ΑρχικήΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΗ ομιλία του προέδρου, Δώρου Σεραφείμ, στη Τακτική Γενική...

Η ομιλία του προέδρου, Δώρου Σεραφείμ, στη Τακτική Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας

Πιο κάτω παραθέτουμε την ομιλία του προέδρου του Σωματείου μας, Δώρου Σεραφείμ, κατά τη σημερινή Τακτική Γενική Συνέλευση:

Bet on Alfa

“Αγαπητά μέλη σας χαιρετώ και σας καλωσορίζω στην Τακτική Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας.

Καθώς έχει ολοκληρωθεί μία εξαιρετικά δύσκολη σεζόν, κατά την οποία το Σωματείο μας ταλαιπωρήθηκε από πολλά και μεγάλα προβλήματα σε διάφορους τομείς, είναι αναγκαίο να γίνει απολογισμός των πεπραγμένων, αλλά και καθορισμός της πορείας που θα ακολουθήσουμε.

Οι συνθήκες που επικρατούσαν στο Σωματείο μας την περίοδο Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2014, καθώς και η σωρεία προβλημάτων που αντιμετώπιζε και τα οποία έθεταν σε κίνδυνο ακόμη και τη βιωσιμότητά του, σε συνδυασμό με τις εμπειρίες, τις γνώσεις, αλλά και την αγάπη που νιώθουμε για την ΟΜΟΝΟΙΑ, ήταν οι αιτίες που οδήγησαν εμάς τους πρώην προέδρους του Σωματείου, ορισμένα παλιά διοικητικά στελέχη, καθώς και κάποια ικανά νεαρά άτομα τεχνοκράτες, να δημιουργήσουμε συνδυασμό και να διεκδικήσουμε, μέσα από εκλογική διαδικασία, την εκλογή στην ηγεσία του Σωματείου.

Γνωρίζαμε ότι, από την πρώτη μέρα που αναλαμβάναμε, θα καλούμασταν να διαχειριστούμε πολύ δύσκολες καταστάσεις. Ωστόσο στην πραγματικότητα τα πράγματα ήταν πολύ χειρότερα απ’ ότι τα εκτιμούσαμε. Το Σωματείο μας ήταν οικονομικά εξοντωμένο, με ένα προϋπολογισμό που αδυνατούσε να τον καλύψει, ενώ παράλληλα ήταν υποχρεωμένο να ξεπληρώνει και τα χρέη του. Η κατάσταση στο ποδοσφαιρικό τμήμα ήταν μη διαχειρίσιμη, με ποδοσφαιριστές απλήρωτους, που διακατέχονταν από το αίσθημα της αβεβαιότητας και οι οποίοι είχαν χάσει την αγωνιστική τους ταυτότητα και τους αγωνιστικούς τους προσανατολισμούς.

Από τις πρώτες ενέργειες που είχαν γίνει, ήταν να διαβεβαιώσουμε τους ποδοσφαιριστές ότι τα λεφτά τους δεν επρόκειτο να τα χάσουν, όπως άλλωστε κανείς δεν έχει χάσει χρήματα από την ΟΜΟΝΟΙΑ, ενώ τους ζητήσαμε να κάνουν υπομονή και να αφοσιωθούν στα καθήκοντά τους. Άμεσα διαπιστώσαμε πως επιβαλλόταν η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία της ομάδας μας, καθώς ο κ. Άλεξ Κάσερες που ήταν τότε ο προπονητής, παρά τις μεγάλες και φιλότιμες προσπάθειές του, έδειχνε ότι δεν μπορούσε να διαχειριστεί την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που είχε δημιουργηθεί.

Μετά από αλλεπάλληλες συνεδρίες του Διοικητικού Συμβουλίου και αφού λήφθηκαν υπόψη όλα τα δεδομένα, αποφασίστηκε η πρόσληψη του Κώστα Καϊάφα και των συνεργατών του στην τεχνική ηγεσία της ποδοσφαιρικής μας ομάδας. Ήταν παραδεκτό τόσο από το Διοικητικό Συμβούλιο, όσο και από την ομάδα του Κώστα Καϊάφα, το μεγάλο ρίσκο που αναλάμβαναν από κοινού και οι δύο πλευρές, με τη σύναψη αυτής της συνεργασίας. Ωστόσο, υπερίσχυσε η έντονη αποφασιστικότητα από όλους για να βοηθήσουν την ΟΜΟΝΟΙΑ να ξεφύγει από την άκρως επικίνδυνη κατάσταση στην οποία βρισκόταν.

