ΑρχικήΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΜΟΥΝΤΙΑΛ 2014: Los Argentinos νικητές στην "ρώσικη ρουλέττα"

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2014: Los Argentinos νικητές στην “ρώσικη ρουλέττα”

Η Αργεντινή κατάφερε να πάει στον τελικό του Μουντιάλ αφού νίκησε τους Ολλανδούς στην άχαρη διαδικασία των πέναλτι με 4-2. Σε ένα παιχνίδι τακτικών και σταθερότητας των άμυνων, χωρίς τις πολλές ευκαιρίες, το ματς κατέληξε στα πέναλτι. Εκεί όπου η Αργεντινή είχε τον Ρομέρο για σωτήρα της. Αυτός ο τεράστιος τερματοφύλακας κατάφερε να αποκρούσει δύο πέναλτι και έστειλε τους συμπατριώτες του στους 7 ουρανούς, αφού έχουν 24 ολόκληρα χρόνια να γευτούν τον τελικο.

Bet on Alfa

Το παιχνίδι κύλησε όπως αναμενόταν, δηλαδή η Ολλανδία άφησε στην Αργεντινή την μπάλα και έψαχνε για την κόντρα, αλλά δεν έκανε κλεψίματα για ν’ αποκτήσει το πλεονέκτημα που θα της έδινε το γκολ.

Η Αργεντινή έφτανε πιο εύκολα μέχρι την αντίπαλη περιοχή. Εκεί σε αρκετές περιπτώσεις υπήρχαν 6-7 Ολλανδοί για να εμποδίσουν τις κατά μέτωπο επιθέσεις, με αποτέλεσμα οι ευκαιρίες της Αργεντινής να προέλθουν από δύο στημένες μπάλες: το σουτ του Μέσι στο 13′ όπου απέκρουσε ο Σίλεσεν και την κεφαλιά του Γκαράι στο 24′, που κατέληξε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Η είσοδος του Γιάνματ στο 46′ και οι εσωτερικές αλλαγές δεν μετέβαλαν τον προσανατολισμό της Ολλανδίας, η οποία πρώτα δεν ήθελε να απειληθεί και μετά ν’ απειλήσει. Εξ ου και ο Ρόμπεν ήταν σταθερά εκτός αγώνα και το σύνολο του Φαν Χάαλ αναπόφευκτα ακίνδυνο.

Ο Μέσι όπου είχε γερό μαρκάρισμα απο τους Ολλανδούς παρέμενε κλεισμένος και δεν βρήκε περίοδο δράσης. Ο Πέρες παρέμεινε δραστήριος ως τη στιγμή που αντικαταστάθηκε από τον Παλάσιο, μόνο που στην ασίστ για γκολ που έδωσε από δεξιά ο Ιγκουαΐν σούταρε άουτ στο 75′. Ο Σαμπέγια δεν βρήκε αυτό που ήθελε ούτε από τον προερχόμενο Αγουέρο που επιστρατεύτηκε στο τελευταίο τέταρτο και η παράταση δεν αποφεύχθηκε από τη στιγμή που ο Μαστσεράνο στο 91′ πρόλαβε, με τρομερό τάκλιν, να μπλοκάρει τον Ρόμπεν προτού νικήσει τον Ρομέρο.

Η παράταση κύλησε στα ίδια πλαίσια αλλά οι Ολλανδοί απέκτησαν περσσότερη σιγουριά και βρήκαν κάποιες ευκαιρίες σε αντίθεση με την Αργεντινή που ψαχνόταν ακόμη στο πρώτο μισό της ημίωρης παράτασης. Στο τέλος βρήκε δύο καλές ευκαιρίες με Παλάσιο και Ροντρίγκες χωρίς όμως να τελιώσουν τις φάσεις. Έτσι η πρόκριση κρίθηκε στα πέναλτι.

Ο Φαν Χααλ όμως δεν είχε τον Κρουλ που απέκρουσε τα πέναλτι των Κοσταρικανών, αφού είχε ήδη κάνει τις τρεις αλλαγές. Ο Ρομέρο, όπου ήταν ο ήρωας των Αργεντίνων απέκρουσε τα πέναλτι των Φλάαρ και Σνάιντερ και με τις εύστοχες εκτελέσεις των Μέσι, Γκαράι, Αγουέρο και Μάξι η Αργεντινή προκρίθηκε στον τελικό του Μουντιάλ.

Εκεί θα αντιμετωπίσει την Γερμανία και αναμένεται να είναι ένας συναρπαστικός τελικός μεταξύ των δύο ομάδων.

Οι συνθέσεις:

Ολλανδία: Σίλεσεν, Ντε Φράι, Φλάαρ, Μάρτινς Ίντι (46′ Γιάνματ), Κάιτ, Μπλιντ, Ντε Γιονγκ (62′ Κλάσι), Βαϊνάλντουμ, Σνάιντερ, Ρόμπεν, Φαν Πέρσι (96′ Χούντελααρ)

Αργεντίνα: Ρομέρο, Σαμπαλέτα, Ντεμιτσέλις, Γκαράι, Ρόχο, Μαστσεράνο, Μπίγλια, Πέρες (81′ Παλάσιο), Μέσι, Λαβέτσι (101′ Ροντρίγκες), Ιγκουαΐν (82′ Αγουέρο)

Επίσης τηρήθηκε και ενός λεπτού σιγή για τον θάνατο του Αλφρέδο Ντι Στέφανο.

Autoremarketing

Bet on Alfa