ΑρχικήDaily NewsΔΗ.ΣΥ. : Ο 'αόρατος' κηδεμόνας του ΑΠΟΕΛ

ΔΗ.ΣΥ. : Ο ‘αόρατος’ κηδεμόνας του ΑΠΟΕΛ

Η χθεσινή παρέμβαση του Υπεύθυνου Eπικοινωνίας του ΑΠΟΕΛ, Χαράλαμπου Προύντζου, έφερε ακόμα μια φορά στην επιφάνεια το μέγα ζήτημα της παρέμβασης των πολιτικών κομμάτων στο Κυπριακό ποδόσφαιρο. Αυτό που επιμελώς όμως παρέλειψε να αναφέρει ο παράγοντας του ΑΠΟΕΛ, είναι πως το ποδοσφαιρικό κατεστημένο (και η ΚΟΠ κατ’ επέκταση) εξυπηρετούν τα συμφέροντα του σωματείου του, κάτω από το άγρυπνο μάτι του Δημοκρατικού Συναγερμού. Γιατί όπως σωστά επισήμανε ο κ. Πρόυντζος μπορεί το Αποέλ να είναι εταιρεία, να έχει τους μετόχους του κτλ κτλ, αλλά ταυτόχρονα εξυπηρετείται από ένα καλοστημένο μηχανισμό ο οποίος εδώ και χρόνια έχει απλώσει τα πλοκάμια του σε κάθε ποδοσφαιρικό σώμα, από το Αγροτικό μέχρι την Α’ κατηγορία.

Bet on Alfa

Και επειδή είναι η ώρα να μιλήσουν τα έργα και όχι τα λόγια παραθέτουμε απλά τα πιο κάτω:

1. Το σκάνδαλο με το τηλεοπτικό συμβόλαιο της CYTAVISION

O Πρόδρομος Πετρίδης το χαρακτήρισε  το μεγαλύτερο deal που υπέγραψε ποτέ το ΑΠΟΕΛ, (πρόκειται για ένα ποσό το οποίο προσεγγίζει τα 9 εκ. ευρώ). Τι έγινε με λίγα λόγια. Η LTV (μεγαλομέτοχος του ΑΠΟΕΛ) αιμορραγούσε. Αδυνατούσε να εκπληρώσει τις οικονομικές τις υποχρεώσεις έναντι της εταιρείας με ένα πολύ χαμηλότερο αντίτιμο. Αρχές του 2014 (και ενώ οι υπάλληλοι της CYTA διαδήλωναν έξω από την Βουλή ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού), συγκαλείται έκτακτο ΔΣ. Στόχος; Να δοθούν 600 χιλιάδες ευρώ στο ΑΠΟΕΛ (με αντιστάθμισμα την παραχώρηση των δικαιωμάτων προβολής του Αγγλικού πρωταθλήματος από την LTV στην CYTAVISION), για να κάνει μεταγραφές και να πληρώσει ποδοσφαιριστές, έναντι των οφειλομένων της LTV στην ομάδα. Και αφού είδαν ότι τους έπαιρνε, αποφάσισαν την μεγάλη τράμπα τον περασμένο Ιούλιο. Έβαλαν την CYTAVISION να πάρει τα τηλεοπτικά δικαιώματα του ΑΠΟΕΛ, έναντι του διπλάσιου ποσού που θα του κατέβαλλε η LTV για την περίοδο 2014-16 συν την επέκταση μέχρι το 2019, Μέγα σκάνδαλο. Το Αποέλ, ενώ δεν είχε ρευστότητα, έδωσε πλουσιοπάροχο συμβόλαιο στον Εφραίμ, αγόρασε τον Ντε Βισέντι μισό εκατομμύριο από τον Ολυμπιακό Πειραιώς και αργότερα έκανε το megadeal με τον Ραφίκ Τζιμπούρ. Σε μια περίοδο, που οι ίδιοι οι παράγοντες του, δήλωναν δημόσια, ότι αν δεν μπουν στος Ομίλους του Chmapions League, θα είχαν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα. 

2. Στήριξη Κασουλίδη στις προεδρικές του 2008

Επτά ποδοσφαιρικά σωματεία πρώτης κατηγορίας (προεξέχοντος του ΑΠΟΕΛ), τάσσονται ανοικτά υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Ιωάννη Κασουλίδη στις προεδρικές εκλογές του 2008. Το γεγονός ότι ο Δημήτρης Χριστόφιας θα κερδίσει τις εκλογές, θα αποτελέσει την απαρχή μιας άνευ προηγουμένου επίθεσης εναντίον της ΟΜΟΝΟΙΑΣ,

3. Η υποψηφιότητα Κρις Γεωργιάδη για την προεδρία της ΚΟΠ

Το καλοκαίρι του 2009, έγινε η μεγαλύτερη προσπάθεια ανατροπής του ποδοσφαιρικού κατεστημένου της ΚΟΠ. ΟΜΟΝΟΙΑ, Ανόρθωση, Απόλλων και ΑΕΛ (όλες οι μεγάλες ομάδες της Κύπρου δηλαδή πλην του ΑΠΟΕΛ) συμφωνούν να στηρίξουν τον διοικητικό παράγοντα της Ανόρθωσης για την προεδρία της ΚΟΠ. Στόχος η κάθαρση του ποδοσφαίρου, με ένα έντιμο ηγέτη καθολικής αποδοχής. Σε δηλώσεις του τότε ο κ. Γεωργιάδης κατηγορεί το ποδοσφαιρικό κατεστημένο ότι ‘ έχει επιδοθεί σε μια μια άνευ προηγουμένου εκστρατεία, χρησιμοποιώντας απειλές! Συγκεκριμένα ανέφερε ότι απειλούν σωματεία ότι σε περίπτωση που προτιμήσουν τη δική του υποψηφιότητα θα έχουν δυσμενείς συνέπειες, μέσω της διαιτησίας!’ (Πολίτης 1/8/2009). Τελικά γίνεται το αναμενόμενο. Με παρέμβαση της Πινδάρου πρώτος ο Απόλλωνας και μετά η ίδια η Ανόρθωση αποσύρουν την στήριξη τους προς τον κ. Γεωργιάδη. Η βασιλεία Κουτσουκούμνη, Κούμα θα συνεχιστεί.

