ΑρχικήΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΑνεπίδεκτοι μαθήσεως... (Τέσσερις σεζόν γεγονότα)

Ανεπίδεκτοι μαθήσεως… (Τέσσερις σεζόν γεγονότα)

Μετά το πρωινό μας άρθρο για απομάκρυνση του κ. Αναστασίου από τον πάγκο της ομάδας για να σωθεί οτι σώζεται από την φετινή χρονιά, ενημερωθήκαμε πως ο κ. Αναστασίου συνεχίζει κανονικά μέχρι το τέλος της χρονιάς και μετά επιστρέφει στο πόστο του. Επειδή όπως φαίνεται δεν θελετε να βοηθήσετε ούτε την ομάδα αλλά ούτε τους εαυτούς σας, αναγκαζόμαστε να τοποθετηθούμε εκ νέου.

Κάποια πράγματα στα οποία θα αναφερθούμε, επιθυμούσαμε να τα αφήναμε για το τέλος της σεζόν προκειμένου να μην δημιουργήσουμε περισσότερη ένταση εν μέσω κρίσιμων αγωνιστικών υποχρεώσεων. Όμως η ετσιθελική σημερινή στάση παραμονής Αναστασίου από το ΔΣ δεν μας αφήνει περιθώρια.

Για 4 συνεχόμενες χρονιές δεν πλησιάζει να διεκδικεί καν η ομάδα πρωτάθλημα. Έγιναν 6 αλλαγές προπονητών από τη χρονιά 2021-2022 μέχρι σήμερα. Άλλαξαν μοντέλα διαχείρισης, με ή χωρίς τεχνικό διευθυντή, με ή χωρίς ομάδα προγραμματισμού, με διευθυντή στρατηγικού σχεδιασμού και ΟΜΩΣ ένα πράγμα έμεινε ίδιο. Μία ομάδα που για 4 χρόνια έχει σοβαρότατα σκαμπανεβάσματα αγωνιστικά, δεν έχει χαρακτήρα και που κάνει πρόχειρους και σπασμωδικούς προγραμματισμούς χωρίς πλάνο σε κάθε μεταγραφική περίοδο. Την ίδια ώρα εκείνο που επίσης είναι το ίδιο είναι πως αυτά τα χρόνια ο κόσμος είναι στην απ’ έξω, δεν του δίνεται καμία απολύτως εξήγηση και όταν γίνεται αυτό τις πλείστες φορές στην πράξη γίνεται το αντίθετο.

Άρα είναι πολύ μεγάλο το δείγμα για να είναι δεδομένο πλέον που είναι το πρόβλημα. Το πρόβλημα εστιάζεται αποκλειστικά σε αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις στην ΟΜΟΝΟΙΑ και που καταρτίζουν το πλάνο. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας. Αυτοί είναι οι μόνοι που δεν άλλαξαν αυτά τα χρόνια. Δυστυχώς ούτε τον πρώτο ούτε και τελευταίο λόγο στις αποφάσεις στην ΟΜΟΝΟΙΑ για το ποδοσφαιρικό δεν τον έχει κανένας τεχνικός διευθυντής και κανένας προπονητής. Δεν δόθηκε ΠΟΤΕ ουσιαστικά η διαχείριση του ποδοσφαιρικού τμήματος σε αυτούς που προσλαμβάνονται γι’ αυτό το σκοπό. Σκάουτερ, προπονητές, τεχνικοί διευθυντές ως επί το πλείστον επιλέχθηκαν άτομα άβουλα και ανθρώποι που θα έσκυβαν το κεφάλι στην κάθε παρέμβαση εκ των άνω. Εξού και οι πολλές παράξενες αποφάσεις όλα αυτά τα χρόνια που δεν έχουν ποδοσφαιρική εξήγηση. Τα κακά ταϊμινγκ σε πωλήσεις παικτών, οι πολλές αναποδιές σε μεταγραφές, το κόλλημα σε περιπτώσεις που τελικά δεν ήρθαν, το τρέξιμο της τελευταίας ώρας και τα παρακάλια σε γνωστούς μάνατζερ για να μας βρουν παίκτη μέσα σε ένα 24ωρο. Όλα αυτά συμβαίνουν κάθε χρόνο τα τελευταία 4 χρόνια! Δεν είναι παράξενο? Την στιγμή επίσης που αυτά τα 4 χρόνια δεν γίνονται οικονομικά “εκπτώσεις” από τον Σταύρο Παπασταύρου. Δίνονται λεφτά και οι μεγάλοι προυπολογισμοί σίγουρα δεν αντικατοπτρίζουν το ύψος τους αγωνιστικά! Αυτό που συμβαίνει σίγουρα είναι τουλάχιστον σοβαρή κακοδιαχείριση των χρημάτων που δαπανούνται ως προιόν κυρίως ανεπάρκειας των υπευθύνων.

