Πραγματικά, με όσα θα γράψουμε πιο κάτω, δεν θεωρούμε πως χάθηκε οτιδήποτε από τη φετινή σεζόν, πέραν φυσικά από τον στόχο της διεκδίκησης μιας θέσης στη League Phase του Champions League.
Τα παιχνίδια με την Καϊράτ ανήκουν πλέον στο παρελθόν και ο χρόνος δεν μπορεί να γυρίσει πίσω. Από εδώ και πέρα, όμως, οι στόχοι παραμένουν μπροστά και είναι ορθάνοιχτοι. Από την είσοδο στη League Phase του Europa League μέχρι μια χρονιά πρωταθλητισμού και διεκδίκησης όλων των εγχώριων τίτλων.
Δεν θα μπούμε ξανά στη διαδικασία να αναλύσουμε τι έγινε χθες απέναντι στη Λίνκολν. Υπήρχαν και πάλι ιδιαίτερες συνθήκες, τις οποίες πραγματικά αν δεν τις ζήσεις από κοντά, δύσκολα μπορείς να αντιληφθείς στον απόλυτο βαθμό. Τόσο ο αγωνιστικός χώρος όσο και οι καιρικές συνθήκες έκαναν το έργο των ποδοσφαιριστών εξαιρετικά δύσκολο.
Αυτό, όμως, δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποτελεί άλλοθι για την εικόνα που είδαμε.
Και αυτή η εικόνα φανερώνει κάποια πράγματα τα οποία πρέπει επιτέλους να πάρουν τον δρόμο τους. Το σημαντικότερο από αυτά είναι η ποιοτική ενίσχυση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ σε όλες τις γραμμές.
Η ομάδα χρειάζεται ξεκάθαρα περισσότερο βάθος στο ρόστερ της, αλλά κυρίως χρειάζεται ποδοσφαιριστές που μπορούν να μπουν στην ενδεκάδα και να την ανεβάσουν επίπεδο. Παίκτες που θα αυξήσουν τον ανταγωνισμό, θα δώσουν περισσότερες επιλογές στον Χένινγκ Μπεργκ και θα προσθέσουν ποιότητα σε ένα ρόστερ που αυτή τη στιγμή δείχνει πως εξακολουθεί να βρίσκεται στη διαδικασία δημιουργίας του.
Παράλληλα, είναι φανερό ότι η φετινή ΟΜΟΝΟΙΑ χρειάζεται ακόμη χρόνο για να αποκτήσει συνοχή και αυτοματισμούς. Ακριβώς γι’ αυτό, όσο πιο σύντομα έρθουν οι επόμενες μεταγραφικές προσθήκες, τόσο το καλύτερο. Οι νέοι ποδοσφαιριστές θα χρειαστούν και αυτοί τον δικό τους χρόνο για να προσαρμοστούν, να μάθουν την ομάδα και να μπουν στη φιλοσοφία του προπονητή.
Η κλεψύδρα, λοιπόν, έχει αρχίσει να αδειάζει.
Δεν υπάρχει λόγος για πανικό, ούτε φυσικά για μηδενισμό. Υπάρχει όμως ανάγκη για άμεσες και ποιοτικές κινήσεις από τους ανθρώπους που έχουν την ευθύνη του μεταγραφικού σχεδιασμού.
Η σεζόν είναι ακόμη στην αρχή και όλοι οι μεγάλοι στόχοι είναι μπροστά.
Για να μπορέσει όμως η ΟΜΟΝΟΙΑ να τους κυνηγήσει όπως αρμόζει στις απαιτήσεις της, χρειάζεται να ενισχυθεί. Και χρειάζεται να ενισχυθεί ΤΩΡΑ.







