Bet on Alfa
ΑρχικήΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΠροκατάληψη ή Κατάληψη;

Προκατάληψη ή Κατάληψη;

Παρακολουθούμε αυτές τις μέρες τη συζήτηση που γίνεται στη Βουλή για το Νομοσχέδιο για καταστολή της βίας στα γήπεδα και διερωτώμαι, εγώ, ο απλός φίλαθλος και οπαδός, τι έγινε τελικά; Εντοπίσαμε το πρόβλημα και βρήκαμε τη λύση;

Bet on Alfa

Προφανώς η λύση θα ήταν ευκολότερο να βρεθεί, αν η ΚΟΠ λειτουργούσε άψογα στο χώρο του ποδοσφαίρου, αν δεν υπήρχαν ανάμεσα στα Διοικητικά Συμβούλια ομάδων άτομα τα οποία είναι ταυτόχρονα manager και αντιπροσωπεύουν παίκτες σε όλες τις ομάδες, αν δεν υπήρχαν Πρόεδροι και παράγοντες οι οποίοι να είναι ταυτόχρονα και ιδιοκτήτες εταιρειών στοιχημάτων, αν δεν ανήκαν στον υπόκοσμο, αν δεν υπήρχαν άτομα στο Διοικητικό της Συμβούλιο που κατείχαν συνεργεία τηλεοπτικών παραγώγων και κάλυπταν τους αγώνες της, αν δεν υπήρχαν άτομα στο ίδιο Συμβούλιο που η ιδιωτική τους επιχείρηση συνεργάζεται με παράγοντες σωματείων διαιτητών και ποδοσφαιριστών, αν δεν υπήρχαν διαιτητές που συνδιαλλάσσονται με σωματεία και παράγοντες ομάδων, αν δεν υπήρχαν κόκκινοι φάκελοι και γενικά δεν υπήρχε ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗ. Τότε όντως το πρόβλημα θα ήταν ένα και μοναδικό: οι ανεγκέφαλοι – χούλιγκαν.

Νοουμένου ότι δεν υπάρχουν όλα τα πιο πάνω, τι κάνουμε με αυτούς;

Αντί οι φίλαθλοι να πηγαίνουν στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν ένα δίκαιο, αξιόπιστο και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, εντούτοις δημιουργούν φασαρίες και επεισόδια. Μα γιατί; Η απάντηση είναι πολύ απλή, είναι ανεγκέφαλοι και χούλιγκαν! Προσέξτε τώρα μιλάμε για παιδιά 14 – 25 χρόνων χωρίς μυαλό και όπως υπολογίζουμε είναι περίπου 300 άτομα ανάμεσα στους 8000 φιλάθλους. Αν υπολογίσουμε από τις 8000 φιλάθλους οι 2000 είναι ηλικίας από 14 έως 30 τότε ποσοτικά είναι πολύ μεγάλο ποσοστό οι ανεγκέφαλοι ανάμεσα στη νεολαία μας. Τι κάνουμε τώρα;

Ζούμε σε μια χώρα που το 16% της νεολαίας μας είναι ανεγκέφαλοι άρα κάτι πάει στραβά σε αυτή την χώρα. Αυτοί που ευθύνονται λογικά είναι η οικογένεια, ο δάσκαλος, ο καθηγητής, η παιδεία, η κοινωνία, οι πολιτικοί, και πάει λέγοντας, με λίγα λόγια φταίμε όλοι. Άρα πολύ σοφά επιλέξαμε να κάνουμε Νόμους που να την πληρώνουμε όλοι. Πολύ σοφά λοιπόν, εγώ όταν θα πάω στο γήπεδο θα είμαι εκ των προτέρων ένοχος και για αυτό τον λόγο πριν μπω στο γήπεδο θα πρέπει να τους πω ποιος είμαι, που μένω, τι ομάδα υποστηρίζω και τι ψηφίζω και όταν το κάνω αυτό θα περάσω και από ένα αστυνομικό να με «πασπατέψει» για να περάσω στο υπερσύχρονο γήπεδο, να παρακολουθήσω το υπερθέαμα που μου προσφέρει η ΚΟΠ και ούτε γάτα ούτε ζημιά! Τώρα αν πάλι κάποιος ανεγκέφαλος προκαλέσει βία τότε έρχονται οι ποινές. Εγώ δεν θα μπορώ να ξανά πάω γήπεδο για τους επόμενους 3 – 4 αγώνες (ανάλογα τι θα αποφασίσει η σοφή δικαστική, και εννοείται ότι η ποινή εξαρτάται και από την ομάδα που δικάζεται). Η ομάδα μου θα φάει βαρύ πρόστιμο (άσχετα αν η ΚΟΠ απαιτεί ισοζυγισμένους λογαριασμούς από τα σωματεία) και πάει λέγοντας. Επίσης, κάτι εξίσου σημαντικό, εγώ δεν πρόκειται να ξανά δω την ομάδα μου σε οποιοδήποτε άλλο γήπεδο γιατί θα απαγορεύονται και οι μετακινήσεις οπαδών. Όλα είναι τέλεια, θα καταπολεμήσουμε την βία, η τέλεια λύση επιτέλους βρέθηκε!

ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΑΡΑΤΑΤΕ ΛΕΩ ΕΓΩ ΚΥΡΙΟΙ. Ξέρετε πολύ καλά ποιο είναι το πρόβλημα και είστε ΕΣΕΙΣ που το δημιουργείται. Στην πραγματικότητα εσείς συντηρείτε τη βία γιατί σας συμφέρει, για να συνεχίσετε να μεγαλώνετε τον βόθρο που φτιάξατε, για να γεμίζετε τις τσέπες σας, να εξυπηρετείτε πολιτικούς και πολιτικά συμφέροντα και να συνεχίζετε την διαπλοκή και την διαφθορά στο κυπριακό ποδόσφαιρο.

Κατηγορείτε τους φιλάθλους ότι είναι προκατειλημμένοι. Φυσικά και είμαστε προκατειλημμένοι γιατί την ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗ εσείς την συντηρείτε. Εδώ και χρόνια κύριε Κουτσοκούμνη, εκτελεστικό όργανο του κύριου Κούμα, κουμπάρε του πολιτικού αρχηγού, κάνατε ΚΑΤΑΛΗΨΗ της ΚΟΠ. Αν θέλετε πραγματικά να λύσετε το πρόβλημα της βίας πρέπει να μας αδειάσετε τη γωνιά. Θέλω να πηγαίνω στο γήπεδο με την οικογένεια μου και να βλέπω την αγαπημένη μου ομάδα.

 

Αγνός και φιλήσυχος οπαδός.

 

ΥΓ. Όταν και εφόσον καθαρίσετε το βόθρο που φτιάξατε και συνεχίζουμε να έχουμε φαινόμενα βίας, ζητήστε από εμένα ότι θέλετε: θα είμαι δίπλα σας.

Autoremarketing

Bet on Alfa