Παράλληλα με την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, έγινε και μία τεράστια προσπάθεια για να εξευρεθεί ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, το οποίο θα χρησιμοποιούταν κυρίως για πληρωμές ποδοσφαιριστών, προπονητών, καθώς και διακανονισμών που εκκρεμούσαν, ούτως ώστε το Σωματείο μας να περνούσε με επιτυχία τα κριτήρια Μαρτίου της ΟΥΕΦΑ. Αυτό ήταν και το μεγάλο στοίχημα, καθώς ενδεχόμενη αποτυχία σ’ αυτόν τον έλεγχο, θα έφερνε τέτοιας μορφής αρνητικές συνέπειες στην ΟΜΟΝΟΙΑ, που ούτε καν τολμούσαμε να φανταστούμε ποια θα ήταν η επόμενη μέρα.

Υπό αυτές τις συνθήκες ξεκίνησαν ανοικτές συγκεντρώσεις με τον κόσμο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ σε όλη την Κύπρο, στην παρουσία μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και του προσωπικού του Σωματείου, στελεχών της τεχνικής ηγεσίας, ποδοσφαιριστών και παλαίμαχων ποδοσφαιριστών. Αυτές οι ανοικτές συγκεντρώσεις είχαν δύο βασικούς στόχους, οι οποίοι στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία. Την σύσφιξη των σχέσεων ανάμεσα σε όλους όσους αποτελούν την οικογένεια της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, αλλά και την οικονομική ενίσχυση του Σωματείου μας.

Το σλόγκαν που χρησιμοποιούσε το Διοικητικό Συμβούλιο, ακόμη και πριν την εκλογή του, το «Όλοι μαζί μπορούμε!», άρχισε να γίνεται πράξη. Πέραν από τις ανοικτές συγκεντρώσεις, το Διοικητικό Συμβούλιο προχώρησε σε μία σειρά από ενέργειες, οι οποίες έγινε κατορθωτό να φέρουν σημαντικό χρηματικό ποσό στο ταμείο του Σωματείου μας. Όλες αυτές οι ενέργειες που αφορούσαν το οικονομικό κομμάτι, ενισχύθηκαν από την αγωνιστική παρουσία της ομάδας μας, η οποία – κατά γενική ομολογία – είχε βελτιωθεί σημαντικά μετά την αλλαγή που είχε γίνει στην τεχνική ηγεσία.

Ο κόσμος άρχισε να χειροκροτεί την ποδοσφαιρική μας ομάδα, όχι τόσο για τα αποτελέσματα που έπαιρνε, αλλά περισσότερο για τον χαρακτήρα που έβγαζε στο γήπεδο. Οι ποδοσφαιριστές πρόσθεσαν βασικά στοιχεία στο παιχνίδι τους, τα οποία επιβαλλόταν να είχαν από προηγουμένως, όπως το πάθος, την αποφασιστικότητα, την θέληση να βοηθήσουν την ΟΜΟΝΟΙΑ, αλλά και την υποχρέωση να ικανοποιήσουν τον κόσμο. Άρχισαν να γίνονται πιο ομάδα στο γήπεδο, αλλά και έξω από αυτό. Επίσης, ως σύνολο έγιναν πιο διεκδικητικοί, πιο επιθετικοί και πιο απαιτητικοί.

Υπό αυτές τις συνθήκες, έγινε κατορθωτό αυτό που έμοιαζε περισσότερο ως ακατόρθωτο. Το Σωματείο μας τακτοποίησε τις οικονομικές του υποχρεώσεις, που απέρρεαν μέσα από τα κριτήρια Μαρτίου και έτσι εξασφάλισε την πολυπόθητη δανειοδότηση από την ΟΥΕΦΑ, αποφεύγοντας ένα οδυνηρό αποκλεισμό από τις Ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, μία καταστροφική απαγόρευση μετεγγραφών, όπως και την αφαίρεση έξι βαθμών από το νέο πρωτάθλημα, συνέπειες που ο καθένας από εμάς μπορεί να φανταστεί τι θα σήμαιναν για την αγαπημένη μας ΟΜΟΝΟΙΑ.

