ΑρχικήΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤο χρονικό και το σκεπτικό της πρόσληψης Νταμπράουσκας

Το χρονικό και το σκεπτικό της πρόσληψης Νταμπράουσκας

Στον ΣΠΟΡ FM 95,0 και στην εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι», με τον Πανίκο Κωνσταντίνου, μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, Ανδρέας Δημητρίου.

Bet on Alfa

Αναλυτικά:

Για τον Νταμπράουσκας: «Ο κ. Νταμπράουσκας, αν και είναι σχετικά νέος σε ηλικία προπονητής, έχει ήδη αποκτήσει σημαντικές εμπειρίες από ομάδες που έκαναν πρωταθλητισμό, κατέκτησε τίτλους και γενικά είχε αρκετές επιτυχίες στην μέχρι τώρα καριέρα του. Έχει δείξει με την δουλειά του ότι είναι ένας άνθρωπος αφοσιωμένος στο ποδόσφαιρο, που δίνει έμφαση στην σκληρή δουλειά και την πειθαρχία. Αυτά είναι βασικά στοιχεία που έψαχνε η ομάδα κατά τη διαδικασία πρόσληψης του νέου προπονητή. Απ’ εκεί και πέρα μπαίνει στην εξίσωση και η αγωνιστική φιλοσοφία. Ο κ. Νταμπράουσκας έδειξε με την πορεία του ως προπονητής ότι γνωρίζει τα στοιχεία που χρειάζεται μια ομάδα για να κατακτήσει τίτλους, καθώς έχει ήδη στην τροπαιοθήκη του έντεκα τίτλους. Επίσης, το ότι αναδείχθηκε τρεις φορές ως κορυφαίος προπονητής της πατρίδας του, είναι ακόμη ένα γεγονός πως προσθέτει στο προφίλ του ως προπονητής».

Για τη σχέση του με τον Γιάννη Αναστασίου: «Γνωρίζονται από πριν μεταξύ τους και αυτό έχει σημασία αυτή τη στιγμη».

Αν έχει προτίμηση για την κλήρωση: «Δεν έχω καμία προτίμηση, ότι μας φέρει η τύχη».

Γιατί έγινε τώρα η πρόσληψη: «Τους λόγους που η Διοίκηση ήθελε να γίνει άμεσα η πρόσληψη του νέου προπονητή τους αναλύσαμε και σε προηγούμενες τοποθετήσεις μας. Ο κύριος λόγος είναι το προφανές, δηλαδή για να υπάρχει η άνεση του χρόνου ώστε να προχωρήσει ο προγραμματισμός και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Το χρονικό διάστημα μέχρι την ολοκλήρωση της σεζόν θα το χρησιμοποιήσει ο κ. Νταμπράουσκας, σε συνεργασία με τον κ. Αναστασίου και το Τμήμα Σκάουτινγκ, για να αξιολογηθεί το υφιστάμενο ρόστερ, να εντοπισθούν με ακρίβεια οι μετεγγραφικές μας ανάγκες και ακολούθως – ανάλογα με τα συμπεράσματα στα οποία θα καταλήξουν – να προχωρήσει ο μετεγγραφικός σχεδιασμός με την πρέπουσα στελέχωση της ομάδας. Επιπλέον, ο κ. Νταμπράουσκας θα χρησιμοποιήσει αυτό το χρονικό διάστημα για να γνωρίσει καλύτερα το πρωτάθλημά μας, τις ιδιαιτερότητες και τα χαρακτηριστικά του, αλλά και να σχηματίσει τη δική του άποψη για τους ανταγωνιστές μας και γενικά το επίπεδο ποδοσφαίρου στην Κύπρο. Ο κ. Νταμπράουσκας θα έρχεται τακτικά στην Κύπρο για να παρακολουθεί από κοντά την καθημερινότητα και τον κύκλο εργασιών στο «Ηλίας Πούλλος», ώστε να αποκτήσει και σε αυτόν τον τομέα δική του άποψη, ενώ θα παρακολουθεί και από το γήπεδο αγώνες της Ομόνοιας και άλλων ομάδων. Θα είναι γενικά μια πολύ χρήσιμη περίοδος για τον κ. Νταμπράουσκας».

Ενόψει Ανόρθωσης: «Θέλουμε να διεκδικήσουμε τους στόχους που είναι εφικτοί. Ο αγώνας με την Ανόρθωση είναι αναμφίβολα ένας σημαντικός αγώνας για εμάς – όπως και για την Ανόρθωση – σε ένα κρίσιμο χρονικό σημείο της σεζόν και με τα βαθμολογικά δεδομένα όπως είναι διαμορφωμένα σήμερα. Κερδίζουμε πολλά σε περίπτωση που φτάσουμε στη νίκη και διατηρούμε τον δρόμο και το πεδίο ορατό όσο αφορά την προσπάθειά μας στο πρωτάθλημα. Θα είναι ένας απαιτητικός και δύσκολος αγώνας απέναντι σε μια καλή ομάδα. Θέλουμε να δούμε την Ομόνοια να παίζει με χαρακτήρα, με προσωπικότητα, με αποφασιστικότητα, με πίστη και με μια απόδοση όπως πρέπει να είναι να διεκδικήσουμε με αξιώσεις τον στόχο μας. Η ομάδα πέτυχε το καλύτερο δυνατό στους δύο τελευταίους κρίσιμους αγώνες που είχε σε διάστημα μόλις τριών ημέρων – εκτός έδρας με τον Άρη και με την ΑΕΖ στο κύπελλο – και θα είναι μεγάλης σημασίας εάν καταφέρουμε να συνεχίσουμε αυτό το καλό σερί και μομέντουμ, κάτι που ασφαλώς για να το πετύχουμε θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια στο γήπεδο και την κερκίδα»

