ΑρχικήΑΛΛΕΣ ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΤα δεδομένα για την εγγραφή μελών στην ΟΜΟΝΟΙΑ.

Τα δεδομένα για την εγγραφή μελών στην ΟΜΟΝΟΙΑ.

Η ιστορία με την εγγραφή μελών βασανίζει και ταλαιπωρεί μερίδα ΟΜΟΝΟΙΑΤΩΝ εδώ και χρόνια.

Bet on Alfa

Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς και αντικειμενικοί, πρέπει να καταγράψουμε, έστω για σκοπούς ιστορίας, τα ακόλουθα δεδομένα:

1. Για χρόνια η εγγραφή μέλους στην ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν αδύνατη ως δύσκολη. Μέλη εγγράφονταν με το σταγονόμετρο και αφού περνούσαν μήνες /χρόνια ελέγχου χωρίς να υπάρχουν προκαθορισμένα και γνωστά κριτήρια. Πολλές φορές οι αιτούντες δεν λάμβαναν απάντηση.

2. Η πιο πάνω πρακτική άλλαξε επί προεδρίας Μυλωνά με αρχή τη γνωστή συγκέντρωση στην Κρατική Έκθεση τον Σεπτέμβριο του 2012. Τότε, στα πλαίσια της εκστρατείας «Είμαι ΟΜΟΝΟΙΑ δηλώνω παρών» άλλαξε ριζικά η διαδικασία. Το τότε Δ.Σ. υιοθέτησε την πρακτική ότι εφόσον κάποιος προτεινόταν από τουλάχιστον 1 μέλος του Δ.Σ. τότε εγγραφόταν αυτόματα χωρίς έλεγχο. Επίσης εάν κάποιος προτεινόταν από μέλη του σωματείου τότε γινόταν κάποιος έλεγχος για να διαπιστωθεί ότι όντως είναι ΟΜΟΝΟΙΑΤΗΣ.

3. Εκείνη τη περίοδο εγγράφηκαν ως μέλη αρκετοί ΟΜΟΝΟΙΑΤΕΣ οι οποίοι πριν δεν είχαν την δυνατότητα ή οι αιτήσεις τους είχαν στο παρελθόν απορριφθεί.

4. Παρά το άνοιγμα που έγινε τότε η ανταπόκριση δεν ήταν η προσδοκόμενη. Το Δ.Σ. ενέκρινε αιτήσεις και πολύ λίγοι από τους προτείνοντες έρχονταν να πληρώσουν τη συνδρομή και να γίνουν μέλη. Δηλαδή υπήρχαν δεκάδες που εγκρίθηκαν αλλά δεν ήρθαν να ενεργοποιήσουν την συνδρομή τους παρά το ότι κλήθηκαν πολλές φορές.

5. Τότε ,μέσα στο κλίμα των ημερών , το Δ.Σ. ανκαι προβληματίστηκε δεν έθεσε χρονικά όρια στο δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι για τα νέα μέλη. Στην καταστατική συνέλευση που ακολούθησε τον Ιούνιο 2013 δεν άλλαξε η προηγούμενη πρόνοια που ίσχυε. Άρα με βάση το σημερινό καθεστώς (άρθρο 14 Κεφ. 3 του καταστατικού ) για συμμετοχή μέλους σε οποιαδήποτε Γενική Συνέλευση του σωματείου, πρέπει το μέλος να έχει τακτοποιημένες τις συνδρομές του μέχρι και τον προηγούμενο συμπληρωμένο μήνα από την ημέρα διεξαγωγής της Συνέλευσης. Επίσης ένα μέλος αποκτά το δικαίωμα να εκλέγει και να εκλέγεται στο Δ.Σ. εφόσον παρέλθουν τρείς (3) μήνες από την εγγραφή του στο σωματείο. Αυτή η χρονική προθεσμία είναι πολύ φιλελεύθερη σε σχέση με άλλων σωματείων ή οργανισμών που απαιτούν πολύ περισσότερο χρόνο κάποιος να είναι μέλος μέχρι του να έχει το δικαίωμα να εκλέγει και να εκλέγεται. Για παράδειγμα η πρόνοια στο καταστατικό της Θύρας 9 που απαιτεί να είσαι μέλος της προηγούμενης χρονιάς για να έχεις δικαίωμα εκλογής είναι πολύ πιο ισορροπημένη και δίκαια.

