο, αλλά και σε αυτούς που δεν προσπάθησαν να εμποδίσουν αυτή την τάση. Δεν μπορείς να δημιουργείς τέτοια προβλήματα σε μια ομάδα με τόση ιστορία. Η Ομόνοια ουδέποτε βρέθηκε σε αυτή την δύσκολη στιγμή που είναι σήμερα», ανέφερε ο πρόεδρος των πρασίνων.

«Όταν δεν πατάς στο έδαφος και πετάς στα σύννεφα θα το πληρώσεις. Πρέπει να έχεις την υποδομή και την υπομονή, αλλά να είσαι προετοιμασμένος για το χειρότερο, αν κάτι στραβώσει», πρόσθεσε. Ακόμη αναφέρθηκε σε νέα χρέη τα οποία βρίσκουν μπροστά τους και είπε συγκεκριμένα: «Κάποιοι μάνατζερ προσθέτουν νέες απαιτήσεις για παίκτες που αποχώρησαν από την ομάδα μας και πρόωρα μάλιστα. Είναι κάτι που δημιούργησε αναστάτωση, όμως, θα το αντιμετωπίσουμε».

Για τον προπονητή, τον Λευκαρίτη

Ο Κώστας Καϊάφας έχει την πλήρη στήριξη της διοίκησης, είπε ο Δώρος Σεραφείμ. «Είμαστε ικανοποιημένοι με τον προπονητή μας. Δεν είναι μόνο ευθύνη του προπονητή ένα ατυχές αποτέλεσμα, αφού οι ποδοσφαιριστές μπορεί να μην αποδώσουν το αναμενόμενο, είναι και οι διαιτησίες», υπογράμμισε ο πρόεδρος του «τριφυλλιού».

Ακόμη, με αφορμή την παρουσία Κύπριων παικτών, νεαρών σχετικά σε ηλικία, στο ματς με την ΑΕΛ, επισήμανε: «Ήταν στόχος από την αρχή της σεζόν να έχουν πρωτεύοντα ρόλο οι Κύπριοι στην ομάδα μας».

Όσον αφορά στις δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΟΥΕΦΑ Μάριου Λευκαρίτη, για την διαιτησία του Τούντορ στο ματς με την Ντιναμό Μόσχας, είπε: «Αυτό που μας ενόχλησε περισσότερο ήταν η αναφορά του “τι θέλετε να ευνοηθεί η Ομόνοια;”. Όχι δεν θέλουμε εύνοια, αλλά όπως είπαμε και στην πρόσφατη συνάντηση με τον Σύνδεσμο Διαιτητών θέλουμε να μας παίζουν φίφτι – φίφτι».

Για τις Χαλεπιανές και το τριετές πλάνο

Αναφερόμενος στο τεμάχιο γης στις Χαλεπιανές, ο πρόεδρος της Ομόνοιας είπε με έμφαση: «Οι Χαλεπιανές θα ήταν η σωτηρία μας, αλλά η διοίκηση που έκανε τα λάθη, από το 2008 και μετά, δυστυχώς άγγιξε και αυτό το κομμάτι, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να κάνουμε τίποτα». Ανέφερε, ακόμη, πως τα λάθη που έγιναν είναι πολλά και τραγικά. «Υπάρχουν παίκτες που ακόμη παίρνουν λεφτά χωρίς να παίζουν στην Ομόνοια», πρόσθεσε ο κ. Σεραφείμ. Τόνισε για άλλη μια φορά πως, το πρωτάθλημα για την Ομόνοια είναι η σωτηρία της. Περισσότερα είπε, θα λεχθούν στην αυριανή συνέντευξη Τύπου.
Εξέφρασε την πίστη ότι, πάνε καλά μέχρι στιγμής, αφού πέρασαν αρκετούς σκοπέλους. «Βάλαμε πλάνο τριών χρόνων, δυστυχώς όμως κάποια άλλα πράγματα έρχονται και μας βρίσκουν. Πιστεύω πως μέχρι τον Μάρτιο θα τα καταφέρουμε. Το χρέος θα σας το πω αύριο. Σίγουρα είναι λιγότερο απ’ ότι ήταν τον περασμένο Μάιο», υπογράμμισε.

«Θα δείτε ότι παραμένει φόβητρο με τον ΑΠΟΕΛ»
Ο Δώρος Σεραφείμ στο πλαίσιο της συνέντευξης του στο ΡΙΚ, αναφέρθηκε στην ομάδα και όταν του λέχθηκε πως δεν αποτελεί, πλέον, φόβητρο, ήταν κάθετος: «Με τον ΑΠΟΕΛ θα δείτε ότι είναι φόβητρο». Για την ήττα από την Αγία Νάπα και ότι ήταν η πιο ντροπιαστική των τελευταίων χρόνων, είπε: «Και τον καιρό που βασίλευε η Ομόνοια θα βρείτε ήττες από μικρές ομάδες». Όσον αφορά στις φιλοδοξίες της Ομόνοιας, υπογράμμισε: «Το είπαμε από την αρχή πως, στόχος μας είναι μια αξιοπρεπής ομάδα. Θα έχει και τα πάνω της και τα κάτω της. Οι προσδοκίες μας, εφόσον λύσουμε το οικονομικό πρόβλημα, είναι η έξοδος στην Ευρώπη».

Οίκημα

Για το θέμα με το οίκημα του σωματείου στην «Παπανικολή», ήταν κάθετος: «Όταν ένας οικογενειάρχης δεν έχει τίποτα άλλο για να σώσει την οικογένειά του, από το να πουλήσει το σπίτι του, τι θα κάνει, δεν θα το πουλήσει; Το ίδιο ισχύσει και για μας. Όταν φθάσεις στο σημείο να μην έχεις άλλη επιλογή, πουλάς το σπίτι σου για να επιβιώσεις και βρίσκει ένα άλλο οίκημα αλλού».

Εταιρία

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο εταιρίας, τόνισε: «Το αποκλείσαμε από χρόνια. Δεν προσφέρει τίποτα να είσαι εταιρία. Είδαμε και τι άλλες ομάδες που έγιναν εταιρία, είχαν τα σκαμπανεβάσματά τους και τις δυσκολίες τους. Ο ΑΠΟΕΛ τώρα τελευταία βρήκε τον δρόμο του. Ο Απόλλων το ίδιο. Εμείς ως σωματείο δεν είχαμε καμιά φορά πρόβλημα, παρά μόνο από το 2008 και μετά.

Θύρα 9

Για τις σχέσεις της διοίκησης με την Θύρα 9, είπε: «Εμείς δεν έχουμε τίποτα με την Θύρα 9. Εμείς θέλουμε όλους όσους υποστηρίζουν την Ομόνοια και στα καλά της και στα κακά της. Το να μπαίνουν στο γήπεδο και να ενεργούν με τρόπο που να δημιουργούν πρόβλημα στα οικονομικά του σωματείου και αναφέρομαι για τον κόσμο σε όλες τις κερκίδες, δεν είναι σωστό. Για κάποια πράγματα που συμβαίνουν, ο Δώρος Σεραφείμ, δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο να υπάρχει και υποκίνηση από κάποιον ή κάποιους.

Autoremarketing

Bet on Alfa