ΑρχικήΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΜΟΥΝΤΙΑΛ 2014: Τους "ποδοπάτησαν" και οι Ολλανδοί

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2014: Τους “ποδοπάτησαν” και οι Ολλανδοί

Σε ένα ακόμη εφιαλτικό βράδυ για την Βραζιλία, οι Ολλανδοί κατάφεραν να νικήσουν 3-0 στον μικρό τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014 και να πάρουν την τρίτη θέση. Ένα παιχνίδι όπου δεν είχε καθόλου σκοπιμότητες αλλά ήταν καθαρά ένας αγώνας γοήτρου που για ακόμη μία φορά τελείωσε ντροπιαστικά για την οικοδέσποινα του μουντιάλ.

Bet on Alfa

Αναλυτικά το παιχνίδι:

Κι όμως, η Βραζιλία κατάφερε να κάνει χειρότερη εκκίνηση στο παιχνίδι από τον ημιτελικό. Ένα ζευγάρωμα άσχημης αμυντικής συμπεριφοράς αλλά και τραγικής διαιτησίας έφερε την Ολλανδία μπροστά στο σκορ με 2-0. Ένα φάουλ εκτός περιοχής μετατράπηκε σε πέναλτι και γκολ του Ρόμπιν φαν Πέρσι, ενώ ένα οφσάιντ που δεν καταλογίστηκε οδήγησε στο λάθος διώξιμο του Ντάβιντ Λουίζ και ο Ντάλεϊ Μπλιντ το εκμεταλλέυτηκε και έκανε το 2-0 στο 14΄.

Οι αλλαγές του Λουίς Φελίπε Σκολάρι σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι δεν κάλυψαν καμία αδυναμία της “σελεσάο”. Δημιουργία μηδέν πλην μερικών σεντρών του Λουίζ και κάποιον κινήσεων χωρίς μπάλα του Οσκάρ που άνοιγε χώρους έχοντας έναν πιο ελεύθερο ρόλο, αλλά ο Ζο που βρέθηκε στην κορυφή της επίθεσης απέτυχε να απειλήσει τον Γιάσπερ Σίλεσεν.

Οι πέντε της άμυνας έκαναν τη δουλειά τους και πάλι για τον Λουίς φαν Χάαλ, ωστόσο οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές δέχθηκαν πολύ σκληρά μαρκαρίσματα από τους πανικοβλημένους Βραζιλιάνους. Όσο αύξαναν την πίεση, τόσο οι Ολλανδοί οπισθοχωρούσαν, γέμιζαν κάθε κενό και έχοντας μονίμως παίκτη παραπάνω στα μαρκαρίσματα καίριων αντιπάλων, εξουδετέρωναν κάθε ενέργεια των Βραζιλιάνων.

Φερναντίνιο, Ερνάνες και Χουλκ που πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο δεν είχαν κάποια αξιόλογη συμβολή στον αγώνα. Η Ολλανδία κάνοντας κάποιες αντεπιθέσεις στα τελευταία λεπτά έφτασε και σε τρίτο γκολ με τον Ζεορζίνιο Βαϊνάλντουμ.

Έτσι με το τέλος του παιχνιδιού βρήκε τους Ολλάνδους στην τρίτη θέση της μεγαλύτερης διοργάνωσης ποδοσφαίρου στον κόσμο, σε εθνικό επίπεδο και τους Βραζιλιάνους σε μια μίζερη θέση. Σε μία κατάσταση όπου θα ήθελαν να ξεχάσουν γρήγορα αυτό που τους συνέβηκε στον μουντιάλ που οι ίδιοι έχουν διοργανώσει.

Οι συνθέσεις:

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Ζούλιο Σέζαρ, Μαϊκόν, Σίλβα, Λουίζ, Μάξουελ, Παουλίνιο (56′ Ερνάνες), Γκουστάβο (46′ Φερναντίνιο), Γουίλιαν, Οσκάρ, Ραμίρες (73′ Χουλκ), Ζο

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Σίλεσεν (90+3′ Φορμ), Κάιτ, Ντε Φράι, Φλάαρ, Μάρτινς Ίντι, Μπλιντ (70′ Γιάνμαατ), Κλάσι (90+12′ Φέλτμαν), Ντε Γκούζμαν, Βαϊνάλντουμ, Ρόμπεν, Φαν Πέρσι

Autoremarketing

Bet on Alfa