Αφού ξεπεράστηκε ο σκόπελος των κριτηρίων, το Διοικητικό Συμβούλιο είχε άλλο ένα μεγάλο στοίχημα να υλοποιήσει. Αυτό της σημαντικής μείωσης του προϋπολογισμού, κάτι που δεν αποτελούσε επιλογή, αλλά μονόδρομο. Γνωρίζαμε εκ των προτέρων πως η μείωση θα ερχόταν με αποχωρήσεις πρωτοκλασάτων υψηλόμισθων βασικών ποδοσφαιριστών, οι οποίοι ήταν ιδιαίτερα αγαπητοί στον κόσμο, αλλά και με προσθήκες κατά πολύ φθηνότερων ποδοσφαιριστών, όπως και με δραστική μείωση των εξόδων του Σωματείου. Παράλληλα, θα έπρεπε να διατηρηθεί η ηρεμία στο ποδοσφαιρικό τμήμα, καθώς η ομάδα μας θα έπρεπε να εξασφαλίσει την Ευρωπαϊκή της συμμετοχή, στοιχείο βασικό ως προς την οικονομική ανάκαμψη που θα επιχειρείτο. Με αυτό ως δεδομένο, οι δραστικές ενέργειες για μείωση του προϋπολογισμού είχαν πάρει παράταση, μέχρι την ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας μας.

Παρά την αγωνιστική βελτίωση που σημειώθηκε, αλλά και την θετική – ως ένα βαθμό – αλλαγή στον χαρακτήρα της ομάδας, τερματίσαμε στην 5η θέση, την χειρότερη που πήρε η ΟΜΟΝΟΙΑ τα τελευταία σχεδόν 60 χρόνια. Μοναδική παρηγοριά αποτελούσε η συμμετοχή στο Europa League, ωστόσο το νέο δεδομένο που καλείτο να διαχειριστεί το Διοικητικό Συμβούλιο, ήταν το γεγονός πως ο πρώτος επίσημος αγώνας της σεζόν 2014-15, ήταν προγραμματισμένος πάρα πολύ νωρίς, στις 17 Ιουλίου. Αυτή η εξέλιξη, σηματοδότησε και την αναγκαιότητα για να επισπευτούν όλες οι ενέργειες στον προγραμματισμό.

Όσο αφορά την τεχνική ηγεσία της ομάδας μας, τα δεδομένα ήταν ξεκάθαρα. Ο Κώστας Καϊάφας και οι συνεργάτες του έπεισαν κατά τη δίμηνη παρουσία τους ότι θα μπορούσαν να διαχειριστούν την ποδοσφαιρική μας ομάδα, υπό αυτές τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, όπως και να παρουσιάσουν με τη νέα σεζόν ένα σύνολο διεκδικητικό και ποιοτικό. Σημαντικό ήταν και το γεγονός πως ο κόσμος αποδέχτηκε τον προπονητή, Κώστα Καϊάφα, η συντριπτική πλειονότητα του οποίου επιθυμούσε την παραμονή του. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ο Κώστας Καϊάφας απέκτησε πρόσφατα το δίπλωμα UEFA Pro, παίρνοντας μάλιστα και διάκριση. Έτσι, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα όπως ανανεώσει το συμβόλαιο του Κώστα Καϊάφα και των συνεργατών του, για άλλα δύο χρόνια.

Αμέσως με την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, ενημερώθηκαν οι ποδοσφαιριστές Ρασίντ Αλαμπί, Τόνι Τέιλορ, Πλατινί και Χοσέ Θερβέρα ότι ήταν εκτός πλάνων της τεχνικής ηγεσίας, οι οποίοι ωστόσο δεσμεύονταν με συμβόλαιο και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Μετά από συντονισμένες και μεθοδικές ενέργειες του Σωματείου μας, έγινε κατορθωτό να επέλθει συμφωνία για λύση της συνεργασίας και με τους τέσσερις ποδοσφαιριστές, καταβάλλοντας ένα πολύ μικρό χρηματικό ποσό ως αποζημίωση, έτσι αποφύγαμε τον σκόπελο των δικαστικών διαδικασιών, ενώ έγινε και διευθέτηση για τα δεδουλευμένα τους.

Παρά την πρόθεση της τεχνικής ηγεσίας και του διοικητικού συμβουλίου για να ανανεωθεί η συνεργασία με τους Αντρέ Σκέμπρι και Γιώργο Εφραίμ, τελικά και οι δύο αποχώρησαν από την ομάδα μας, αφού είχε ολοκληρωθεί το συμβόλαιό τους. Ο πρώτος μετεγγράφηκε σε ομάδα 2ης κατηγορίας της Γερμανίας, ενώ ο Γιώργος Εφραίμ επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στον ΑΠΟΕΛ. Για τον πρώην αρχηγό της ομάδας μας έγινε οικονομική υπέρβαση για να διατηρηθεί στο δυναμικό μας, τόσο για αγωνιστικούς λόγους όσο και από πλευράς ψυχολογίας και πρεστίζ, ωστόσο ο ίδιος έκανε την επιλογή του.

