ΑρχικήΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑΕΥΡΩΠΗΟδοιπορικό της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις (2006– 2007)

Οδοιπορικό της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις (2006– 2007)

Την χρονιά 2006 – 2007 η ΟΜΟΝΟΙΑ ταξίδεψε στην Κροατία για ν’ αντιμετωπίσει την άγνωστη σε όλους μας μέχρι τότε Ριέκα για τον Α’ προκριματικό γύρο του UEFA.

Bet on Alfa

ΡΙΕΚΑ – ΟΜΟΝΟΙΑ   2-2  (ΟΥΕΦΑ Α΄ Προκριματικός γύρος)

Σκούρα τα βρήκε στην Κροατία η ομάδα μας στον πρώτο παιχνίδι για τον Α’ Προκριματικό γύρο του Uefa. H OMONOIA βρέθηκε δύο φορές Πίσω στο σκόρο 1-0 και 2 – 1 και χρειάστηκε και λίγη δόση τύχης για να φύγει με τον ισοπαλία από την Κροατία.

Το σκόρ για τους Κροάτες άνοιξε ο Μπούλε  μόλις στο 10′ για να ισοφαρίσεις ο  Βακουφτσής  στο 31′  με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 51’ ο  Κέρκεζ  έκανε το 2 -1 για την Ριέκαμε πέναλτι για να ισοφαρίσει ο  Γκροζντανόφσκι  στο 55΄ και να γράψει το τελικό 2-2. Όλα ήταν ανοιχτά για τον επαναληπτικό του Γ.Σ.Π.

Οι συνθέσεις

ΡΙΕΚΑ : Zίλιτς-Σάριτς, Μπόσναρ (46′ Λέραντ), Κνέζεβιτς, Ρέντουλιτς-Πρίστς, Λίνιτς, Κέρκεζ-Μίκιτς (70′ Πάμιτς), Μπούλε-Σαρμπίνι (46′ Ρούμπιλ)

ΟΜΟΝΟΙΑ : Βέζερ-Θεοδότου, Κακογιάννης, Κονναφής, Γεωργίου-Καϊάφας, Ντομπρασίνοβιτς (86′ Zε Ελίας)-Γκροζντανόφσκι (80′ Bέιγκα), Βακουφτσής (67′ Ρινκ), Μάγκνο-Μγκούνι.

http://www.youtube.com/watch?v=vcFcuL-JVH0

ΟΜΟΝΟΙΑ – ΡΙΕΚΑ   2-1  (ΟΥΕΦΑ Α΄ Προκριματικός γύρος)

Με σφραγίδα ανωτερότητας σε μεγάλα χρονικά διαστήματα της αναμέτρησης η Ομόνοια έφτασε στο ζητούμενο της νίκης στον επαναληπτικό του ΓΣΠ με σκορ 2-1 σε βάρος της Ριέκα Κροατίας και πήρε μαζί το εισιτήριο της πρόκρισης στον β΄προκριματικό γύρο του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Οι «πράσινοι» του Ιοάν Αντόνε με την βοήθεια και στήριξη του ένθερμου κοινού τους που ξεπέρασε τις 15 χιλιάδες ήταν ανώτεροι σε ολόκληρη σχεδόν τη διάρκεια του αγώνα, είχαν πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας, υπομονή όταν δέχτηκαν απρόσμενα την ισοφάριση και κυρίως τον Μούσα Μγκούνι ο οποίος αναδείχτηκε σε μορφή της αναμέτρησης και με τα δυο προσωπικά τέρματα οδήγησε την ομάδα του στη νίκη πρόκριση.

