Bet on Alfa <
ΑρχικήΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΦώτης για Εθνική:"Ο κόμπος έφτασε στο χτένι...Αύτη η Εθνική...

Φώτης για Εθνική:”Ο κόμπος έφτασε στο χτένι…Αύτη η Εθνική έχει πάρα πολλή μέλλον”

Μιλώντας στην εκπομπή SUPER MONDAY ο Φώτης Παπουλλής σχολίασε όλα όσα συμβαίνουν γύρω από την Εθνική μας, τονίζοντας πως χρειάζεται πλάνο με σωστούς ανθρώπους στις σωστές θέσεις. Είδαμε και τι έγινε σε ομάδες που φέρανε ανθρώπους που έχουν τεχνογνωσία σε αυτό το κομμάτι” είπε ανάμεσα σε άλλα, εκφράζοντας την προθυμία του να βοηθήσει χωρίς προσωπικό όφελος.

Bet on Alfa

Εξέφρασε επίσης διαφωνία για την άποψη που επικρατεί ότι η Εθνική Κύπρου έχει (χαμηλό) ταβάνι, τονίζοντας ότι “Έχει πολύ μεγάλο ταλέντο αυτή η Εθνική και έρχεται πίσω και άλλη μία καινούργια γενιά. Αυτή η Εθνική έχει πάρα πολύ μέλλον”.

“Aν πω ότι στην Εθνική όλα πάνε καλά θα είμαι ψεύτης και δεν το έκανα ποτέ αυτό. Αλλά δεν θα είμαι κι αυτός που σε αυτή τη στιγμή θα λιθοβολήσω την ομάδα. Ήμουν και εγώ μέλος της Εθνικής και είναι μια μεγάλη οικογένεια. Είναι μεγάλο προνόμιο να είσαι παίκτης της Εθνική. Άλλο να είσαι παίκτης ομάδας και άλλο παίκτης της Εθνικής. Αν δεν το ζήσεις δεν το καταλάβεις. Πρέπει να πηγαίνουμε στην Εθνική σαν προτεραιότητα και όχι σαν δεύτερη επιλογή. Αυτό είναι ένα βασικό κομμάτι, και δεν είναι μομφή για τα παιδιά ότι πάνε εκεί σαν δεύτερη επιλογή. Είναι ένα κομμάτι που πρέπει να τοποθετηθεί στη βάση, στον πυρήνα του. Έχω άποψη, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στην Κύπρο που ξέρουν πως να βοηθήσουν την ομάδα, υπήρξαν μεγάλοι παίκτες, προσωπικότητες, κάτι καλύτερο θα μπορούσε να γίνει.

Δεν με γεμίζει αυτό το πράγμα σαν Φώτης, για την αγάπη που έχω για την Κύπρο. Ξέρω τις δυνατότητες των παιδιών. Θα σταθώ ασπίδα στα παιδιά και στην Ομοσπονδία, γιατί το να λιθοβολούμε είναι το μόνο εύκολο. Δεν ακούω πως θα δώσουμε ένα νέο όραμα, πως θα βγει από το τέλμα. Να κάτσουμε στο τραπέζι με ανθρώπους που αγαπάνε την ομάδα με λύσεις και προτάσεις. Μακάρι να είμαι κι εγώ ένας που θα δώσει την άποψή του για να βοηθήσω χωρίς κανένα όφελος”.

Τι μπορεί να αλλάξει, ποια είναι η δική σου συμβουλή; Από που θα άρχιζες; “Πρέπει να ξεκινήσεις από την κορυφή, να βάλεις στόχους. Ο κ.Κούμας κάνει σωστά κάποια πράγματα αλλά μπορεί να κάνει κι άλλα πράγματα πιο σωστά. Να δούμε την Ομοσπονδία να έχει πλάνο από την αρχή μέχρι το τέλος. Να ενημερώσει τους παίκτες για το πλάνο. Διαδικασία επιλογών από τις μικρές ηλικίες. Πρέπει να τα βάλεις όλα σε ένα καζάνι και να τα αφουγκραστείς σωστά. Δεν μπορείς να βάλεις 22 παίκτες στο γήπεδο και να τους πεις παίξτε για τα προκριματικά. Αυτό πρέπει να ξεκινήσει από μικρή ηλικία. Να μπουν σωστές βάσεις στις Ακαδημίες.