Αυτό που ενόχλησε περισσότερο στην περίπτωση Γιώργου Εφραίμ, δεν ήταν η επιλογή του να συνεχίσει σε άλλη ομάδα την καριέρα του, αλλά η στάση που κράτησε ο ποδοσφαιριστής κυρίως τις τελευταίες μέρες πριν αποχωρήσει. Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι πως η ΟΜΟΝΟΙΑ έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε για να τον κρατήσει, του πρόσφερε ένα εξαιρετικό συμβόλαιο από όλες τις πλευρές, δίνοντάς του και τη δυνατότητα να μετεγγραφεί σε ομάδα του εξωτερικού χωρίς οποιαδήποτε απαίτηση από το Σωματείο μας, όμως για να υπήρχε συμφωνία θα έπρεπε κάτι τέτοιο να αποτελούσε στόχο και για τις δύο πλευρές. Τόσο με τον Γιώργο Εφραίμ, όσο και με τον Αντρέ Σκέμπρι, έγινε διακανονισμός όσο αφορά τα δεδουλευμένα τους.

Από το ρόστερ της ομάδας μας αποχώρησε και ο Ζοάο Πάολο Αντράντε, ο οποίος διατηρούσε συμβόλαιο και για τη νέα σεζόν. Οι ιδιαίτερα υψηλές απολαβές του ποδοσφαιριστή, σε συνδυασμό με τους συχνούς τραυματισμούς που είχε και οι οποίοι δεν του επέτρεπαν να συνεισφέρει στην ΟΜΟΝΟΙΑ ανάλογα με τα χρήματα που αμειβόταν, ήταν οι λόγοι που χώρισαν φιλικά τους δρόμους των δύο πλευρών. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως και στην περίπτωση Αντράντε, επήλθε συμφωνία για λύση της συνεργασίας, ενώ έγινε διακανονισμός και για τα δεδουλευμένα του ποδοσφαιριστή. Τα ίδια δεδομένα ίσχυαν και για τον Νούνο Ασίς, συμπεριλαμβανομένου του γεγονότος πως ο ποδοσφαιριστής διάνυε το 37ο έτος της ηλικίας του. Διαφορετική παράμετρος στην περίπτωση Νούνο Ασίς, αποτέλεσε το γεγονός πως το συμβόλαιο του Πορτογάλου εξέπνεε με το τέλος της σεζόν.

Οι ποδοσφαιριστές Κόριν Μπρούκς, Ευαγόρας Χατζηφραγκίσκου, Γκανίου Ατάντα, Ρικάρντο Φερνάντες και Γιάννης Χατζηβασίλης έμειναν ελεύθεροι, καθώς ολοκληρώθηκε το συμβόλαιό τους με την ομάδα μας. Τη δεδομένη χρονική στιγμή, μοναδική εκκρεμότητα που έχει να κάνει με το περσινό ρόστερ αποτελεί ο Σοφιάν Σερφά, ο οποίος έχει τεθεί εκτός πλάνων της τεχνικής ηγεσίας, ωστόσο το Σωματείο μας δεν έχει ακόμη καταλήξει μαζί του σε συμφωνία για να λυθεί η μεταξύ των δυο πλευρών συνεργασία. Ο ποδοσφαιριστής προπονείται ατομικά στο «Ηλίας Πούλλος», ενώ είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι η ομάδα μας ακολουθεί κατά γράμμα όλους τους χειρισμούς που επιβάλλει η ΟΥΕΦΑ σε τέτοιες περιπτώσεις.