Μόλις στο 3΄ο Βακουφτσής σε κεφαλιά πάσα του Μγκούνι έπιασε το σουτ για να διώξει σε κόρνερ αμυντικός, ενώ στο 4΄νέο σουτ του Ελλαδίτη φορ βρήκε τον Ζίλιτς σε ετοιμότητα. Στο 18΄χάθηκε μια πολύ καλή ευκαιρία για την Ομόνοια σε αριστερό σουτ του Μγκούνι το οποίο απέκρουσε σε κόρνερ ο Ζίλιτς. Οι Κροάτες, που αγωνίστηκαν με αρκετούς παίκτες στη μεσαία γραμμή, δεν απείλησαν καθόλου στην διάρκεια του Α΄ημιχρόνου και επιχείρησαν το πρώτο τους σουτ μόλις στο 35΄με τον Μπούλε το οποίο δεν βρήκε στόχο. Προς το τέλος του Α΄ημιχρόνου η Ομόνοια πίεσε εκ νέου με στόχο το γκολ και είχε κι’άλλες σημαντικές ευκαιρίες όπως στο 39΄σε σέντρα του Ν. Γεωργίου από αριστερά με παρέμβαση αμυντικού η μπάλα κατέληξε κόρνερ, ενώ στο 44΄δυνατό σουτ του Γεωργίου έδιωξε ενστικτωδώς ο Ζίλιτς και στη συνέχεια της φάσης το σουτ του Βακουφτσή βρήκε σε ετοιμότητα τον γκολκήπερ της Ριέκα.

Στην επανάληψη είχαμε περίπου το ίδιο σκηνικό με την Ομόνοια να διατηρεί τον έλεγχο και τα ηνία του αγώνα, ενώ οι της Ριέκα επιχειρούσαν με αραιές αντεπιθέσεις να κυνηγήσουν κάτι καλό. Μόλις στο 46΄οι γηπεδούχοι έχασαν καλή ευκαιρία με τον Γκροζτανόφσκι να πιάνει την κεφαλιά , όμως ο Ζίλιτς απέκρουσε σε κόρνερ. Στο 56΄η Ριέκα απάντησε σε αυτή την καλή στιγμή της Ομόνοιας με διπλή ευκαιρία πρώτα σε σουτ του Κνέζεβιτς που απέκρουσε ασταθώς ο Βέζερ και στη συνέχεια σε σουτ του νεοεισελθόντα Λούκουνιτς που έφυγε άουτ.

Στο 60΄ η υπεροχή της Ομόνοιας απέφερε καρπούς με …δράστη τον Μγκούνι ο οποίος εκμεταλλεύτηκε ασταθή απόκρουση του Ζίλιτς σε κοντινό σουτ του Βακουφτσή μετά από κτύπημα κόρνερ του Μοσελίν και με αριστερό σουτ μέσα από την περιοχή άνοιξε το σκορ 1-0. Στο 73΄ η Ομόνοια είχε μια πολύ καλή στιγμή όταν σε εκτέλεση φάουλ του Ζε Ελίας η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε άουτ.

Οι Κροάτες σε μια εντελώς ανύποπτη χρονική στιγμή έφτασαν στην ισοφάριση στο 76΄σε δυνατό σουτ του Λούκουνιτς που κτύπησε στον Ν. Γεωργίου και ξεγέλασε τον Βέζερ για να γίνει το 1-1. Στο 86΄όμως αποκαταστάθηκε η τάξη πραγμάτων με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του Μγκούνι ο οποίος με εκπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή σε σέντρα του Μπα από δεξιά και προσωρινή απόκρουση αμυντικού έκανε μέσα σε αποθέωση των φίλων της Ομόνοιας το 2-1.

Οι συνθέσεις

ΟΜΟΝΟΙΑ: Βέζερ, Βέιγκα, Ν.Γεωργίου (87΄Κωνσταντή), Κονναφής, Κακογιάννης, Ντοπρασίνοβιτς, Γκροζτανόφσκι (77΄Μπα), Μοσελίν, Μγκούνι, Καιάφας, Βακουφτσής (68΄Ζε Ελίας)

ΡΙΕΚΑ: Ζίλιτς, Τκάλεβιτς, Κνέζεβιτς, Λέραντ, Τάντιτς, Μπούλε (73΄Σιαρμπίνι), Ρούμπιλ, Ρέντουλιτς, Πριτς (52΄Λούκουνιτς), Κέρκες, Λίνιτς (62΄Πάμιτς)
http://www.youtube.com/watch?v=y7Cgldm3pvg

ΟΜΟΝΟΙΑ – ΛΙΤΕΞ   0 – 0  (ΟΥΕΦΑ Β΄ Προκριματικός γύρος)

