Bet on Alfa
ΑρχικήΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΆλλα έλεγε ο Κουτσοκούμνης πριν 5 χρόνια

Άλλα έλεγε ο Κουτσοκούμνης πριν 5 χρόνια

Απόσπασμα από τις καταγγελίες Παναγή

Bet on Alfa

«Το ξέρεις κύριε Κουτσοκούμνη ότι ο Παναγή για έξι χρόνια δεν συμπεριλαμβάνεται στους ορισμούς των αγώνων που κρίνουν τη διαβάθμιση; Ή θα μας πεις δεν γνωρίζεις και δεν έχεις καμία σχέση; Και αν δεν έχεις καμία σχέση γιατί με καλούσες στο κινητό μου τηλέφωνο πριν από τον αγώνα Εθνικός Άχνας – Παραλίμνι; Όπως πρόσεξες δεν το απάντησα. Αλλά πως είναι δυνατόν να το γνωρίζει ο πρόεδρος του Εθνικού και να με ρωτά αν μιλήσαμε. Μήπως με κάλεσες και άλλες φορές;»!

«Τέτοια τηλεφωνήματα δεν είναι σπάνια στην ατζέντα μου», απαντά (με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα «κερκίδα», ο πρόεδρος της ΚΟΠ, Κωστάκης Κουτσοκούμνης. Και διευκρινίζει: «Τέτοια τηλεφωνήματα έκανα ουκ ολίγες φορές και στον ίδιο και σε άλλους διαιτητές και τα οποία απαντήθηκαν. Είναι θεμιτό και το θεωρώ καθήκον μου να παίρνω διαιτητές τηλέφωνο για να τους ευχηθώ και να τους προτρέψω να κάνουν μια καλή διαιτησία. Δεν είναι λίγες οι φορές που όταν κάποιοι πρόεδροι ομάδων δουν τους ορισμούς των διαιτητών, μου ζητούν να κάνω παρέμβαση για να κάνουν οι διαιτητές καλή δουλειά στο γήπεδο. Είναι ο ρόλος μου να φροντίζω για την ψυχολογία του διαιτητή με αυτό τον τρόπο και δεν θεωρώ ότι υπάρχει κάτι μεμπτό. Αν μπορεί να μου υποδείξει έστω και μισή φορά που πήρα τηλέφωνο τον ίδιο ή άλλους διαιτητές και δεν ήταν στα πλαίσια που έχω αναφέρει, τότε μπορεί να σκεφτεί κάποιος οτιδήποτε».

Εν ολίγοις, ο πρόεδρος της ΚΟΠ υποστηρίζει ότι ο ρόλος του, μεταξύ άλλων, είναι να «φροντίζει και για την ψυχολογία του διαιτητή»! Άλλα έλεγε, όμως, πριν πέντε χρόνια. Και τα γραπτά μένουν. Σκαλίζουμε, λοιπόν, παλαιότερες εξαγγελίες των αξιωματούχων του ποδοσφαίρου μας και πάμε πέντε περίπου χρόνια πίσω.

Για την ακρίβεια στις 25 Νοεμβρίου 2009. Και τότε το θέμα της διαιτησίας ήταν στο επίκεντρο και ο πρόεδρος της ΚΟΠ Κωστάκης Κουτσοκούμνης, ανέλαβε πρωτοβουλία για να βελτιωθούν τα πράγματα. Η Εκτελεστική Επιτροπή συναντήθηκε με την Επιτροπή Διαιτησίας και ο πρόεδρος της ΚΟΠ με «εγκύκλιό» του προς του στενούς του συνεργάτες (τα μέλη της Εκτελεστικής), δηλώνει αποφασισμένος να πάρει δραστικά μέτρα. Ακόμη και να παραπέμψει τους συνεργάτες του στη Δικαστική!

Η φωτοτυπία του e-mail που αποκάλυψε το «Goal» στις 9 Φεβρουαρίου 2012 είναι ενδεικτική: «Ψες κατά τη συνάντηση που είχαμε με την Επιτροπή Διαιτησίας είπα κάποιες γενικές αλήθειες. Ξεχνώ και αγνοώ οποιεσδήποτε ενέργειες που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν μεμπτές προς την κατεύθυνση της Επιτροπής και / ή του Διευθυντή από μέλη της ΕΕ.

Επειδή όμως για κάποια πράγματα είμαι αποφασισμένος, σας πληροφορώ με όλη μου την αγάπη ότι θα παραπέμψω άτομα του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΟΠ στη Δικαστική Επιτροπή, οσάκις μου καταγγελθεί ότι υπήρξε ανάμιξη στη λειτουργία τους, στις επιλογές τους κ.λπ. Το ίδιο θα πράξω αν μου καταγγελθούν Σωματεία.

Αν εσείς πάρετε την όποια πληροφόρηση ότι τώρα, στο μέλλον ή σε οποιαδήποτε φάση στο παρελθόν, ότι εγώ είχα οποιαδήποτε ανάμιξη στα διαιτητικά (με την κακή έννοια), σας εξουσιοδοτώ να με καταγγείλετε δημόσια.

Φίλοι μου, είμαι αποφασισμένος. Μέσα στα πλαίσια της ΕΕ ενώπιον όλων, μπορείτε να θέσετε το όποιο θέμα θέλετε αναφορικά με την Επιτροπή Διαιτησίας και / ή τον Διευθυντή. Όμοιο email φεύγει και για τις υποχρεώσεις των μελών της Επιτροπής Διαιτησίας και του Διευθυντή».

Ο πρόεδρος της ΚΟΠ ήταν «αποφασισμένος» (τον Νοέμβριο του 2009) και το επανέλαβε δύο φορές. Επειδή τα τελευταία πέντε χρόνια δεν ακούσαμε να έχει παραπεμφθεί κανένας στη Δικαστική, να συμπεράνουμε ότι κανένας παράγοντας του ποδοσφαίρου και κανένα σωματείο δεν «αναμίχθηκε» στα της διαιτησίας; Να συμπεράνουμε ότι ο Μάριος Παναγή είναι εξωγήινος;

Ο ίδιος παραδέχθηκε χθες ότι τα τηλεφωνήματα στους διαιτητές «δεν είναι σπάνια στην ατζέντα» του. Ή μήπως τέτοιου είδους τηλεφωνήματα είναι «ανάμιξη» με την καλή έννοια. Και γιατί να μην φροντίζουν για την ψυχολογία του διαιτητή, όλα τα μέλη της Εκτελεστικής και αυτή η φροντίδα να είναι ο ρόλος, μόνο του προέδρου της ΚΟΠ;

ΠΗΓΗ

Autoremarketing

Bet on Alfa