Ήταν ξεκάθαρο πως για να επιτευχθεί σημαντική μείωση του προϋπολογισμού του Σωματείου, επιβαλλόταν να αντικαταστήσουν τους υψηλόμισθους ποδοσφαιριστές που αποχώρησαν, ποδοσφαιριστές με πολύ πιο χαμηλές οικονομικά απολαβές και οι οποίοι θα διέθεταν ποιότητα και χαρακτήρα ανάλογα με ομάδα του επιπέδου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Παράλληλα, θα έπρεπε να ληφθεί υπόψη η διαφοροποίηση που επέβαλε η ΚΟΠ στο καθεστώς σύνθεσης της κάθε ομάδας, με αύξηση κατά δύο του απαιτούμενου αριθμού Κύπριων ποδοσφαιριστών, αλλά και με ταυτόχρονη μείωση κατά δύο του επιτρεπόμενου αριθμού κοινοτικών ποδοσφαιριστών.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο αποκτήθηκαν οι Αντώνης Γιωργαλλίδης, Κωνσταντίνος Παναγή, Γκαουσού Φοφανά, Ρόντρι, Γιώργος Οικονομίδης, Μάριος Δημητρίου, Ιάκωβος Σαμμούτης, Κριστοβάο Ράμος, Ρομπέρτο Γκαρσία, Σότα Γκριγκαλασβίλι, Λεβάν Κακουμπάβα, Ιβάν Λόβριτς και Ούτσα Λομπζιανίτζε. Πέραν από αυτές τις κινήσεις ενίσχυσης, προγραμματίζονται ακόμη κάποιες επιπλέον, ούτως ώστε να διαμορφωθεί το ρόστερ που θα έχει η ομάδα μας στη νέα αγωνιστική περίοδο.

Είναι σημαντικό και θα πρέπει να τονιστεί ιδιαίτερα, το γεγονός πως μέσα από τις προσθαφαιρέσεις που έχουν γίνει στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας μας, έγινε κατορθωτό να μειωθεί σε αρκετά μεγάλο βαθμό ο προϋπολογισμός του Σωματείου μας, ο οποίος έχει φτάσει σε επίπεδα που μπορεί να χαρακτηριστεί ως ελεγχόμενος, πάντα σε συνάρτηση με το γεγονός πως η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι υποχρεωμένη να χρησιμοποιεί σημαντικό μέρος των εσόδων της, για να αποπληρώνει τα χρέη της. Με τον νέο προϋπολογισμό, το Σωματείο μας έχει μεγαλώσει το πλεόνασμά του, το οποίο θα «θυσιάζεται» για να πληρώνονται οι οφειλές που έχουν δημιουργηθεί, αλλά και οι διακανονισμοί που έχουν γίνει.

Μπορεί η μείωση του προϋπολογισμού να έφερε μαζικές αποχωρήσεις ποδοσφαιριστών και να ανάγκασε την τεχνική ηγεσία να έχει περιορισμένο διαθέσιμο χρηματικό ποσό για μετεγγραφική ενίσχυση, ωστόσο απορρέουν και σημαντικά οφέλη μέσα από τον ελεγχόμενο προϋπολογισμό. Το Σωματείο θα είναι σε θέση να έχει οικονομικά τακτοποιημένους τους ποδοσφαιριστές του, έτσι τα οφέλη αναμένεται πως θα είναι ευεργετικά σε τομείς που η ομάδα μας προηγουμένως αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα, όπως την πειθαρχία και τη νοοτροπία. Επίσης, κάτι τέτοιο θα λειτουργήσει θετικά και ως προς την αποκατάσταση της αξιοπιστίας και της εγκυρότητας του Σωματείου μας. Αυτός είναι και ένας από τους βασικούς στόχους του Διοικητικού Συμβουλίου, να καταστήσει την ΟΜΟΝΟΙΑ ένα Σωματείο νοικοκυρεμένο, που θα ξοδεύει κάθε ευρώ συνετά και στοχευόμενα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο έχει κατατάξει το θέμα της νοοτροπίας ως εξαιρετικά σοβαρό και παρουσιάζεται αποφασισμένο να αλλάξει άρδην το αρνητικό σκηνικό που είχε δημιουργηθεί σ’ αυτό το κεφάλαιο. Από τις βασικότερες διαπιστώσεις που είχαμε κάνει και η οποία μας προκαλούσε θλίψη και ανησυχία, ήταν η αλλοίωση του χαρακτήρα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, καθώς είχε μετατραπεί από μία ομάδα που από τον καιρό της ίδρυσής της έφερε το μέταλλο του νικητή, σε ένα σύνολο που απλά διεκπεραίωνε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις, χωρίς να θεωρεί – στα επίπεδα που θα έπρεπε – σημαντικό το να κερδίζει.