4. Τα κεκλεισμένων και οι εξοντωτικές τιμωρίες

Σε μια περίοδο (2012-13) που η ΟΜΟΝΟΙΑ προσπαθεί να ισορροπήσει, αφού τα πρώτα οικονομικά προβλήματα αρχίζουν να εμφανίζονται, το ποδοσφαιρικό κατεστημένο αποφασίζει να την σπρώξει στον κατήφορο και να μην την αφήσει να αναπνεύσει. Η αρχή γίνεται με τον διακοπέντα αγώνα ΟΜΟΝΟΙΑΣ-ΑΕΛ. Συνεχίζεται με το τεράστιο φιάσκο στην υπόθεση Νεόφυτου Λάρκου και Χρήστου Ηλία. Ο προπονητής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ τιμωρείται με 6μηνο αποκλεισμό για δήθεν σπρώξιμο στον διαιτητή, στην φυσούνα του σταδίου Παραλιμνίου. Μετά από τεράστιες δικαστικές μάχες και αφού η ομάδα και ο προπονητής έχουν αποπροσανατολιστεί η ποινή τυγχάνει ελάφρυνσης σε 4 αγωνιστικές (σημ. στον αγώνα αυτό ο Γιώργος Εφραίμ δέχεται κόκκινη κάρτα… απλά για να θυμάται ο κ. Προύντζος και ‘ο Γιώργος μας’). Ταυτόχρονα ανακαλύπτεται το νέο φρούτο. Τα κεκλεισμένων και οι εξοντωτικές ποινές. Η ΟΜΟΝΟΙΑ καταδικάζεται σε κεκλεισμένων 7 φορές (με όλους τους εντός έδρας αγώνες για τα play offs συμπεριλαμβανομένων), ενώ ταυτόχρονα θα της επιβληθούν δυσθεώρητες χρηματικές ποινές. Επιφανή μέλη της Δικαστικής Επιτροπής της ΚΟΠ, ο νυν βουλευτής Λάρνακας του ΔΗΣΥ Αριστοτέλης Μισός και ο νυν Δήμαρχος Λατσιών με τον ΔΗΣΥ Παναγιώτης Κυπριανού. Οι παρεμβάσεις νυν υπουργού της κυβέρνησης Αναστασιάδη σε όλα αυτά τα ζητήματα καταλυτικές.

5. Οι εκλογές του Συνδέσμου Διαιτητών

Η Διαιτησία διαχρονικά έχει τον δικό της καθοριστικό ρόλο στο Κυπριακό ποδόσφαιρο. Γι’ αυτό και οι εκλογές αποτελούν ένα προσωπικό στοίχημα του μεγάλου αφεντικού στην Πινδάρου. Το γεγονός ότι η απαξίωση του διαιτητικού κόσμου, το οδήγησε για πρώτη φορά σε εκλογική ήττα (μιλάμε για την ήττα Πάπουτσου από τον συνδυασμό του Λεόντιου Τράττου), έφερε μια κάποια αναστάτωση  στον ΔΗΣΥ. Φυσικά και πάλι είχε τον τρόπο να παίρνει το ζητούμενο. Γι’ αυτό μερίμνησαν ότι ο συνδυασμός του Μιχάλη Αργυρού δεν θα είχε πρόβλημα στις εκλογές των Διαιτητών. Τώρα μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι. Μαζί τους και όσοι ανησύχησαν προς στιγμή ότι ο Μάριος Παναγή θα έκανε δηλώσεις. Φρόντισαν έγκαιρα να του κλείσουν το στόμα.

ΥΓ. Το γεγονός ότι τα πολιτικά κόμματα πρέπει να μείνουν μακριά από το ποδόσφαιρο αποτελεί σήμερα μια υπαρκτή ανάγκη. Παρόλα αυτά, η ηγεσία του ΑΚΕΛ οφείλει να τοποθετηθεί δημόσια και με σαφήνεια στις δηλώσεις Χαράλαμπου Προύντζου. Το κρυφτό δεν βοήθησε ποτέ κανένα. Όπως όφειλε να ασκήσει κοινοβουλευτικό έλεγχο στην σκανδαλώδη εύνοια του ΑΠΟΕΛ από την CYTAVISION. Αυτά είναι τεράστια σκάνδαλα και πρέπει να αποκαλύπτονται. Ταυτόχρονα έχει και ευθύνες όπως και όλα τα άλλα κόμματα για την σημερινή κατάντια του ποδοσφαίρου στην Κύπρο. Και πρέπει να τις αναλάβει πρωτοστατόντας πρώτα και κύρια στην εξυγίανση του αθλήματος.

ΥΓ2. Το περσινό πρωτάθλημα Α’ κατηγορίας, πως αναγορεύτηκε σε ‘Γλαύκος Κληρίδης’; Με παρέμβαση της ΚΕ του ΑΚΕΛ;

 

 

Autoremarketing

Bet on Alfa