ΑρχικήΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟEγκωμίτης:"Mε διεκδίκησε μόνο η ΟΜΟΝΟΙΑ, όμως ο Εθνικός με...

Eγκωμίτης:”Mε διεκδίκησε μόνο η ΟΜΟΝΟΙΑ, όμως ο Εθνικός με πρόσφερε στην Ανόρθωση….”

Με αφορμή την κόντρα ανάμεσα στην Ομόνοια και τον Εθνικό Άχνας, μετά το ναυάγιο της μετεγγραφής του Μάριου Ηλία, βγήκε στον «αφρό» της επικαιρότητας μια παλιά αλλά καθώς φαίνεται αξέχαστη ιστορία. Αυτή της μετεγγραφής του Γιώτη Εγκωμίτη από τον Εθνικό στην Ανόρθωση, το καλοκαίρι του 1997. Για όσους δεν θυμούνται ο εκ των κορυφαίων ακραίων φουλ μπακ που ανέδειξε ποτέ το κυπριακό ποδόσφαιρο είχε φθάσει μία ανάσα από την Ομόνοια, όμως εν τέλει ντύθηκε στα κυανόλευκα.

Bet on Alfa

«Όπως ακριβώς έγινε και την προηγούμενη φορά που η Ομόνοια ζήτησε ποδοσφαιριστή από τον Εθνικό, τον Γιώτη Εγκωμίτη, καλύπτοντας και σε αυτή την περίπτωση πλήρως τις απαιτήσεις του Εθνικου», αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή της η Ομόνοια.

Τι πραγματικά έγινε πριν από 26 χρόνια; Την απάντηση έδωσε ο ίδιος ο Γιώτης Εγκωμίτης μιλώντας στο ραδιόφωνο του Active (107,4 & 102,5), τον Ιούνιο του 2020. Ο Γιώτης Εγκωμίτης ξετύλιξε το κουβάρι των αναμνήσεων για τις επαφές με την Ομόνοια και την «αρπαγή» του από την Ανόρθωση την υστάτη έναντι 400.000 λιρών.

Μετεγγραφή πήγες στα 25 σου χρόνια. Ένιωθες ότι θα μπορούσες από πιο νωρίς να ανοίξεις τα φτερά σου; «Είχε ο Εθνικός κάποιες προτάσεις, όμως ήταν εποχές που όταν παίζαμε σε μία ομάδα και υπογράφαμε συμβόλαια ήμασταν αποκλειστικά δικοί τους. Αγωνίστηκα στις Εθνικές από μικρός, έφτασα στην Εθνική Ανδρών παρόλο που ήμουν σε μικρομεσαία ομάδα, όπως ο Εθνικός. Κτυπούσαν την πόρτα του Εθνικού κάποιες ομάδες όμως ο πρόεδρος που είναι ακόμα πρόεδρος (γέλια) έλεγε όχι μέχρι που πήγα στην Ανόρθωση».

Σε διεκδίκησαν Ανόρθωση και Ομόνοια, σωστά; «Όχι. Με διεκδίκησε μόνο η Ομόνοια. Όλη η οικογένεια μου ήταν με την Ανόρθωση. Δεν με ήθελε η Ανόρθωση τότε και ο Κίκης Κωνσταντίνου έλεγε ότι δεν με διεκδίκησε γιατί δεν ήθελε να δημιουργήσει πρόβλημα σε ένα σωματείο που βοήθησε την Ανόρθωση στα πρώτα χρόνια της προσφυγιάς. Όταν ο Εθνικός ήθελε να με δώσει και θα πήγαινα στην Ομόνοια, με πρόσφερε στην Ανόρθωση και έκλεισε η συμφωνία. Μάλιστα, ο Εθνικός πήρε αντάλλαγμα 3-4 παίκτες από την Ανόρθωση».

Αληθεύει ότι είχες συμφωνήσει πολύ πιο πριν με την Ομόνοια και μάλιστα πληρωνόσουν από την Ομόνοια για ένα διάστημα ενώ ήσουν στον Εθνικό; «Όχι, δεν ήταν έτσι. Όταν ολοκληρώθηκε η χρονιά και άρχισαν οι επαφές ανάμεσα στον Εθνικό και την Ομόνοια πληρωνόμουν για το διάστημα εκείνο που δεν υπήρχε δράση από την Ομόνοια».

Κράτησαν για πολύ οι διαπραγματεύσεις: «Κράτησαν για δύο μήνες».

Πόσα χρήματα πήγε τελικά η μετεγγραφή; «Τον πρώτο χρόνο ήταν με υποσχετική και την επόμενη με ελευθέρα για 400.000 λίρες. Η Ομόνοια έδινε λίγο πάνω από τις 300.000 ευρώ και είχαν κάποιες διαφορές για ανταλλάγματα παικτών και ένα φιλικό, κάτι τέτοιο. Διήρκησαν πολύ οι επαφές και γι’ αυτό δεν μου άρεσε. Από τον Εθνικό μου είπαν ότι ήταν πιο συμφέρουσα η πρόταση της Ανόρθωσης».

Ήθελες να πας στην Ομόνοια εσύ; «Να πω την αλήθεια μετά που συζήτησα με την Ανόρθωση και μου έδειξαν πόσο με ήθελαν δεν με χαλούσε. Εγώ ήθελα να πάω σε μία ομάδα που να πρωταγωνιστεί. Ήταν δύσκολο για μένα γιατί είχα μιλήσει με την Ομόνοια, πήρα και κάποια χρήματα για την περίοδο που καθόμουν και ένιωθα άσχημα».

Τότε ακουγόντουσαν και διάφορα για κομματικές παρεμβάσεις να πας στην Ανόρθωση, ισχύει; «Τα άκουγα και εγώ και μπορεί να είχαν και βάση. Τον τότε καιρό τα κομματικά επηρέαζαν περισσότερο στα σωματεία».

Autoremarketing

Bet on Alfa