ΑρχικήΚΥΡΙΑ ΕΙΔΗΣΗΠαπαχαραλάμπους: «Όλες οι καταθέσεις μαγνητοφωνούνταν εκτός του Παπασταύρου»

Παπαχαραλάμπους: «Όλες οι καταθέσεις μαγνητοφωνούνταν εκτός του Παπασταύρου»

Ο Ανδρέας Παπαχαραλάμπους μίλησε στον Super Sport FM 104.0 για την απόφαση του να παραιτηθεί από πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού.

Bet on Alfa

Το αρχικό του σχόλιο:«Δεν υπήρχε άλλη επιλογή γιατί όπως είναι δομημένη η επιτροπή δεν μπορεί να εργαστεί. Δεν έχει καμία σημασία εάν παραιτήθηκαν Αυτή η επιτροπή λειτουργεί κάτω από νόμο και κανονισμό, αλλά αυτός ο νόμος μπάζει από εκατό μεριές και δεν υπάρχουν κανονισμοί. Είναι σαν να έχεις μια εταιρεία χωρίς διευθυντές και να έχεις καταστατικό. Εμάς δεν υπήρχε τίποτε. Είναι αυτό που ερωτούσαν ως πριν την ημέρα της παραίτησής μου και ακόμη δεν έχω απάντηση. Εμένα μου έστειλε επιστολή το Υπουργείο Δικαιοσύνης και μου ανέφερε ότι δεν είμαι πολικός προϊστάμενος, και κανείς μέχρι σήμερα δεν ξέρει ποιος είναι. Φώναζε ο κόσμος, αλλά δεν είχαμε γραφεία, δεν είχαμε τόπους για να κάνουμε ανακρίσεις, δεν είχαμε τα απαραίτητα τηλέφωνα, δεν είχαμε κομπιούτερ κ.α. Κανένας από τα μέλη που παραιτήθηκε δεν γνωρίζει τον τρόπο που θα πληρωθεί. Από τις πρώτες ημέρες που αναλάβαμε, εντοπίσαμε τις αδυναμίες, τις κοινοποιήσαμε στους αρμόδιους φορείς και στα κόμματα, εισηγηθήκαμε και τον τρόπο τροποποιήσεων όμως όπως τα δώσαμε έτσι έμειναν»

Ο βασικός λόγος της παραίτησής: «Οι λόγοι είναι πολλοί αλλά αν υπήρχαν όλα όσα προανάφερα και ήταν όλα στην εντέλεια, δεν θα προκύπταν όλα τα άλλα. Δεν αδικώ τον κόσμο που απογοητεύτηκε. Σε όλους τους χώρους που είχα αναλάβει, οι πιέσεις ήταν πάντοτέ δεδομένες. Όταν ανέλαβα πρόεδρος της επιτροπής διαιτησίας και όλα τα σωματεία με εμπιστεύτηκαν, εκεί και αν είχα πιέσεις, μέχρι απειλή για βόμβα. Προχώρησα και ανανέωσα τον διαιτητικό στόλο. Δεν μας αγγίζουν αυτά, είναι δικαίωμα του καθενός να ασκεί πιέσεις».

Για το αν έχασε την εμπιστοσύνη από εκείνο το περιβόητο στιγμιότυπο στο Ανόρθωση-Απόλλων: «Εκεί ενδεχομένως να υπήρξε παρεξήγηση γιατί κανείς δεν ήξερε τον τρόπο πού λειτουργεί η Επιτροπή. Μπήκε τότε στην πλατφόρμα της Στοκχόλμης, μας έστειλαν το φιλμάκι και μας είπαν ότι πρέπει να ερευνηθεί πάραυτα γιατί έλεγαν ότι υπήρχαν ενδείξεις. Ο κ. Γλυκής μπορεί να λέει ότι θέλει, είναι δικαίωμά του εάν θέλει να προστατεύσει τα συμφέροντα της ομάδας του, όμως μόνο την ομάδα του προστατεύει και όχι το πρωτάθλημα και το άθλημα. Εκείνο που προστατεύουμε είναι ο βαθμολογικός πίνακας να γράφει τους σωστούς αριθμούς, δεν έχω τίποτα με οποιαδήποτε ομάδα.

Για τα πυρά που εξαπέλυσε στην επιστολή παραίτησή του προς το πολιτικό σύστημα: «Πάντοτε υπήρχαν πολιτικές πιέσεις και πρέπει να σταματήσουν να εθελοτυφλούμε. Πρέπει να παραδεχθούμε ότι κάποια κόμματα νοιάζονται για το πια ομάδα θα πάρει το πρωτάθλημα ή το κύπελλο. Ξέρουν ότι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα έρθουν κοντά τους ψήφοι».

Για την κατάθεση Παπασταύρου: «Μαγνητοφωνούνται οι καταθέσεις, υπογράφει εκείνος που κατάθεσε, ο ερευνώντας λειτουργός και ο δικηγόρος αν υπήρχε. Το δισκάκι απομαγνητοφωνείτο και έμπαινε στην αρχειοθέτηση. Η μόνη κατάθεση που δεν έγινε αυτό, ήταν με τον κ.Παπασταύρου. Ο κ. Παπασταύρου είπε ότι την κατάθεση θέλει να τη μοιραστεί με τον κ. Σαββίδη. Τώρα που παραιτήθηκε ο κ. Σαββίδης δεν πρέπει να την παραδώσει; Όποιος και να είναι δε δέχομαι να φύγει από τη γραμμή που ακολουθείται και εκείνο το πόρισμα ήταν με βάση την κατάθεση Παπασταύρου. Εγώ κάλεσα τον κ. Σαββίδη κι αν νομίζει ότι εγώ παρενέβηκα και το πόρισμα είναι σωστό, να μείνει ως έχει. Που είναι το κακό; Δηλαδή ένας πρόεδρος να μην έχει λόγο; Τον πρόεδρο θα τον κρίνει εάν είναι καλός ή κακός αυτός που τον διόρισε. Δεν πρέπει να διοριστεί νέα επιτροπή εάν δεν συγυριστεί η κατάσταση γιατί θα βρει τα ίδια μπροστά του».

Autoremarketing

Bet on Alfa