6. Το δικαίωμα εγγραφής ως μέλους στο σωματείο πρέπει να είναι δεδομένο για κάθε ΟΜΟΝΟΙΑΤΗ. Το μοναδικό κριτήριο εισδοχής πρέπει να είναι εάν είναι όντως ΟΜΟΝΟΙΑΤΗΣ και υποστηρίζει την ομάδα. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να γίνεται κάποιος έλεγχος εάν κάποιος που υποβάλει αίτηση είναι υποστηρικτής του σωματείου.

7. Άρα το ερώτημα είναι πως το διαπιστώνει κάποιος αυτό. Ένας τρόπος που ακολουθούμε μέχρι σήμερα είναι κάποιος να προτείνεται από δύο υφιστάμενα μέλη του σωματείου ή του Δ.Σ. Με αυτό τον τρόπο υπάρχει το εχέγγυο ότι ο προτεινόμενος είναι ΟΜΟΝΟΙΑΤΗΣ.

8. Ένας άλλος επιπρόσθετος τρόπος που θα λύσει και το πρόβλημα με τις εκστρατείες εγγραφής μελών είναι να έχουν δικαίωμα εγγραφής όσοι είναι κάτοχοι εισιτηρίου διαρκείας. Για παράδειγμα μπορεί να υιοθετηθεί η πρόταση ότι όσοι έχουν εισιτήρια διαρκείας για 2 συνεχόμενα χρόνια θα δικαιούνται αυτόματα να εγγραφούν ως μέλη. Σε τέτοια περίπτωση το σωματείο αφού έχει τα στοιχεία αυτών των ανθρώπων , μπορεί να τους ειδοποιήσει ότι δικαιούνται να εγγραφούν ως μέλη και μπορούν να ενεργοποιήσουν την συνδρομή τους πληρώνοντας το αντίτιμο. Αυτός είναι ο πιο εύκολος τρόπος να αυξηθούν τα μέλη διότι δεν χρειάζεται ειδική εκστρατεία. Το σωματείο έχει ήδη τα στοιχεία. Πολύ απλά αξιοποιείς τους υφιστάμενους κατόχους εισιτηρίων διαρκείας. Ούτε μπαίνει θέμα να ελέγξεις εάν ένας κάτοχος εισιτηρίου διαρκείας είναι ΟΜΟΝΟΙΑΤΗΣ διότι για να έχει εισιτήριο διαρκείας και πληρώνει δεν χρειάζεται άλλη απόδειξη. Αυτή η δυνατότητα είχε συζητηθεί την περίοδο 2012 – 2014, μάλιστα είχε γίνει επεξεργασία συγκεκριμένων σεναρίων που δυστυχώς δεν προχώρησαν λόγω το προβλημάτων που υπήρχαν τότε.

9. Το σωματείο μας διαχρονικά δεν αξιοποίησε στο βαθμό που πρέπει και μπορεί τα μέλη του ούτε τους κατόχους εισιτηρίων διαρκείας. Ούτε έδωσε ανταλλάγματα υπό μορφή ωφελημάτων ή προνομίων (π.χ. εκπτώσεις) στα μέλη ή στους κατόχους των εισιτηρίων διαρκείας. Σε αυτό το τομέα υπάρχει μεγάλο έδαφος για να βελτιωθούμε.

10. Κανένας ο οποίος είναι γνήσια ΟΜΟΝΟΙΑΤΗΣ δεν πρέπει να έχει ένσταση στην εγγραφή μελών άλλων φίλων που είναι υποστηρικτές του σωματείου. Όπως έχουμε γράψει πολλές φορές από αυτή την ιστοσελίδα η έκδοση πιστοποιητικών ΟΜΟΝΟΙΑΤΙΣΜΟΥ δεν είναι προνόμιο κανενός.

11. Η μαζική εγγραφή μελών δεν θα λύσει τα προβλήματα που έχει το σωματείο. Σίγουρα θα βοηθήσει οικονομικά αν όλα τα μέλη πληρώνουν την συνδρομή τους. Όμως το σωματείο μας έχει συστημικά προβλήματα που δεν θα επιλυθούν μόνο με την αύξηση μελών.

12. Συνεπώς δεν πρέπει να συγχέουμε τα πράγματα. Η μαζική εγγραφή μελών είναι καλοδεχούμενη αλλά δεν λύνει αφεαυτής τα προβλήματα.  Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι ο προβληματισμός και η κατάθεση συγκεκριμένων εισηγήσεων για το πως πάει μπροστά το σωματείο μας.

Autoremarketing

Bet on Alfa