ΑρχικήΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟBild: «Χρήση απαγορευμένης ουσίας ο Ποτέ!»

Bild: «Χρήση απαγορευμένης ουσίας ο Ποτέ!»

Δημοσίευμα της γερμανικής ιστοσελίδας bild.de κάνει λόγο πως, ο Μικαέλ Ποτέ που αποκτήθηκε μόλις πρόσφατα από την Ομόνοια, βρέθηκε θετικός σε χρήση απαγορευμένης ουσίας μετά από αγώνα του πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας Γερμανίας τον Απρίλιο. Πάντως, στην Ομόνοια δηλώνουν άγνοια (βλέπε δημοσίευμα στο omonoia24: «Η επίσημη Ομόνοια δεν τοποθετείται ακόμα για το θέμα Ποτέ».

Bet on Alfa

Όπως αναφέρεται, ο ποδοσφαιριστής από το Μπενίν είχε κάνει χρήση σπρέι για άσμα, το οποίο χορηγείται μόνο από γιατρό και η χρήση του γίνεται μέχρι ενός ορίου. Όπως επισημαίνεται στο συγκεκριμένο δημοσίευμα, δεν είχε πρόθεση, αλλά φαίνεται να έγινε από αμέλεια του Ποτέ.

«Η Ελεγκτική Επιτροπή διερευνά τα αίτια, προκειμένου να διευκρινιστεί εάν ο ποδοσφαιριστής Μικαέλ Ποτέ έκανε παράβαση», αναφέρει πηγή από την Ομοσπονδία της Γερμανίας. Φαίνεται, σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει η bild, πως με το σπρέι περιείχε κορτιζόνη η οποία και ανεβρέθηκε στον οργανισμό του ποδοσφαιριστή. Ο Ποτέ έκανε χρήση του σπρέι σε συνεννόηση με το ιατρικό τιμ της Δυναμό Δρέσδης.

Ο Αθλητικός Διευθυντής της Δυναμό Δρέσδης, σε δηλώσεις του στην Bild, αναφέρει πως, ως σύλλογος έχουν συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις τους για την διαλεύκανση της συγκεκριμένης υπόθεσης και ότι δεν μπορούν να πουν περισσότερα.

Πλέον, η μπάλα είναι στην γερμανική Ομοσπονδία να αποφασίσει εάν ο Ποτέ έκανε σκόπιμα τη χρήση κορτιζόνης ή όχι. Εάν ναι, τότε ο ποδοσφαιριστής κινδυνεύει με τιμωρία, από πρόστιμο μέχρι και αποκλεισμό ενός έτους από τους αγωνιστικούς χώρους. Επίσης, ερωτηματικό είναι εάν σε περίπτωση τιμωρίας αυτή θα αφορά μόνο στο γερμανικό πρωτάθλημα ή γενικότερα.

Πάντως, είναι μια υπόθεση που θα πρέπει το σωματείο μας να δώσει έμφαση, ώστε να είναι προετοιμασμένο για κάθε ενδεχόμενο.

Autoremarketing