ΑρχικήΚΥΡΙΑ ΕΙΔΗΣΗΠανά: «Δύσκολη απόφαση για το αν και πότε θ’...

Πανά: «Δύσκολη απόφαση για το αν και πότε θ’ ανοίξουν τα γήπεδα»

Στον ΣΠΟΡ FM 95.0 μίλησε το μέλος της επιδημιολογικής ομάδας για τον κορωνοϊό Δρ. Ζωή Πανά, απαντώντας πότε θα επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα.

Bet on Alfa

Αναλυτικά:

Για την πιθανότητα επιστροφής του κόσμου στα γήπεδα: «Νομίζω πως γνωρίζουμε πως υπάρχει ανάγκη επανεκκίνησης του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου για ψυχολογικούς και οικονομικούς λόγους. Σε βάθος χρόνου, θα πρέπει να ανοίξουμε τους αγώνες. Θα πρέπει να βγει ένα πρωτόκολλο για τους αγώνες, αλλά και τις συνθήκες που θα πρέπει αυτοί να διεξάγονται. Οι πιέσεις είναι λογικό να υπάρχουν, αλλά πρέπει να υπάρξει μια διαβάθμιση σε αυτό που πρέπει να κάνουμε. Είναι πως πρέπει να δώσουμε μια προτεραιότητα. Οι επιδράσεις της πανδημίας είναι για όλους μας, αλλά προσπαθούμε να κρατάμε κάποιες ισορροπίες. Υπάρχουν κάποιοι κίνδυνοι στους αγώνες, όπως ο συγχρωτισμός και η χαλαρότητα στην τήρηση των μέτρων. Θα πρέπει να ελαχιστοποιήσουμε τις εξάρσεις. Συζητήσεις γίνονται ως προς στην επιστροφή των οπαδών στα γήπεδα. Όσο αυτήν την περίοδο δεν επιδεινώνεται η εικόνα, τότε θα γίνει ταχύτατα η επανεκκίνηση. Έχουμε ισχυρά όπλα για αυτό. Αυτήν την στιγμή δεν μπορούμε να πούμε για το πότε θα ανοίξουν τα γήπεδα.Είμαστε εξαιρετικά κουρασμένοι, αλλά ας είμαστε προσεκτικοί και ενωμένοι. Είναι μια καθολική και δύσκολη απόφαση για το πότε και αν ανοίξουν τα γήπεδα. Στην άνοιξη θα επιταχύνουμε τις αποφάσεις μας με τα δεδομένα να γίνονται όλο και καλύτερα. Αν αξιοποιήσουμε σωστά τα δεδομένα, θα τα πάμε πολύ καλά».

Για τα rapid test στα γήπεδα: «Αν θεωρήσουμε πως τα προβλήματα μας λύνονται με αρνητικό rapid test, τότε θα το συζητήσουμε και για τα γήπεδα. Ο χώρος των αγώνων μπορεί να μας προκαλέσει προβλήματα, αν δεν το προσέξουμε. Δεν είναι μόνο ο αριθμός των ατόμων, αλλά και η συμπεριφορά τους. Είναι προτεραιότητα ο αθλητισμός, αλλά δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα ταυτόχρονα».

Για τα γυμναστήρια: «Η αμέσως επόμενη φάση αφορά και τα γυμναστήρια, τα οποία θα είναι μέσα στον Μάρτιο το άνοιγμά τους. Δεν μπορώ να μιλήσω για χρονοδιαγράμματα. Θα μπουν όλα στο τραπέζι».

Autoremarketing

Bet on Alfa