ΑρχικήΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΗ ομιλία του προέδρου, Δώρου Σεραφείμ, στη δημοσιογραφική διάσκεψη...

Η ομιλία του προέδρου, Δώρου Σεραφείμ, στη δημοσιογραφική διάσκεψη ενόψει της έναρξης της νέας σεζόν

Δημοσιογραφική διάσκεψη ενόψει της έναρξης της αγωνιστικής περιόδου 2014-15 παρέθεσε σήμερα η ομάδα μας, κατά την οποία ο πρόεδρος του Σωματείου μας, Δώρος Σεραφείμ, σε ομιλία του επεσήμανε τις προτεραιότητες που έχουν τεθεί, σημείωσε τη σημαντική μείωση που έχει επέλθει στον προϋπολογισμό, εξηγώντας παράλληλα γιατί ήταν σημαντικό κάτι τέτοιο να γίνει, ενώ εξέφρασε και την πίστη πως η ποιότητα της ποδοσφαιρικής ομάδας έχει ανέβει. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο κεφάλαιο νοοτροπία, εξέφρασε την απαίτηση όπως η ΚΟΠ και οι επιτροπές της λειτουργήσουν στα πλαίσια του Τίμιου Παιχνιδιού, ενώ έστειλε και τα μηνύματά του Διοικητικού Συμβουλίου προς τον κόσμο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Bet on Alfa

Πιο κάτω παραθέτουμε την ομιλία του προέδρου, Δώρου Σεραφείμ:

“Αγαπητοί εκπρόσωποι των ΜΜΕ σας χαιρετώ,

Δεν θα μπορούσα να ξεκινούσα την πρώτη δημοσιογραφική διάσκεψη για τη νέα σεζόν, χωρίς να καλωσορίσω την τεχνική μας ηγεσία, τους ποδοσφαιριστές μας, καθώς και όλο το προσωπικό και τους συνεργάτες της ποδοσφαιρικής μας ομάδας.

Επίσης, θα ήθελα να τους ευχηθώ πρώτα απ’ όλα να έχουν υγεία, δύναμη, κουράγιο, αντοχές, αλλά πάνω απ’ όλα πίστη στις δυνατότητές τους, αποφασιστικότητα, «δίψα» για επιτυχία και να μην σταματήσουν ποτέ να επιδιώκουν το καλύτερο.

Αυτή η νέα σεζόν είναι γεμάτη προκλήσεις για την ΟΜΟΝΟΙΑ, προκλήσεις που ανυπομονούμε να τις ζήσουμε και να τις φέρουμε εις πέρας με επιτυχία. Πρώτη μεγάλη πρόκληση είναι η οικονομική ανάκαμψη του Σωματείου μας, ενώ ακολουθούν οι αγωνιστικές προκλήσεις, οι οποίες συνδέονται με το οικονομικό.

Το έχουμε ήδη τονίσει αρκετές φορές και το επαναλαμβάνουμε και τώρα. Πρωτάθλημα για την ΟΜΟΝΟΙΑ θα είναι η οικονομική της σωτηρία. Αυτή επιβάλλεται να είναι η προτεραιότητα ενόψει της νέας σεζόν. Ωστόσο, τονίζουμε με έμφαση πως στόχος είναι να δημιουργηθεί μία ποιοτική και διεκδικητική ομάδα, που θα παλεύει αξιόμαχα όλους τους αγώνες, από το ξεκίνημα μέχρι και το φινάλε.

Το γεγονός ότι τις Ευρωπαϊκές μας υποχρεώσεις τις ξεκινάμε στις 17 Ιουλίου, μας ανάγκασε να τρέξουμε τον προγραμματισμό και μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να προχωρήσουμε σε ανανέωση της ομάδας μας, έχοντας ως φάρο την αναγκαιότητα για δραστική μείωση του προϋπολογισμού μας.