Η ΟΜΟΝΟΙΑ προσπάθησε όμως δεν κατάφερε να κερδίσει τους Βούλγαρους και να πάρει έστω και μικρό προβάδισμα για πρόκριση. Η Λίτεξ κάθε άλλο παρά εύκολος αντίπαλος αποδείχθει και με την παρουσία της ανέτρεψε την εικόνα που δημιουργήθηκε  ότι πρόκειται για μέτρια ομάδα που εύκολα η ΟΜΟΝΟΙΑ θα περνούσε, τουλάχιστον στο ΓΣΠ. Το τελικό 0-0 άφηνε  τους πράσινους στο παιγνίδι της πρόκρισης ,σαφέστατα όμως με λιγότερες πιθανότητες. Ωστόσο η ΟΜΟΝΟΙΑ είχε τις δυνατότητες να πάρει την πρόκριση μέσα στην Βουλγαρία φτάνει να παρουσίαζε καλύτερο πρόσωπο . Καλή η Λίτεξ αλλά όχι όμως ακτύπητη.

Στο πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι όσον αφορά στην δημιουργία ευκαιριών, καθώς η εστία του Βέζερ απειλήθηκε 2-3 φορές ειδικά προς το τέλος. Η ΟΜΟΝΟΙΑ είχε μία καλή στιγμή όταν στο 37΄ο Εμγκούνι με ατομική προσπαθεια μπήκε στην περιοχή αλλά σημάδεψε τον αντίπαλο τερματοφύλακα στην κλειστή γωνία.Στην επανάληψη οι πράσινοι ήταν βελτιωμένοι και δημιούργησαν καλές ευκαιρίες, δύο φορές με τον Μάγκο, και από μία με τους Mγκούνι και Ρίγκ

Οι συνθέσεις

ΟΜΟΝΟΙΑ: Βεζέρ, Τσίκκος (46′ Μ. Νικολάου), Κονναφής, Κακογιάννης, Ν. Γεωργίου, Ντομπρασίνοβιτς (83′ Ζε Ελίας), Καϊάφας, Γκροζτανόσκι, Βακουφτσής (72′ Πάολο Ρινκ), Μάγκνο, Μγκούνι.

ΛΙΤΕΞ: Βούτοφ, Τσισέρο, Βόνκοφ, Κιρίλοφ, Γκέντσεφ, Σαντρίνιο, Νοβάκοβιτς, Μανόλεφ, Γελένκοβιτς, Ζλατίνοφ (83′ Ποπόφ), Μπερμπέροβιτς.
http://www.youtube.com/watch?v=ESrX3VxaBa0

ΛΙΤΕΞ – ΟΜΟΝΟΙΑ   2 – 1  (ΟΥΕΦΑ Β΄ Προκριματικός γύρος)

Το πάλεψε αλλά γι’ ακόμα μια χρονιά δεν τα καταφέρε η ομάδα μας η οποία ηττήθηκε 2 -1 εκτός έδρας, αυτή την φορά από την Λίτεξ κι έτσι έχασε το τρένο της πρόκρισης. Η ΟΜΟΝΟΙΑ προηγήθηκε στο 32, με αυτογκόλ, όμως ένα καταστροφικό 3λεπτό στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου όπου η ομάδα μας δέχθηκε δύο τέρματα, είχε ως αποτέλεσμα να χάσουμε  ξανά το τρένο της πρόκρισης.

Οι συνθέσεις

ΛΙΤΕΞ : Βούτοφ, Ζάνεφ, Σισέρο, Κιρίλοφ, Μπερμπέροβιτς, Γκέτσεφ, Γελένκοβιτς, Μανόλεφ, Ζλάτινοφ (74′ Παλάνκοφ), Σαντρίνιο, Νοβάκοβιτς (88′ Ζέλεφ).

ΟΜΟΝΟΙΑ: Βέζιρ, Βέιγκα (90′ Νικολάου), Κακογιάννης, Κονναφής, Γεωργίου, Καϊάφας, Ντομπρασίνοβιτς, Μπα (90′ Ιωακείμ), Βακουφτσής (74′ Θεοδότου), Μάγκνο, Μγκούνι
http://www.youtube.com/watch?v=zdpgwXtsUJM

 

Autoremarketing

Bet on Alfa