ΑρχικήΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΜΟΥΝΤΙΑΛ 2014: H επιστροφή της Αργεντινής

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2014: H επιστροφή της Αργεντινής

Το γκολ του Γκονσάλο Ιγκουαΐν μόλις στο 8ο λεπτό της συνάντησης αποδείχθηκε αρκετό για την Αργεντινή, η οποία επικράτησε 1-0 του Βελγίου και προκρίθηκε στην ημιτελική φάση του Μουντιάλ για πρώτη φορά από το 1990. Τραυματίας ο Άνχελ ντι Μαρία.

Bet on Alfa

Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, η Αργεντινή δεν θα μπορούσε να ονειρευτεί καλύτερη. Με τον Άνχελ ντι Μαρία στα δεξιά και ένα σχήμα που θύμιζε περισσότερο 4-4-2 όταν η “αλμπισελέστε” βρισκόταν στην άμυνα και 4-2-3-1 όταν είχε την κατοχή της μπάλας, η ομάδα του Αλεχάντρο Σαμπέγια μπήκε πιο δυνατά κι έψαξε το γκολ πιέζοντας σε όλο το μήκος του γηπέδου. Μετά από ένα κλέψιμο του Λιονέλ Μέσι, η μπάλα έφτασε στον Γκονσάλο Ιγκουαΐν που στο 8′ άνοιξε το σκορ και άλλαξε τη μορφή του αγώνα.

Το Βέλγιο δεν μπορούσε πλέον να περιμένει. Η παρουσία του Ντιβόκ Όριγκι ευνοούσε ένα πιο επιθετικό παιχνίδι απέναντι σε πιο κλειστή άμυνα, ωστόσο οι “κόκκινοι διάβολοι” δεν πήραν ποτέ τον έλεγχο του αγώνα στο γήπεδο της Αργεντινής ώστε να βρουν τον “φουνταριστό” τους. Η παρουσία Χαβιέρ Μαστσεράνο και (οπισθοχωρημένου) Μέσι στο κέντρο του γηπέδου, αναπλήρωσε επάξια το κενό του Φερνάντο Γκάγκο, στη θέση του οποίου αγωνίστηκε ο Λούκας Μπίγλια. Ο τραυματισμός του Ντι Μαρία περιόρισε τις ιδέες στο χώρο του κέντρου της Αργεντινής, που δεν δημιούργησε μεγάλη φάση στο 1ο ημίχρονο.

Ο Εντέν Αζάρ έκλεψε περισσότερες πάσες από κάθε άλλον παίκτη στον αγωνιστικό χώρο, αλλά η επιθετική σπιρτάδα του έλειψε από τους Βέλγους. Ο Μαρουάν Φελαΐνί δήλωνε παρών τόσο στην οπισθοφυλακή όσο και στην εμπροσθοφυλακή των “κόκκινων διαβόλων”, ωστόσο δεν ήταν αρκετός. Μία κεφαλιά του Κέβιν Μιραλάς αποτέλεσε τη μεγαλύτερη ευκαιρία για την ομάδα του Μαρκ Βίλμοτς, προτού ρίξει στο παιχνίδι τους Ρόμελου Λουκάκου και Ντρις Μέρτενς.

Ένα δοκάρι του Ιγκουαΐν στο 55′ θα μπορούσε να είχε κλειδώσει τη νίκη για την Αργεντινή, η οποία επέλεξε να αμυνθεί μαζικά στα επόμενα λεπτά για να κρατήσει το προβάδισμα. Το… σαφές πλάνο των Βέλγων ήταν το κεφάλι του Φελαΐνί και στα τελευταία λεπτά το κεφάλι… οποιουδήποτε. Οι κακές σέντρες, όμως, “ψαλίδισαν” τις πιθανότητες για το γκολ της ισοφάρισης και από τη στιγμή που κι ο Μέσι έχασε τετ α τετ με τον Τιμπό Κουρτουά (8ο παιχνίδι που δεν σκόραρε κόντρα στον Βέλγο), το σκορ δεν άλλαξε.

Autoremarketing

Bet on Alfa