Αγωνιστικά νέα: «Οι Μπασιρού και Σίμιτς επέστρεψαν εδώ και κάποιες μέρες στο κανονικό πρόγραμμα προπόνησης, είναι στη διάθεση του προπονητή ο οποίος θα αποφασίσει εάν θα τους συμπεριλάβει στην αποστολή. Ο Ψάλτης: Επέστρεψε στην αποστολή στον αγώνα με την ΑΕΖ. Εκτός με κάρτες ο Λανγκ».

Σχόλιο για κάποια δημοσιεύματα: «Στο σημείο αυτό θα ήθελα να αναφέρω κάτι σημαντικό. Έχουμε διαπιστώσει δημοσίευμα που αναφέρει πως προγραμματίζονται μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ της Ομόνοια. Ο λόγος που κάνουμε δημόσια αναφορά είναι για να ξεκαθαρίσουμε το ζήτημα αυτό, ώστε να μην ακολουθήσουν και άλλα δημοσιεύματα παρόμοιου περιεχομένου. Ο κ. Νταμπράουσκας μόλις χθες προσλήφθηκε. Μαζί με τον κ. Αναστασίου και το Τμήμα Σκάουτινγκ θα αξιολογήσουν το ρόστερ μας το επόμενο χρονικό διάστημα και έπειτα θα καταλήξουν σε συμπεράσματα. Βάση αυτού που σας αναφέρω τονίζουμε με έμφαση πως καμία απολύτως απόφαση δεν έχει ληφθεί επί του θέματος αυτού. Είμαστε ακόμα στην αρχή της διαδικασίας. Το τονίζουμε ξανά πως δεν θέλουμε να βλέπουμε τέτοια δημοσιεύματα αυτήν την περίοδο».

Αν θα γίνουν άλλες αλλαγές στο οργανόγραμμα: «Σε αυτό το θέμα ισχύει ότι ακριβώς αναφέραμε και την περασμένη βδομάδα: Ότι δηλαδή αυτήν τη χρονική περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη μια διαδικασία βαθιάς αξιολόγησης από τον Πρόεδρο και τη Διοίκηση όλων των δεδομένων που αφορούν την ομάδα ώστε να εντοπισθούν οι πραγματικές ανάγκες σε θέματα λειτουργίας και οργάνωσης και ακολούθως θα διαμορφωθεί ανάλογα η δομή και το οργανογράμματα της ποδοσφαιρικής ομάδας. Συνεπώς, με βάση αυτών που σας έχω πει, δεν έχουν ληφθεί ακόμη οι τελικές αποφάσεις επί του θέματος αυτού. Είναι μια διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη. Στόχος να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία μέχρι το τέλος της σεζόν για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε. Εάν θα προκύψουν περαιτέρω κινήσεις ή αλλαγές ή διαφοροποιήσεις, θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις από την ομάδα».

Αν είναι Κύπρο ο κ. Παπασταύρου: «Δεν είναι Κύπρο, αλλά θα έρθει το επόμενο διάστημα».

Για την προσέλευση του κόσμου: «Είναι μια ιδιαίτερη κατάσταση οι Δευτέρες. Θθεωρούμε πως ότι η ομάδα προέρχεσαι από δυο θετικά αποτελέσματα, φαίνεται ότι υπάρχει η πιθανότητα για να πετύχουμε κάτι από τους στόχους στο πρωτάθλημα, νομίζω θα υπάρχει αρκετός κόσμος. Επί της ευκαιρίες θέλουμε να ευχαριστούμε θερμά τον για την αποφασιστικότητα που δείχνει για να σταθεί στο πλευρό της ομάδας τόσο στη φετινή πορεία, όσο και γενικά στη νέα προσπάθεια που επιχειρείται. Διαπιστώνουμε ότι ο κόσμος εκτιμά την ειλικρίνεια με την οποία ο Πρόεδρος και η Διοίκηση τοποθετούνται, την αναγνώριση της κατάστασης και των λαθών που προηγήθηκαν, αλλά και την προσπάθεια που καταβάλλεται για να μπορέσει η Ομόνοια να μπει στην πορεία που όλοι μας την θέλουμε να βρίσκεται. Έχουμε σημαντικούς στόχους να διεκδικήσουμε την τρέχουσα σεζόν και πρέπει μαζί να τους παλέψουμε μέχρι τέλους και απ’ εκεί και πέρα να δούμε και σε πιο μακρινό ορίζοντα τα μεγάλα όνειρα και φιλοδοξίες που υπάρχουν για την Ομόνοια».

Autoremarketing

Bet on Alfa