Ήταν ευδιάκριτο ότι από τους ποδοσφαιριστές μας έλειπε η «δίψα» για νίκη, ενώ υπήρξε και ένας μοιραίος συμβιβασμός με την αποτυχία. Στοιχεία που είναι ξένα με την φιλοσοφία, αλλά και το εκτόπισμα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Αυτό θέλουμε να το αλλάξουμε και θα επιδιώξουμε να το αλλάξουμε. Θα δουλέψουμε για να δημιουργήσουμε μία ομάδα που θα θέλει να κερδίζει και θα μοχθεί για να το πετύχει. Μία ομάδα που θα νιώθει τη νίκη ως υποχρέωσή της και δεν θα συμβιβάζεται, αλλά και ούτε θα μπορεί να αποδεχθεί την αποτυχία. Όλα αυτά για να γίνουν χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια και σκληρή δουλειά από όλους μας και θα νιώθουμε ότι τα έχουμε καταφέρει, όταν φτάσουμε στο σημείο ο κόσμος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ να χειροκροτεί σε κάθε αγώνα τη συνολική και ατομική προσπάθεια, ανεξαρτήτως τελικού αποτελέσματος.

Όπως θα έχετε διαπιστώσει, έχουμε αποφύγει τα μεγάλα λόγια. Απευθυνόμαστε με ειλικρίνεια στον κόσμο και προσπαθούμε να τον κάνουμε να κατανοήσει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Σωματείο μας. Αυτή η κατάσταση, δεν μας επιτρέπει να θέτουμε οτιδήποτε άλλο ως προτεραιότητα, πέραν της οικονομικής ανάκαμψης της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Πρωτάθλημα για την ΟΜΟΝΟΙΑ θα είναι η οικονομική της σωτηρία. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Όπως ξεκάθαρο είναι και το γεγονός πως όλες μας οι προσπάθειες καταλήγουν στον στόχο της δημιουργίας μίας ομάδας ποιοτικής και διεκδικητικής, που θα επιδιώκει τη νίκη σε κάθε της αγώνα, με σθένος, αποφασιστικότητα και χαρακτήρα νικητή.

Το μεγάλο στοίχημα είναι να δημιουργήσουμε μία καλύτερη ομάδα από την περσινή, μειώνοντας παράλληλα τον προϋπολογισμό μας. Μετά τις προσθαφαιρέσεις που έχουν γίνει, αλλά και τις προσθήκες που θα ακολουθήσουν, ο στόχος έχει επιτευχθεί κατά το ήμισυ, καθώς τα έξοδα έχουν μειωθεί. Στο γήπεδο θα φανεί εάν έχουμε δημιουργήσει και μία καλύτερη ομάδα. Εμείς νιώθουμε πως θα είναι καλύτερη η ΟΜΟΝΟΙΑ, σε σχέση με πέρσι, θα έχει περισσότερη ποιότητα και θα μπορέσει ανταποκριθεί στις επιδιώξεις που έχουμε θέσει. Όμως, αυτό θα απαντηθεί στο γήπεδο με έργα και όχι με ωραία λόγια.

Όσο αφορά τα υπόλοιπα τμήματα του Σωματείου μας, δεν θα προχωρήσω σε εκτενή αναφορά από τη στιγμή που έχετε στη διάθεσή σας τις Εκθέσεις Δράσης του καθενός ξεχωριστά.

Θα αρκεστώ να αναφέρω πως τα τμήματα πετόσφαιρας και φούτσαλ πρωταγωνίστησαν, ωστόσο δεν κατάφεραν να κατακτήσουν κάποιο τίτλο. Η πετοσφαιρική μας ομάδα έθεσε για πρώτη φορά ως στόχο την πρωταγωνιστική πορεία, τερμάτισε στη 2η θέση της βαθμολογίας και ήταν φιναλίστ κυπέλλου. Η ομάδα φούτσαλ τερμάτισε ένα σερί τριών σερί κατακτήσεων νταμπλ, καταλαμβάνοντας τη 2η θέση της βαθμολογίας, ενώ έφθασε μέχρι τα ημιτελικά του κυπέλλου. Η ομάδα καλαθόσφαιρας αγωνίστηκε στη β’ κατηγορία, ενώ το τμήμα ποδηλασίας συνέχισε την πρωταγωνιστική του πορεία, κατακτώντας τίτλους και σημειώνοντας πολλές επιτυχίες.

