ΑρχικήΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΣήμερα στο Παρίσι η κλήρωση του Nations League 2024-25

Σήμερα στο Παρίσι η κλήρωση του Nations League 2024-25

Το Παρίσι φιλοξενεί σήμερα Πέμπτη την κλήρωση του Nations League 2024 – 2025. Η κλήρωση θα αρχίσει στις 19:00 ώρα Κύπρου και η Εθνική μας ομάδα θα μάθει τους αντιπάλους της στη διοργάνωση η οποία αρχίσει το Σεπτέμβριο του 2024. 

Bet on Alfa

Στην κλήρωση θα συμμετάσχουν 54 χώρες οι οποίες βάσει της θέσης τους στην κατάταξη της UEFA, έχουν χωριστεί σε τέσσερις κατηγορίες.  Η Κύπρος θα αγωνιστεί στη Γ’ Κατηγορία της διοργάνωσης μαζί με άλλες δεκαπέντε χώρες οι οποίες έχουν χωριστεί σε τέσσερα γκρουπ δυναμικότητας και σε κάθε όμιλο, θα κληρώνεται μια χώρα από κάθε γκρουπ. 

Αναλυτικά οι ομάδες της Γ’ Κατηγορίας (Στον όμιλο της Κύπρο θα υπάρχει μια ομάδα από το 1ο, το 2ο και το 4ο γκρουπ): 

1ο γκρουπ: Ρουμανία, Σουηδία, Αρμενία, Λουξεμβούργο 
2ο γκρουπ: Αζερμπαϊτζάν, Κόσοβο, Βουλγαρία, Νησιά Φαρόε 
3ο γκρουπ: Βόρεια Μακεδονία, Σλοβακία, Βόρεια Ιρλανδία, Κύπρος
4ο γκρουπ: Λευκορωσία, Λιθουανία ή Γιβραλτάρ, Εσθονία και Λετονία

Οι ομάδες που συμμετέχουν στις υπόλοιπες κατηγορίες:
 
Α’ Κατηγορία:
  Ισπανία, Κροατία, Ιταλία, Ολλανδία, Δανία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Ουγγαρία, Ελβετία, Γερμανία, Πολωνία, Γαλλία, Ισραήλ, Σερβία, Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Σκωτία.

Β’ Κατηγορία: Αυστρία, Τσεχία, Αγγλία, Ουαλία, Φινλανδία, Ουκρανία, Ισλανδία, Νορβηγία, Σλοβενία, Ιρλανδία, Αλβανία, Μαυροβούνιο, Γεωργία, Ελλάδα, Τουρκία, Καζακστάν.

Δ’ Κατηγορία: Λιθουανία ή Γιβραλτάρ, Μολδαβία, Μάλτα Ανδόρρα, Σαν Μαρίνο, Λιχτενστάιν.

Μετά τη φάση των ομίλων, το Nations League θα συνεχιστεί με νοκ άουτ φάση το Μάρτιο του 2025 ως ακολούθως: 

-Οι ομάδες που θα τερματίσουν στην πρώτη και στη δεύτερη θέση στον όμιλο τους στην Α’ κατηγορία, θα παίξουν σε διπλούς νοκ άουτ αγώνες για να προκύψουν οι τέσσερις ομάδες που θα αγωνιστούν στο final four τον Ιούνιο του 2025. 

-Οι ομάδες που θα τερματίσουν στην τρίτη θέση στον όμιλο τους στην Α’ Κατηγορία, θα παίξουν διπλούς νοκ άουτ αγώνες με τις ομάδες που θα τερματίσουν στη δεύτερη θέση του ομίλου τους στη Β’ Κατηγορία για παραμονή ή άνοδο στην Α  Κατηγορία. 

-Οι ομάδες που θα τερματίσουν στην τρίτη θέση στον όμιλο τους στη Β’ Κατηγορία, θα παίξουν διπλούς νοκ άουτ αγώνες με τις ομάδες που θα τερματίσουν στη δεύτερη θέση του ομίλου τους στη Γ’ Κατηγορία για παραμονή ή άνοδο στην Β’  Κατηγορία. 

Άνοδος / υποβιβασμός

-Οι ομάδες που θα τερματίσουν στην πρώτη θέση του ομίλου τους στη Β’ και στη Γ’ Κατηγορία, θα ανέβουν στην Α’ και στη Β’ Κατηγορία αντίστοιχα. Το ίδιο ισχύει και για τις δύο ομάδες που θα τερματίσουν πρώτες στους δυο ομίλους της Δ’ Κατηγορίας (θα ανέβουν στη Γ’ Κατηγορία). 

-Οι ομάδες που θα τερματίσουν τέταρτες στον όμιλο τους στην Α’ και στη Β’ Κατηγορία, θα υποβιβαστούν στη Β’ και στη Γ’ Κατηγορία αντίστοιχα. 

-Στη Δ΄ Κατηγορία θα υποβιβαστούν οι δύο χειρότερες τέταρτες ομάδες από τους τέσσερις ομίλους της Γ’ Κατηγορίας. 

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων των ομίλων: 
1η αγωνιστική: 5-7 Σεπτεμβρίου
2η αγωνιστική: 8-10 Σεπτεμβρίου
3η αγωνιστική: 10-12 Οκτωβρίου
4η αγωνιστική: 13-15 Οκτωβρίου
5η αγωνιστική: 14-16 Νοεμβρίου
6η αγωνιστική: 15-17 Νοεμβρίου

Autoremarketing

Bet on Alfa