Για να έρθουμε στο σήμερα και σε ακόμη ένα απτό παράδειγμα των πιο πάνω. Ας δώσει κάποιος μια επαγγελματική ποδοσφαιρική εξήγηση πως επιλέγω τον υπεύθυνο στρατηγικού σχεδιασμού μου να κάτσει στον πάγκο για περισσότερο από 1-2 παιχνίδια μέχρι την αλλαγή προπονητή. Δεν είναι δεδομένο ότι θα φθαρεί το όνομα του και θα χάσει και την αξιοπιστία της δουλειάς για την οποία προσλήφθηκε; Και επειδή γράψαμε ακριβώς πιο πάνω ότι τα τελευταία χρόνια στην ΟΜΟΝΟΙΑ δίνεται πίστωση και δεν μετακινείται κανένας από το πόστο του όσο είναι yes man των εντολών εκ των άνω, μια τέτοια περίπτωση είναι και ο Αναστασίου. Γι’ αυτό και αποδέκτηκε να κατέχει διπλό ρόλο γνωρίζοντας ταυτόχρονα από το παρελθόν πόσο ηλεκτρική είναι η καρέκλα του προπονητή της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και γνωρίζοντας ότι θα τρίζει και η θέση του ως επικεφαλής. Φαίνεται όμως και από την σημερινή ετσιθελική απόφαση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ότι πήρε τις εξασφαλίσεις του από πριν ότι εσύ θα εκτελείς απλά και εμείς δε θα σε αποδεσμεύσουμε ότι και να γίνει. Εν μία νυκτί και εν μέσω τραγικής αγωνστικής εικόνας, κατέληξαν οι “σοφοί” ότι ναι θα μείνουμε μαζί του μέχρι τέλους και μάλιστα μετά θα επιστρέψει και στο πόστο του μετά. Υπάρχει ποδοσφαιρική εξήγηση ή μήπως όπως αποδεικνύεται δεν λειτουργούμε πάντα με βάση το αγωνιστικό αλλά με βάση εξωαγωνιστικά δεδομένα; Δεν προβληματίζει ΚΑΝΕΝΑΝ ότι αυτός ο άνθρωπος σε ένα τόσο μεγάλο σερί αρνητικών αποτελεσμάτων, δεν είπε ποτέ ότι έχει έστω και ελάχιστο μερίδιο ευθύνης ο ίδιος, ή έστω να πει μία συγγνώμη; Το ότι στον πιο ιστορικό αγώνα της ζωής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ έριξε το φταίξιμο στους φακούς ενός παίκτη ενώ ο ίδιος 85 λεπτά ήταν παρόν απόν στον πάγκο. Δεν παραξενεύει το γεγονός ότι εξαφανίζει παίκτες; Δεν προβληματίζει κανέναν από το ΔΣ ότι τα αρνητικά αποτελέσματα φέρνουν εσωστρέφεια εντός των παικτών και ότι το πρόβλημα είναι πλέον και ψυχολογικό; Ότι πολύ φυσιολογικά θα υπάρχει αντίδραση στο πρόσωπο του προπονητή που ρίχνει παιχνίδι με παιχνίδι την ευθύνη αποκλειστικά σε αυτούς; Που μπορούν να αποταθούν οι παίκτες για αποφόρτιση; Στον επικεφαλή του τμήματος που είναι ο ίδιος άνθρωπος; Που;;; Πως ελπίζουμε πως με την παραμονή του στον πάγκο υπάρχει περίπτωση να πετύχουμε στόχους φέτος;