Μέσα από τις προσθαφαιρέσεις που έγιναν πετύχαμε τον στόχο της μείωσης των εξόδων, ενώ παράλληλα πιστεύουμε πως έχουμε αυξήσει την ποιότητα. Ασφαλώς η ανταγωνιστικότητα και η δυναμική της ομάδας θα αποδειχτεί στο γήπεδο, το οποίο είναι και ο καθρέφτης. Δεν θα πούμε ωραία και μεγάλα λόγια. Οι πράξεις είναι που μετρούν και εκεί αφοσιωνόμαστε.

Η μείωση του προϋπολογισμού δεν ήταν επιλογή, αλλά μονόδρομος και αυτό θα πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους. Δεν θα μπορούσε το Σωματείο να λειτουργήσει με προϋπολογισμό στα επίπεδα του περσινού, ούτε καν και ελαφρώς μειωμένου, καθώς τα προβλήματα που θα αντιμετώπιζε θα έθεταν σε κίνδυνο ακόμη και τη βιωσιμότητά του.

Θα ήταν το λιγότερο ανεύθυνο από μέρος του Διοικητικού Συμβουλίου να προσέφερε συμβόλαια σε ποδοσφαιριστές τέτοιας αξίας που το Σωματείο δεν θα άντεχε να αποπληρώνει, απλά και μόνο για να κερδίσει το παιχνίδι των εντυπώσεων ή μερικές δεκάδες εισιτήρια διαρκείας.

Με τα νέα δεδομένα όπως έχουν δημιουργηθεί μετά τις προσθαφαιρέσεις στο έμψυχο υλικό  μας, το πλεόνασμα του προϋπολογισμού θα αυξηθεί και αυτό θα χρησιμοποιηθεί για αποπληρωμή χρεών του Σωματείου μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο κρίνει πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός πως το μισθολόγιο της ποδοσφαιρικής μας ομάδας θα είναι ελεγχόμενο, καθώς τα οφέλη είναι ευεργετικά σε τομείς που η ομάδα μας αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα, όπως την πειθαρχία και τη νοοτροπία, ενώ κάτι τέτοιο λειτουργεί θετικά και ως προς την αποκατάσταση της αξιοπιστίας και της εγκυρότητας του Σωματείου μας. Θέλουμε να καταστούμε ένα Σωματείο νοικοκυρεμένο, που θα ξοδεύει κάθε ευρώ συνετά και στοχευόμενα.

Θέλω να σταθώ ιδιαίτερα στο θέμα της νοοτροπίας. Θα πρέπει να παραδεχθούμε ότι στην προηγούμενη σεζόν είχε διαπιστωθεί από όλους πρόβλημα σ’ αυτό το κομμάτι.

Ουσιαστικά υπήρξε αλλοίωση του χαρακτήρα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, καθώς είχε μετατραπεί από μία ομάδα που από τον καιρό της ίδρυσής της έφερε το μέταλλο του νικητή, σε ένα σύνολο που απλά διεκπεραίωνε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις, χωρίς να θεωρεί – στα επίπεδα που θα έπρεπε – σημαντικό το να κερδίζει.

Έλειπε η «δίψα» και η απαίτηση για νίκη, ενώ αντίθετα υπήρξε ένας μοιραίος συμβιβασμός με την αποτυχία. Αυτό θέλουμε να το αλλάξουμε και θα επιδιώξουμε να το αλλάξουμε.

Θα δουλέψουμε για να δημιουργήσουμε μία ομάδα που θα νιώθει τη νίκη ως υποχρέωσή της και δεν θα συμβιβάζεται, αλλά και ούτε θα μπορεί να αποδεχθεί την αποτυχία. Ασφαλώς για να φτάσουμε σε ένα τέτοιο σημείο χρειάζεται δουλειά τόσο σε νοοτροπία και χαρακτήρα, όσο και στο γήπεδο.

Θα νιώθουμε ότι τα έχουμε καταφέρει σ’ αυτόν τον τομέα, όταν ο κόσμος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ χειροκροτεί σε κάθε αγώνα τη συνολική και ατομική προσπάθεια, ανεξαρτήτως τελικού αποτελέσματος. Διότι ο κόσμος μας έχει αποδείξει ότι ξέρει να αναγνωρίζει το πότε η ομάδα του καταθέτει ψυχή στο γήπεδο και ξέρει να επιβραβεύει νοοτροπίες που συνάδουν με το εκτόπισμα του Σωματείου μας.

