Bet on Alfa
ΑρχικήΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤι μας διδάσκει η φετινή χρονιά;

Τι μας διδάσκει η φετινή χρονιά;

Με ένα ντροπιαστικό αποτέλεσμα από την Πάφο, η ΟΜΟΝΟΙΑ έχασε το Κύπελλο φέτος στον τελικό και έκλεισε με αυτό το παιχνίδι και ο κύκλος των επίσημων υποχρεώσεων για την αγωνιστική χρονιά 2023-2024. Τώρα είναι η ώρα του απολογισμού και της αναδιοργάνωσης για τη νέα σεζόν.

Bet on Alfa

Τι μας διδάσκει όμως η φετινή χρονιά; Κατ΄αρχήν θα ξεκινήσουμε από την ωμή αλήθεια. Η φετινή χρονιά κρίνεται ως αποτυχημένη για την ΟΜΟΝΟΙΑ και η εξήγηση είναι απλή. Βγήκε νωρίς από τη διεκδίκηση του Πρωταθλήματος, παρά το γεγονός πως δημιουργήθηκαν προσδοκίες κατά τα play-off, κατάφερε απλά να τερματίσει στην 3η θέση και επίσης δεν κέρδισε ούτε το Κύπελλο. Εκ του αποτελέσματος, η απλή έξοδος στην Ευρώπη ως το μοναδικό κέρδος στη χρονιά αποτελεί αποτυχία, όταν είσαι η ΟΜΟΝΟΙΑ και με τις προσδοκίες που δημιουργήθηκαν με τη νέα συμφωνία σωματείου με τον Πρόεδρο Σταύρο Παπασταύρου, που έγινε με μοναδικό κίνητρο τη γιγάντωση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ σε όλα τα επίπεδα.

Αν συμφωνούμε στο τελικό συμπέρασμα της αποτυχίας, τότε μετά θα ακολουθήσει και ο εντοπισμός στις αιτίες αυτής της αποτυχίας. Τις ημέρες που θα ακολουθήσουν θα επιδιώξουμε να κάνουμε μία εκτενή ανασκόπηση της χρονιάς. Στο γενικό όμως, η ΟΜΟΝΟΙΑ φέτος πλήρωσε ξανά το τίμημα των λάθος επιλογών ατόμων σε πόστα που είχαν άμεση σχέση με το αγωνιστικό, τις μεταγραφές, την εποπτεία, ενώ την ίδια ώρα ακόμη και αυτές τις αρετές που είχε το ρόστερ δεν μπορούσαμε να τις βγάλουμε στο γήπεδο. Πειραματισμοί, ερασιτεχνισμοί, ταλαιπώρησαν την ομάδα για τα 3/4 της σεζόν.

Βέβαια δεν μπορούμε να μην αναγνωρίσουμε το γύρισμα του διακόπτη με τα δραστικά μέτρα του Προέδρου Σταύρου Παπασταύρου, όταν αποφάσισε να αναλάβει δράση βλέποντας το καράβι να βουλιάζει. Η κάθοδος Αναστασίου, η αυστηρή εποπτεία σε όλα τα επίπεδα οργάνωσης της ομάδας έφερε εξόφθαλμα αποτελέσματα αγωνιστικά και αυτό είναι η καλύτερη βάση για τον προγραμματισμό της νέας σεζόν.

Η προπονητική αστάθεια της φετινής σεζόν με μετριότατες επιλογές είναι επίσης ένα μεγάλο δίδαγμα για του χρόνου. Άλλος έκανε προγραμματισμό, άλλον έφερε ο Αθλητικός Διευθυντής να κουμαντάρει και καταλήξαμε να κλείσει η χρονιά με τον κ. Αναστασίου ως λύση ανάγκης καθώς ήρθε στην ΟΜΟΝΟΙΑ ως υπέυθυνος στρατηγικού σχεδιασμού. Εν πάσει περιπτώσει εμείς θα πάρουμε το θετικό της υπόθεσης. Ότι ο κ. Αναστασίου ενέπνευσε την ομάδα με τον τρόπο που διαχειρίστηκε τους παίκτες και τα αποτελέσματα που κατάφερε να πάρει. Απέδειξε πως σε σύντομο χρονικό διάστημα εκτίμησε σωστά το ρόστερ και οι επιλογές που έκανε “προσπερνούσαν” τις όποιες αδυναμίες σε ποιότητα. Η ΟΜΟΝΟΙΑ εδώ και καιρό γνωρίζει τον προπονητή της για τη νέα σεζόν και αυτός είναι ο Νταμπράουσκας, ένα όνομα με αρκετή εμπειρία και παραστάσεις. Έζησε το τελευταίο δίμηνο την ομάδα και έχει και αυτός, θεωρούμε, πλήρη εικόνα του τι παραλαμβάνει στα χέρια του. Όλο το πιο πάνω σκηνικό και ο συνδυασμός αυτών των δύο ατόμων, συν το πλάνο διαχείρισης ολόκληρου του οργανισμού από τον Πρόεδρο, μπορεί να δημιουργήσει μία πολύ ισχυρή ομάδα του χρόνου. Να φύγουν όσοι είναι να φύγουν νωρίς και να έρθουν εκείνες οι επιλογές που θα κάνουν τη διαφορά.

Κλέινουμε με το τι αναμένουμε για τη νέα σεζόν. Η ΟΜΟΝΟΙΑ οφείλει να διεκδικήσει το πρωτάθλημα μέχρι τέλους. Αυτό είναι το πρώτο και αδιαπραγμάτευτο! Αν έρθει και το Κύπελλο καλώς. Την ίδια ώρα, έφτασε η στιγμή και για το επόμενο βήμα στην Ευρώπη. Αδιαπραγμάτευτη θα πρέπει να είναι η συμμετοχή στους ομίλους του Κόνφερενς αλλά ταυτόχρονα, ήρθε η ώρα και για συγκομοιδή νικών σε ομίλους που θα φέρουν την προοπτική για περαιτέρω διάκριση.

Autoremarketing

Bet on Alfa