Κύριοι πραγματικά, ποιον εκδικείστε; Διότι ιδιαίτερα η σημερινή απόφαση είναι απόφαση εκδίκησης. Τον κόσμο των 11500 σίζον που έχει βαρεθεί την κοροιδία; Που ψέματα είπατε ότι κάθισε υπηρεσιακός προπονητής το Δεκέμβρη ο Αναστασίου και τάχα είχατε σορτλιστ αλλά την ίδια ώρα αλλάξατε και τον Βοηθό Προπονητή του; Που υποτίθεται ήρθε προπονητής άλλα έστριψε και πήγε Τουρκία;;; Που αν έγινε και έτσι απλά επαληθεύεται και πάλι η ανεπάρκεια αυτών που χειρίζονται τις καταστάσεις; Διότι είναι γνωστόν και σε ποιον αποταθήκαμε για εξέυρεση προπονητή αλλά δεν είναι της παρούσης. Αυτα είναι τα σοβαρότερα προβλήματα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ που δυστυχώς έχουν αντίκτυπο και στο γήπεδο. Πλέον τις αποφάσεις που λαμβάνονται δεν τις διέπει το καλώς νοούμενο συμφέρον της ομάδας αλλά η έγνοια να καλύψουμε τα λάθη μας και να δείξουμε καλό πρόσωπο σε αυτόν που βάζει τα χρήματα και που πλέον μετά από τόση ανοχή δυστυχώς γίνεται από θύμα-συνένοχος. Δεν σηκώνει κανείς κεφάλι στην ΟΜΟΝΟΙΑ ακόμη και αυτοί που έχουν κάτι να πουν ή να διαφωνήσουν. Δεν βρέθηκε ένας άνθρωπος ψες στην ΟΜΟΝΟΙΑ να αντιδράσει για το γεγονός μη παρουσίας του Αναστασίου στη δημοσιογραφική διάσκεψη; Δεν πέρασε κάποιου από το νου πόσο προσβλητικό είναι αυτό που έγινε στους επαγγελματίες του τύπου αλλά κυρίως στον ΛΑΟ που ανέμενε μια εξήγηση και να στήσει πόδι για να γίνει αυτή η διάσκεψη; Προφανώς πέρασε σε δεύτερη μοίρα πάλι ο κόσμος και σε πρώτη μοίρα το κρύψιμο και η υπόγεια διοχέτευση πληροφορίας. Επιτελείται συνολικά και εργολαβικά μία προσπάθεια αποσιώπισης της ελάχιστης κριτικής. Θα επανέλθουμε και γι’ αυτό εκτενώς στο άμεσο μέλλον.

Μπορούμε να γράφουμε για ώρες αλλά θα το κλείσουμε εδώ. Ως ΟΜΟΝΟΙΑ24 σημειώνουμε ξανά την αντίθεση μας με τη σημερινή τραγική απόφαση του ΔΣ και η οποία διοχετεύτηκε μέσω δημοσιογράφων και δεν ανακοινώθηκε καν επίσημα! Μακάρι η ομάδα μας να κατακτήσει το κύπελλο και να βγει Ευρώπη! Ρόλος μας δεν είναι το μαύρισμα ούτε το να γινόμαστε μάντηδες κακών! Απλά φέτος τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα από ποτέ! Δεν γουστάρουμε να δικαιωνόμαστε ειδικά εις βάρος της ομάδας μας, το γράψαμε και το πρωί! Αλλά δυστυχώς…

Autoremarketing