Διαφωνώ πως η Κύπρος έχει ταβάνι. Είναι μία δικαιολογία. Βλέπω κι άλλες χώρες. Η Αλβανία δεν είναι καμία υπερδύναμη. Δεν είχε πλάνο; Είναι η δεύτερη φορά που προκρίθηκε στο EURO. Στην Ελλάδα και στην Κύπρο έχουμε ένα κακό. Υπάρχουν άνθρωποι που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα. Είμαστε σε μια θέση και κάνουμε ό,τι κάνουμε χωρίς νόημα. Χρειάζεται ένα μακροχρόνιο πλάνο με σωστούς ανθρώπους στις σωστές θέσεις. Είδαμε και τι έγινε σε ομάδες που φέρανε ανθρώπους που έχουν τεχνογνωσία σε αυτό το κομμάτι. Φωτεινό παράδειγμα είναι ο Άρης Λεμεσού. Ομάδα μοντέλο, ομάδα πρότυπο. Τα προηγούμενα χρόνια αυτή η ομάδα δεν ήταν πουθενά, αλλά έβαλε σωστούς ανθρώπους σε σωστές θέσεις. Και να μην ακούω ότι είναι μόνο τα λεφτά. Κι άλλες ομάδες έχουν λεφτά όμως δεν υπάρχει αυτή η τεχνογνωσία. Πρέπει να μπουν ανθρώποι που ξέρουν τη διαδικασία της Εθνικής που είναι μια δύσκολη διαδικασία.. Δεν είναι θέμα μόνο προπονητή. Σίγουρα υπάρχει γκρίνια για τον Κετσπάγια, κι εγώ περίμενα κάτι καλύτερο. Ούτε εμένα με ικανοποιεί να έχουμε 8 ήττες στη σειρά. Πρέπει να προβληματίσει πολύ. Δεν μπορώ να ρίξω ξεκάθαρα την ευθύνη στον Κετσπάγια, ή στους παίκτες ή στην Ομοσπονδία. Έφτασε ο κόμπος στο χτένι. Πρέπει να κάτσουν όλοι κάτω και να υπάρχει ένα πλάνο. Να βάλουμε ανθρώπους που έχουν γνώσεις πάνω στο κομμάτι της Εθνικής. Έχει πολύ μεγάλο ταλέντο αυτή η Εθνική και έρχεται πίσω και άλλη μία καινούργια γενιά. Αυτή η Εθνική έχει πάρα πολύ μέλλον.”

Δεν με ικανοποιεί το… αυτοί είμαστε. Θέλω να δω ότι κάνουμε κάποια βήματα. Σίγουρα δεν μπορώ να ανταπεξέλθω με την Ισπανία και τη Γαλλία. Πρώτα όμως πρέπει να είμαι ανταγωνιστικός σε κάθε παιχνίδι.. Όχι να δέχομαι τις ήττες με σηκωμένα τα χέρια. Πρέπει να βρούμε τις λύσεις. Ας βοηθήσει η Ομοσπονδία τον κ. Κετσπάγια γιατί εγώ γνωρίζοντας τον, είναι ένας μαχητής που δεν θέλει να χάνει ούτε στην προπόνηση. Πως δέχεται να λέει ότι είναι ανώτερο επίπεδο; Ναι, λέει την πραγματικότητα, αλλά… Είναι γεννημένος νικητής όμως, πρέπει να επαναπροσδιορίσουν όλοι και οι παίκτες και η Ομοσπονδία και ο προπονητής”.


Autoremarketing

Bet on Alfa <