Για πρώτη φορά στα χρονικά τρεις κυπριακές ομάδες θα αγωνιστούν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μετά τα Χριστούγεννα και ενδέχεται να υπάρχουν δύο εκπρόσωποι της χώρας μας στους «16» του Conference League.
Oι ψεσινές τρεις ισοπαλίες χάρισαν στην Κύπρο πολύτιμους βαθμούς στη συγκομιδή της χώρας μας στην κατάταξη της UEFA. Η άνοδος της Κύπρου συνεχίστηκε και αυτή τη βδομάδα, αφού με 25.662 βαθμούς προσπεράσαμε τους Σουηδούς και ανεβήκαμε στην 20η θέση.
Πριν την διεξαγωγή της 5ης αγωνιστικής της league phase του Conference, η Κύπρος ήταν 24η και μέσα σε μία εβδομάδα κάναμε άλμα τεσσάρων θέσεων. Η συγκομιδή των 8.687 βαθμών από τη φετινή πορεία των κυπριακών ομάδων στην Ευρώπη είναι μακράν της δεύτερης η καλύτερη στην πενταετία.
H συγκεκριμένη επίδοση κατατάσσει την Κύπρο στη 10η θέση από όλες τις χώρες της Ευρώπης σε ότι αφορά τη συγκομιδή των ομάδων τους στις φετινές διοργανώσεις της UEFA. Στη δεκάδα υπάρχουν οι παραδοσιακές δυνάμεις της Ευρώπης, με την Αγγλία να προηγείται στον σχετικό πίνακα και την Ιταλία να ακολουθεί
Σε όλο αυτό ήταν πολύ σημαντική η συμβολή της ΟΜΟΝΟΙΑΣ με τις 7 νίκες μέχρι στιγμής στην Ευρώπη και την μια ισοπαλία σε 12 αγώνες.