Καταβάλλεται προσπάθεια για αναβάθμιση του τμήματος Μάρκετινγκ, ούτως ώστε να ενισχυθούν οι προσπάθειες για αύξηση των εσόδων του Σωματείου μας. Θα πρέπει να σημειώσουμε την πετυχημένη παρουσία των προϊόντων της ΟΜΟΝΟΙΑ στην αγορά, δηλαδή του Energy Drink, του Καφέ και του Νερού, τα οποία ήδη έχουν αρχίσει να αποφέρουν σημαντικά έσοδα στην ομάδα μας. Ο κόσμος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ έχει αγκαλιάσει τα δικά του προϊόντα, κάτι που επιβάλλεται να κάνει με ακόμη μεγαλύτερους ρυθμούς στη συνέχεια, καθώς με αυτόν τον τρόπο στηρίζει οικονομικά το Σωματείο μας, χωρίς ο ίδιος να επιβαρύνεται με επιπλέον έξοδα.

Η μεταφορά της Green Boutique στην οδό Κυπράνωρος είναι σημαντικό σημείο αναφοράς, καθώς το κατάστημα της ομάδας μας ανανεώνεται και αναβαθμίζεται, σε ένα μεγαλύτερο και πιο άνετο χώρο, ο οποίος θα κοστίζει λιγότερα στο Σωματείο μας. Ακριβώς δίπλα από την Green Boutique θα λειτουργεί το Ticketing Office (Γραφείο Εισιτηρίων) της ομάδας μας, απ’ όπου οι φίλοι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ θα μπορούν να προμηθεύονται το εισιτήριο αγώνα, το εισιτήριο διαρκείας, να τακτοποιούν τις συνδρομές τους, ενώ στο χώρο θα υπάρχουν και αιτήσεις για εγγραφή μέλους. Απέναντι από την Green Boutique και το Ticketing Office υπάρχει χώρος στάθμευσης, τον οποίο διαχειρίζεται το Σωματείο μας, ενώ στον πρώτο όροφο του κτιρίου βρίσκονται τα Γραφεία του Σωματείου μας.

Άκρως σημαντικός ήταν και ο ρόλος των Τμημάτων Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων, ο οποίος αναλύεται λεπτομερώς στις εκθέσεις δράσης. Είναι γεγονός πως οι συνθήκες ανάγκασαν το Σωματείο μας να διατηρήσει πιο επιθετική επικοινωνιακή πολιτική σε διάφορα ζητήματα, κυρίως λόγο του γεγονότος πως η ομάδα μας είχε βρεθεί στη μέση της «μάχης» διεκδίκησης του πρωταθλήματος, αλλά και της 2ης θέσης που οδηγούσε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ, ΑΕΛ και Απόλλωνα, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζεται άνισα από την διαιτησία. Επίσης, προέκυψαν και άλλες περιπτώσεις που ανάγκασαν το Σωματείο μας να επιδείξει πιο επιθετική στάση, όπως για παράδειγμα περιστατικά βίας και έλλειψης σεβασμού προς την ΟΜΟΝΟΙΑ.

Το τμήμα Δημοσίων Σχέσεων έχει, επίσης, άκρως σημαντικό ρόλο καθώς επιβάλλεται μέσα από την δράση του να μεταδίδεται η ευρύτερη φιλοσοφία και το κοινωνικό πρόσωπο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, αλλά και συμβάλλει στην προσπάθεια για καταπολέμηση της βίας, του ρατσισμού και του φασισμού, αλλά και για ανάπτυξη του σεβασμού στη διαφορετικότητα, αλλά και στην προστασία του Ευ Αγωνίζεσθαι και του Τίμιου Παιχνιδιού. Παράλληλα, στα καθήκοντα του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων εμπίπτει και η προσπάθεια για να διατηρηθεί το Σωματείο μας ως το δημοφιλέστερο στην Κύπρο, αλλά και για να διαφυλαχθεί ο λαϊκός του χαρακτήρας.

Μεγάλο κεφάλαιο αποτελεί για την ΟΜΟΝΟΙΑ η Ακαδημία Ποδοσφαίρου, για την οποία βασικές επιδιώξεις είναι η δημιουργία κουλτούρας συνεχούς βελτίωσης του ποδοσφαιριστή, η δημιουργία πνεύματος νικητή και ομαδικότητας, η χρήση άρτιων γηπεδικών εγκαταστάσεων, καθώς και η επιστημονική υποστήριξη και η στενή συνεργασία με τους γονείς. Σε μία μεταβατική χρονιά για την Ακαδημία μας, κύριο μας μέλημα ήταν να παρέχουμε τα απαραίτητα εχέγγυα στα ταλέντα μας ούτως ώστε να βελτιωθούν και να ολοκληρωθούν σαν ποδοσφαιριστές αλλά και σαν άνθρωποι.

