Σάτκα: Κάθε προπόνηση μετρά πριν από το Βέλγιο

Ο Λούμπομιρ Σάτκα συνεχίζει να ανεβάζει ρυθμούς και κάθε προπόνηση που περνά είναι ιδιαίτερα σημαντική ενόψει των αναμετρήσεων της ΟΜΟΝΟΙΑΣ με τη Σεντ Τρούιντεν για τα Play-Off του Europa League.

Ο διεθνής Σλοβάκος κεντρικός αμυντικός ενσωματώθηκε πρόσφατα στο πρόγραμμα της ομάδας και ο Χένινγκ Μπεργκ έχει πλέον την ευκαιρία να βλέπει καθημερινά την αγωνιστική του κατάσταση, αλλά και τον βαθμό στον οποίο μπορεί να ανταποκριθεί άμεσα στις απαιτήσεις ενός τόσο σημαντικού ευρωπαϊκού αγώνα.

Σημαντικό στοιχείο στην περίπτωσή του είναι το γεγονός ότι τον προηγούμενο μήνα βρισκόταν χωρίς ομάδα. Ως εκ τούτου, δεν είχε τη δυνατότητα να ακολουθεί καθημερινό πρόγραμμα προπονήσεων σε ένταση και ρυθμούς ομάδας, κάτι που φυσιολογικά δεν του επέτρεψε να βρίσκεται σήμερα στο 100% της αγωνιστικής του ετοιμότητας.

Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι βρίσκεται πολύ πίσω. Ο Σάτκα διαθέτει εμπειρία, έχει αρκετές παραστάσεις σε υψηλό επίπεδο και γνωρίζει καλά τι χρειάζεται για να επανέλθει σε πλήρεις αγωνιστικούς ρυθμούς. Αυτό που χρειάζεται αυτή τη στιγμή είναι συνεχόμενες προπονήσεις στα πόδια του και σταδιακή προσαρμογή στις απαιτήσεις της νέας του ομάδας.

Παράλληλα, για έναν ποδοσφαιριστή που βρίσκεται μόλις λίγες ημέρες σε νέο περιβάλλον, το ζητούμενο δεν είναι μόνο η φυσική κατάσταση. Είναι και η προσαρμογή στον τρόπο παιχνιδιού της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, η επικοινωνία με τους υπόλοιπους αμυντικούς και η κατανόηση όσων ζητά ο Μπεργκ μέσα στο γήπεδο.

Γι’ αυτό και οι προπονήσεις που ακολουθούν μέχρι το ταξίδι στο Βέλγιο έχουν τη δική τους ξεχωριστή σημασία. Η τελική απόφαση για το κατά πόσο μπορεί να μπει άμεσα στην εξίσωση θα παρθεί μέσα από την καθημερινή εικόνα που παρουσιάζει στο «Ηλίας Πούλλος».

Σε κάθε περίπτωση, η παρουσία του αυξάνει τον ανταγωνισμό στο κέντρο της άμυνας και προσφέρει στον προπονητή της ομάδας μας ακόμη μία σημαντική επιλογή σε μία περίοδο με συνεχόμενα και απαιτητικά παιχνίδια.

Όσο περνούν οι μέρες, λοιπόν, τόσο περισσότερο πλησιάζει και ο Σάτκα στο επίπεδο που θα του επιτρέψει να διεκδικήσει χρόνο συμμετοχής. Και αυτή τη στιγμή, κάθε προπόνηση μετρά.


ΣΧΕΤΙΚΑ

Μάτωσε ο Σάτκα μετά από χτύπημα αντιπάλου (Βίντεο)
Η Ευρώπη απαιτεί άλλη ένταση – Στο μυαλό...
Στο στόχαστρο του Ολυμπιακού ο Μπόρχα Ιγκλέσιας –...
Το πρώτο μεγάλο ευρωπαϊκό τεστ του νέου ρόστερ