ΑρχικήDaily NewsΣτο ίδιο έργο θεατές και 3 πικρές αλήθειες

Στο ίδιο έργο θεατές και 3 πικρές αλήθειες

Ακόμα ένα αιώνιο, “πέρασε” στην ιστορία… Την ίδια στιγμή που ο αστικός Κυπριακός αθλητικός τύπος θα αποθεώνει το Αποέλ για την “μεγαλειώδη” του χτεσινή εμφάνιση, και οι κίτρινοι ρεπόρτερ με άνωθεν εντολές θα προσπαθούν να διαχειριστούν επικοινωνιακά τις “καταγγελίες” της Ομόνοιας, τα ΟΜΟΝΟΙΑΤΙΚΑ σάϊτ, θα αποτελέσουν ξανά το μοναδικό αποκούμπι του βασανισμένου πράσινου λαού.

Bet on Alfa

Εδώ και αρκετές ημέρες, προειδοποιούσαμε για την ανάγκη εγρήγορσης όσον αφορά το μεγάλο ντέρμπι. Με ένα διαφορετικό τρόπο, από αυτόν που επίσημα υιοθετήσαμε, ως σωματείο. Γιατί στο ντέρμπι της περασμένης Δευτέρας μεταξύ του Αποέλ και του Απόλλωνα κάποια πράγματα έγιναν πολύ ξεκάθαρα. Και η καταγγελία του Μπρούνο Βάλε, με τον τρόπο που έγινε, διαφώτισε το σκηνικό ακόμα περισσότερο.

Το Αποέλ ήρθε στο γήπεδο με πλάνο και οργάνωση ώστε να μην αφήσει τίποτε στην τύχη. Την ίδια στιγμή που επίσημα η ΟΜΟΝΟΙΑ, έδωσε έμφαση στην “ενθουσιώδη συσπείρωση του κόσμου”, αφήνοντας τον παράγοντα ΚΟΠ και διαιτησία στο απυρόβλητο.

Το να φωνάζουμε μετά από κάθε ντέρμπι με το Αποέλ, ενώ το υπόλοιπο χρονικό διάστημα “κάνουμε τις πάπιες”, έχει καταντήσει γραφικό. Ανοίχτηκε μια τεράστια υπόθεση με τους κόκκινους φακέλους και εμείς κρατήσαμε μια παθητική στάση. Όπως πράξαμε με την επανεκλογή Κουτσοκούμνη, την αύξηση των ομάδων σε 14, το σκάνδαλο Παναγή. Την ίδια στιγμή ανοίξαμε και διάλογο με την ΚΟΠ TV, για τα τηλεοπτικά του 2019-22.  Μια κίνηση που αν γίνει θα υποδουλώσει ολοκληρωτικά την ομάδα μας, στο ποδοσφαιρικό κατεστημένο του τόπου.

Αν θέλουμε πραγματικά να μην ξαναδούμε διαιτησίες όπως την χτεσινή, πρέπει να αναλάβουμε άμεσα δράση. Μέσα από συμμαχίες με τα άλλα επηρεαζόμενα σωματεία (Απόλλωνα, ΑΕΚ, ΑΕΛ, Ανόρθωση, Σαλαμίνα), να επιδιώξουμε την απαλλαγή του ποδοσφαίρου από αυτούς τους ανθρώπους. Τελεία!  

Η διαιτησία έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος. Η τακτική του «ΔΕΚΑ ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ», εφαρμόστηκε με πλήρη επιτυχία για ακόμα ένα ντέρμπι. Γιατί στο 18’ το παιχνίδι ουσιαστικά κρίθηκε. Όμως το σημείο που πραγματικά δείχνει το πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα της Κυπριακής διαιτησίας, είναι η φάση στο 50’. Με το 0-3 διαμορφωμένο και την ομάδα μας με δέκα παίκτες, ο διαιτητής να αλλάζει άποψη στον καταλογισμό πέναλτι το οποίο ο ίδιος υπέδειξε. Και να συμβουλεύεται τον Δημητριάδη, μετά που ο “διεθνής βοηθός” δέχτηκε επίθεση από τον Γιαννιώτα, που έκανε προθέρμανση. Ούτε αυτό δεν πέρασε… Για τον Δημητριάδη όμως, μόνο το omonoia24 έγραψε κάτι… Και γίναμε και δέκτες (χλιαρών έστω) αντιδράσεων, για την τοποθέτηση μας!      

Το χτεσινό «αιώνιο» άφησε έντονα το αποτύπωμα του αλλά ανήκει ήδη στο παρελθόν. Η ομάδα οφείλει να σηκώσει άμεσα κεφάλι και να διεκδικήσει με ρεαλισμό τους στόχους της μέχρι το τέλος. Και ο ρεαλιστικός στόχος είναι η έξοδος στην Ευρώπη. Το πρωτάθλημα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, έχει πάρει ξανά την γνωστή διαδρομή. Από την Έγκωμη στην είσοδο της Λευκωσίας. Το omonoia24 θα στηρίξει την προσπάθεια της ομάδας να επανέλθει στον σωστό δρόμο. Αλλά θα ήταν παράλειψη, να μην αναφέρουμε ως κατακλείδα 3 πικρές αλήθειες τις οποίες θα πρέπει να διαχειριστούμε:

  1. Όσο συμπλέουμε ολοκληρωτικά με την ΚΟΠ, το θέμα με την διαιτησία και τις σφαγές όπως την χτεσινή, θα είναι πάντα στην ατζέντα. Ας πάρουμε λοιπόν άμεσα τις αποφάσεις μας. Ας δούμε τα ντέρμπι με το Αποέλ την τελευταία πενταετία και θα καταλάβουμε.
  2. Αγωνιστικά η ομάδα έχει κενά, απόρροια κάποιων αποτυχημένων μεταγραφικών κινήσεων του καλοκαιριού. Τον Ιανουάριο πρέπει να γίνουν διορθωτικές κινήσεις. Στα ντέρμπι, το κάθε λάθος μετρά. Και απέναντι στο Αποέλ μετρά διπλά.
  3. Η ομάδα δεν είχε την κατάλληλη προετοιμασία, για να αντιμετωπίσει το ντέρμπι με το Αποέλ. Και δεν μιλούμε για το αγωνιστικό. Αλλά για τις συνήθεις πρακτικές των ντέρμπι. Ούτε ο ίδιος ο Κάρβερ δεν ήταν προετοιμασμένος… Γι’ αυτό διαχειρίστηκε λανθασμένα την αποβολή Καρλίτος, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να κριθεί με συνοπτικές διαδικασίες.

Το χτεσινό παιχνίδι με το Αποέλ, δεν αποτελεί το τέλος του δρόμου για την ΟΜΟΝΟΙΑ. Υπό τις κατάλληλες συνθήκες, μπορεί να αποτελέσει μια «χρυσή ευκαιρία», ώστε να γυρίσουμε σελίδα. Γιατί το χτεσινό παιχνίδι δεν είχε αποδέκτες μόνο στην Κυπράνωρος. Είχε αποδέκτες και στην Λάρνακα, και στην Λεμεσό και στην ημικατεχόμενη Αμμόχωστο.

Autoremarketing

Bet on Alfa