Κατά την περίοδο 2013-2014 λειτούργησαν επτά κλιμάκια ανάπτυξης σε Παγκύπρια βάση, τρία στην Λευκωσία, ένα στο Πέρα Χωριό Νήσου, ένα στη Λεμεσό, ένα στη Λάρνακα και ένα στις Πλάτρες. Επίσης, λειτούργησαν οι ομάδες: U21, U17, U15, U13, U13B και ομάδες Grassroots. Ο αριθμός των προπονητών που εργάστηκαν κατά την περίοδο 2013-2014 στην Ακαδημία μας ήταν 26, συμπεριλαμβανομένου και του Τεχνικού Διευθυντή. Μέσα σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται και τρεις προπονητές τερματοφυλάκων. Συνολικά η Ακαδημία Ποδοσφαίρου του Σωματείου μας είχε 407 εγγραφές παιδιών, δηλαδή περισσότερες από 100 λιγότερες εγγραφές σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν.

Περισσότερες λεπτομέρειες και πιο εμπεριστατωμένη ανάλυση, υπάρχουν στην έκθεση δράσης της Ακαδημίας.
Κλείνοντας την ομιλία μου, απευθύνομαι στην ψυχή της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, τον κόσμο της. Αυτόν που στην φετινή σεζόν παρέδωσε μαθήματα αφοσίωσης φιλάθλου προς την ομάδα του. Παρά το γεγονός ότι τερματίσαμε στην 5η θέση της βαθμολογίας, παρά το γεγονός ότι είχαμε την χειρότερη σεζόν των τελευταίων σχεδόν 60 χρόνων, παρά το γεγονός ότι δυο αγώνες διεξήχθησαν κεκλεισμένων των θυρών, ο κόσμος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ διέθεσε συνολικά 101.318 εισιτήρια, περίπου 12.000 λιγότερα από την πρωταθλήτρια ομάδα! Είναι αριθμοί που δείχνουν το μεγαλείο αυτού του κόσμου, καθώς και με τι πάθος αγαπά αυτήν την ομάδα.

Όλους εσάς σας χρειάζεται δίπλα της η ΟΜΟΝΟΙΑ. Σας χρειάζεται να πιστέψετε στην νέα προσπάθεια που έχει ξεκινήσει, να στηρίξτε την τεχνική μας ηγεσία, να δείξετε εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές, να βοηθήσετε το διοικητικό συμβούλιο, να προμηθευτείτε το εισιτήριο διαρκείας σας, να προτιμάτε τα δικά μας προϊόντα και να δίνετε το παρών σας στο γήπεδο, αλλά και σε όλες τις εκδηλώσεις της ομάδας μας. Οι αριθμοί που προανέφερα επιβεβαιώνουν αυτό που όλοι γνώριζαν, ότι η οικονομική κρίση μπορεί να λύγισε την οικονομία του τόπου μας, μπορεί να έπληξε την κοινωνική συνοχή, όμως δεν κατάφερε να λυγίσει την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλει το Σωματείο μας.

Το είχαμε πει και σε πρόσφατη δημοσιογραφική διάσκεψη, το επαναλαμβάνουμε και τώρα. Είναι υποχρέωση όλων μας, όχι μόνο να διατηρήσουμε την ΟΜΟΝΟΙΑ ως πηγή έμπνευσης για τους χιλιάδες φιλάθλους της, αλλά να εμπνεύσουμε ακόμη περισσότερο κόσμο για να έρθει στο γήπεδο και να έρθει κοντά στην ομάδα μας. Να πείσουμε για το εγχείρημα μας και την προσπάθεια που καταβάλλουμε. Αυτήν την νέα αρχή την κάνουμε όλοι μαζί. Μόνο έτσι θα πετύχει. Και κάνω μία παρένθεση για να επισημάνω ξανά την αναγκαιότητα για να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, ούτως ώστε να κρατήσουμε την ΟΜΟΝΟΙΑ μακριά από τιμωρίες και πρόστιμα.

Εύχομαι στην ΟΜΟΝΟΙΑ μία καλή σεζόν, σε όλα τα επίπεδα.

Μην το ξεχνούμε ότι όλοι μαζί μπορούμε για τη σωτηρία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ!”.

Autoremarketing

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
Bet on Alfa