Παράλληλα, ελπίζουμε αλλά και απαιτούμε, να έχουμε ένα πρωτάθλημα αξιόπιστο, στο οποίο θα κυριαρχήσει το Τίμιο Παιχνίδι και η ισότιμη μεταχείριση όλων των ομάδων. Η περσινή τραυματική για το Κυπριακό ποδόσφαιρο σεζόν – σε όλα τα επίπεδα – έχει πλήξει σε τεράστιο βαθμό την εικόνα του και είναι υποχρέωση όλων μας να  λειτουργήσουμε με τέτοιο τρόπο ούτως ώστε να την αποκαταστήσουμε, εάν θέλουμε βελτιωθούμε και να ξεκολλήσουμε από τον πάτο στον οποίο έχουμε πέσει.

Καλούμε την ΚΟΠ και τις επιτροπές της, όπως σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και λειτουργήσουν με γνώμονα το συμφέρον του Κυπριακού ποδοσφαίρου το οποίο υπηρετούν, αφήνοντας στην άκρη τα άλλα που επηρεάζουν την λειτουργία τους προς αυτήν την κατεύθυνση.

Κλείνοντας, απευθυνόμαστε στον μεγάλο κόσμο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Μείνετε δίπλα στο Σωματείο μας, πιστέψτε στην προσπάθεια που έχει ξεκινήσει, στηρίξτε την τεχνική μας ηγεσία, περιβάλετε με εμπιστοσύνη τους ποδοσφαιριστές μας, βοηθήστε το διοικητικό συμβούλιο, αγοράστε το εισιτήριο διαρκείας σας, προτιμείστε τα δικά μας προϊόντα, δίνετε το παρών σας στο γήπεδο και σε όλες τις εκδηλώσεις της ομάδας μας.

Η οικονομική κρίση μπορεί να λύγισε την οικονομία του τόπου μας, μπορεί να έπληξε την κοινωνική συνοχή, όμως δεν κατάφερε να λυγίσει την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλει το Σωματείο μας. Και αυτό χάρις την αγάπη – φαινόμενο που νιώθει ο ΟΜΟΝΟΙΑΤΗΣ για την ομάδα του.

Είναι υποχρέωση όλων μας όχι μόνο να διατηρήσουμε την ΟΜΟΝΟΙΑ ως πηγή έμπνευσης για τους χιλιάδες φιλάθλους της, αλλά να εμπνεύσουμε ακόμη περισσότερο κόσμο για να έρθει στο γήπεδο, να φέρουμε ακόμα περισσότερο κόσμο κοντά στην ομάδα μας. Να πείσουμε για το εγχείρημα μας και την προσπάθεια που καταβάλλουμε.

Κάνουμε όλοι μαζί μία νέα αρχή. Για να τα καταφέρουμε θα χρειαστεί επιμονή, υπομονή, αντοχές και αστείρευτη αγάπη για την ΟΜΟΝΟΙΑ, την ιδέα που γεννήθηκε από την επανάσταση μίας χούφτας ανθρώπων και βρήκε ανταπόκριση σε χιλιάδες λαού. Αυτοί οι χιλιάδες καλούνται να κρατήσουν αυτήν την ιδέα όρθια και να την οδηγήσουν σε νέες επιτυχίες, αντάξιες του ένδοξου παρελθόντος της.

Θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί ούτως ώστε να κρατήσουμε την ΟΜΟΝΟΙΑ μακριά από τιμωρίες και πρόστιμα. Ο καθένας μας να μην επιτρέψει στον εαυτό του πρώτα και μετά στον διπλανό του, να βάζει σε δύσκολη θέση την ΟΜΟΝΟΙΑ που υπεραγαπά.

Εύχομαι στην ΟΜΟΝΟΙΑ μία καλή σεζόν, σε όλα τα επίπεδα.

Μην το ξεχνούμε ότι όλοι μαζί μπορούμε για τη σωτηρία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ!”.

Autoremarketing