ΑρχικήUncategorizedΚατά της κάρτας φιλάθλου η επίσημη ΟΜΟΝΟΙΑ.

Κατά της κάρτας φιλάθλου η επίσημη ΟΜΟΝΟΙΑ.

Σοβαρές ανησυχίες και ενστάσεις εγείρει η επίσημη ΟΜΟΝΟΙΑ σε σχέση με την εφαρμογή του θεσμού της κάρτας φιλάθλου.

Bet on Alfa

Σε υπόμνημα που υπογράφει ο πρόεδρος Σεραφείμ και φέρει ημερομηνία 02/07/2014, το σωματείο παραθέτει αναλυτικά και τεκμηριωμένα τις θέσεις του προς το πρόεδρο της Επιτροπής Νομικών της Βουλής των Αντιπροσώπων, τον Υπουργό Δικαιοσύνης, τον ΚΟΑ, την ΚΟΠ και την Νομική Υπηρεσία.

Πιο συγκεκριμένα ο πρόεδρος Σεραφείμ διατυπώνει «σοβαρές ανησυχίες και ενστάσεις, για τον τρόπο εφαρμογής του προτεινόμενου θεσμού της κάρτας φιλάθλου», με ειδική αναφορά ως προς τον τρόπο τήρησης του αρχείου που θα τηρείται.

«Νοιώθουμε έντονα» αναφέρει στην επιστολή, «ότι η προτεινόμενη ταυτοποίηση των πολιτών, μέσω συστήματος αναγνώρισης βιομετρικών στοιχείων σε αθλητικούς χώρους, είναι υπερβολική αλλά κυρίως με την εμπλοκή και του ανθρώπινου παράγοντα, επικίνδυνη».

Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια;

Η ανησυχία του σωματείου αλλά και άλλων φιλάθλων είναι ότι δεν θα γίνεται σωστή χρήση του αρχείου που θα δημιουργηθεί και ότι θα γίνεται κατάχρηση και χρήση του για άλλους σκοπούς κάτι που θα είναι παράνομο.

Στην συνέχεια ο πρόεδρος «ρίχνει το γάντι» στον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης προκαλώντας τον να αναφέρει σε ποιες άλλες Ευρωπαϊκές χώρες «εφαρμόζεται υποχρεωτικά και δια νόμου θεσμός κάρτας φιλάθλου με βιομετρικά στοιχεία και σύστημα ταυτοποίησης και αναγνώρισης προσώπων εντός των αθλητικών χώρων

Το κλειδί εδώ είναι η καταγραφή βιομετρικών στοιχείων του κάθε φιλάθλου. Το υπό εξέταση σύστημα θα καταγράφει και θα αρχειοθετεί το πρόσωπο και τα μάτια του κάθε φιλάθλου τα οποία στη συνέχεια θα ταυτοποιούνται μέσω του συστήματος αναγνώρισης. Δηλαδή την ώρα που θα εισέρχομαι στο γήπεδο το σύστημα θα μαγνητοσκοπεί τα μάτια μου. Στην συνέχεια με κάμερα θα μπορεί το σύστημα να ζουμάρει στο πρόσωπο μου και χρησιμοποιώντας τα ήδη αποθηκευμένα στοιχεία να πει ότι είμαι ο τάδε. Η αποθήκευση αυτών των προσωπικών βιομετρικών στοιχείων συνιστά παραβίαση της ιδιωτικότητας του ατόμου, εάν δεν γίνει με την συγκατάθεση του. Εάν γίνει με τη συγκατάθεση του ατόμου η επεξεργασία αυτών των στοιχείων μπορεί να γίνει μόνο για συγκεκριμένους λόγους και υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Το ερώτημα στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι κατά πόσο είναι απολύτως αναγκαίο για την λειτουργία του συστήματος να υπάρχει καταγραφή βιομετρικών στοιχείων.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ επίσης θέτει με την επιστολή της το ζήτημα μη εφαρμογής της υφιστάμενης νομοθεσίας. Υπενθυμίζει ότι προνοούνται ήδη αυστηρές πρόνοιες οι οποίες όμως δεν εφαρμόζονται! Η προέκταση της σκέψης είναι γιατί να τεθεί σε εφαρμογή ένα σύστημα το οποίο θα παραβιάζει ανθρώπινα δικαιώματα όταν την ίδια ώρα δεν έχουμε εξαντλήσει τα όρια του υφιστάμενου συστήματος;

Το υπόμνημα δημοσιεύεται στην επίσημη ιστοσελίδα του σωματείου σε αυτό το σύνδεσμο.

Ρεπορτάζ για το θέμα έχει και το philenews εδώ.

Όπως δείχνουν τα πράγματα και λαμβάνοντας υπόψη τις αντιδράσεις, το νομοσχέδιο που προτείνει η κυβέρνηση δεν θα ψηφιστεί πριν τις θερινές διακοπές της Βουλής.

Autoremarketing

Bet on Alfa