ΑρχικήΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑΕΥΡΩΠΗΟδοιπορικό της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις (2007– 2008)

Οδοιπορικό της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις (2007– 2008)

Μετά την πρόκριση επί της Ρούνταρ Μαυροβουνίου στον Α’ προκριματικό γύρο του UEFA, η ΟΜΟΝΟΙΑ αντιμετώπισε την Βουλγάρικη ΤΣΣΚΑ Σόφιας , από την οποία ήταν καλύτερη και στα δύο παιχνίδια αλλά και πάλι από λεπτομέρειες και από λάθη δικά της αποκλείστηκε.

Bet on Alfa

ΟΜΟΝΟΙΑ – ΤΣΣΚΑ 1 – 1 (Β΄προκριματικός γύρος του UEFA)

H Ομόνοια άξιζε τη νίκη απέναντι στην ΤΣΣΚΑ, καθώς ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης στο ΓΣΠ στον πρώτο αγώνα για το δεύτερο προκριματικό γύρο του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, έμεινε στο 1-1. Αποτέλεσμα που λογικά έδινε  ελαφρύ προβάδισμα στη φιλοξενούμενη ομάδα, όμως
Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο για την Ομόνοια. Ο Νέι, μόλις στο 18ο δευτερόλεπτο εκμεταλλευόμενος τη λανθασμένη θέση του Γιωργαλλίδη,που φέρει ευθύνη,επιχείρησε σουτ από τα 40 περίπου μέτρα βρίσκοντας στόχο.  Παρόλο αυτό όμως οι παίκτες του Ντράγκαν Όκουκα έδειξαν να μην επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό και ανασυντάχθηκαν αμέσως έχοντας ως άμεσο στόχο την ισοφάριση που θα τους ανέβαζε και ψυχολογικά, αλλά θα τους έβαζε και στο κυνήγι της νίκης. Η Ομόνοια όσο περνούσε ο χρόνος επέβαλε το δικό της ρυθμό και έλεγχε τον αγώνα με τους Βούλγαρους να αρκούνται σε με μεμονωμένες γρήγορες επιθέσεις που δεν είχαν αποτέλεσμα. Στο 11’ η διπλή ευκαιρία που χάθηκε από τους Μπα και Μ’Γκούνι ήταν προμήνυμα της ισοφάρισης στο 14ο λεπτό από τον Καϊάφα. Ο Μοσελίν εκτέλεσε κόρνερ χαμηλά προς τον Μπα αυτός επέστρεψε στον Βραζιλιάνο που είδε μόνο τον Καϊάφας εκτός περιοχής και με δυνατό φαλτσαριστό σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Πετρόφ.
Στο δεύτερο ημίχρονο, όπως αναμενόταν η Ομόνοια μπήκε δυνατά θέλοντας να επιβάλει το ρυθμό της και ως γηπεδούχος ήταν αυτή που καιγόταν για τη νίκη. Όντως οι «πράσινοι» ήταν καλύτεροι, είχαν καλή κυκλοφορία της μπάλας, όμως μέχρι την περιοχή των Βούλγαρων,εκεί όπου σταματούσαν συνήθως οι όποιες προσπάθειες τους για γκολ. Το παιχνίδι τελείωσε στο 1-1 και όλα πλέον θα κρίνονταν στην Βουλγαρία.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Γιωργαλλίδης, Τοράο (22’ Θεοδότου), Γεωργίου, Βέιγκα, Κακογιάννης, Καϊάφας, Ντομπρασίνοβιτς (40’ Κασέκε), Μπα (76’ Σόουζα), Μοσελίν, Βάισχαϊμερ, Μ’Γκούνι

ΤΣΣΚΑ: Πετρόφ, Βουγιαντίνοβιτς, Τούντσεφ, Ίλιεφ, Τοντόροφ, Γιάντσεφ, Κάμπους, Αμουνίκε (65’ Γκαρσές), Ντιμιτρόφ, Πέτρε (68’ Λανζάατ), Νέι (83’ Χικόζι).

ΤΣΣΚΑ – OMONOIA 2 – 1 (Β΄προκριματικός γύρος του UEFA)

Έγινε το πιο σατανικό σενάριο  στη Σόφια, για να «πέσει» η μαχητική και ψυχωμένη Ομόνοια μπροστά στην ΤΣΣΚΑ (2-1) και να αποκλειστεί έτσι από τη συνέχεια του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.
Πρώτα έμειναν με 10 οι τριφυλλοφόροι (αποβολή Μπα 12’ πριν από τη λήξη) και στην εκπνοή (90’ ακριβώς) δέχτηκαν το μοιραίο αυτογκόλ από τον Βέιγκα, που αποβλήθηκε (2η κίτρινη κι αυτός στο 2ο λεπτό της οκτάλεπτης καθυστέρησης).
Η Ομόνοια πάγωσε νωρίς τις εξέδρες του Μπουλγκάρσκα Άρμια (και έκανε την κερκίδα με τους χίλιους και παραπάνω Κύπριους φιλάθλους να εκραγεί!), καθώς στο 8ο λεπτό άνοιξε το σκορ με τον Κακογιάννη, που κινήθηκε σαν…τρέιλερ σε κόρνερ (του Μάγκνο) και πλάσαρε από κοντά.
Για τη ιστορία η Ομόνοια ισοφαρίστηκε στο 17’ όταν ο  Πέτρε εκτέλεσε κόρνερ, ο Γιάντσεφ έπιασε την κεφαλιά και ο Νέι σκόραρε με σουτ εξ επαφής.
ΤΣΣΚΑ ΣΟΦΙΑΣ:Πετρόφ- Τόντοροφ, Τούντσεφ, Λάνζαατ, Βουγιαντίνοβιτς-Πέτρε (66’ Γκαρσές), Μαρκίνιος, Γιάντσεφ, Ουντόζι- Ντιμιτρόφ (85’ Τσιλίκοφ), Νέι.

ΟΜΟΝΟΙΑ:Γιωργαλλίδης-Θεοδότου (72’ Λίμα), Βέιγκα, Κακογιάννης, Γεωργίου- Ντομπρασίνοβιτς- Μπα, Καϊάφας, Βάισχαϊμερ (63’ Ρικάρδο Σόουζα), Μάγκνο (81’ Κασέκε)-Μγκούνι.

Autoremarketing

Bet on Alfa