ΑρχικήΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑΕΥΡΩΠΗΟδοιπορικό της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις (2008-2009)

Οδοιπορικό της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις (2008-2009)

Δίνουμε συνέχεια στο οδοιπορικό μας αυτήν την φορά για την χρονιά 2008-2009. Προπονητής μας ήταν ο Νεντίμ Τούτιτς και έμελλε αυτή η χρονιά να γραφτεί στην ιστορία γιατί φτάσαμε ενα βήμα πριν από τους ομίλους.Ο πρώτος γύρος μας βρήκε αντιμέτωπους με την Μιλάνο της ΠΓΔΜ. Ο πρώτος αγώνας έγινε στις 17 Ιουλίου στο Γ.Σ.Π..

Bet on Alfa

ΟΜΟΝΟΙΑ – ΜΙΛΑΝΟ  2-0 (ΟΥΕΦΑ Α΄ Προκριματικός Γύρος)

Σε ένα κατάμεστο Γ.Σ.Π. η ΟΜΟΝΟΙΑ ξεκινούσε την ευρωπαϊκή της πορεία. Μπροστά σε 15000 και πλέον οπαδούς της είε να αντιμετωπίσει την πρωτοεμφανιζόμενη Μιλάνο. Όλα ξεκίνησαν καλά για την ομάδα μας αφού στο 19΄όταν ο Κλέιτον από αριστερά πραγματοποίησε σέντρα, ο αμυντικός της Μιλάνο στην προσπάθεια του να αποκρούσει την έστειλε στο αριστερό παραθυράκι της εστίας της ομάδας του. Έτσι έγινε το 1-0. Πιέσαμε και για δεύτερο τέρμα αλλά μας πρόλαβε η λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε δυνατά, χάσαμε κάποιες κλασσικές ευκαιρίες και τελικά στο 64΄μετά από υποδειγματική αντεπίθεση της Ομόνοιας, ο Χριστοφή τροφοδότησε το Μάρη αυτός έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Ζλόγκαρ με κεφαλιά νίκησε το Σκοπιανό τερματοφύλακα κάνοντας το 2-0, όπου ήταν το τελικό σκορ.

Συνθέσεις:

ΟΜΟΝΟΙΑ: Γιωργαλλίδης, Μάρης, Χαραλάμπους, Βέντσιελ, Πλετς, Κασέκε, Ζλόγκαρ, Κλέιτον (Παύλου), Καφού (Βασκονσέλος), Ντούρο, Χρστοφή (Μπαγκούρα).

ΜΙΛΑΝΟ: Νουρεντινόβσκι, Ριστόφ, Κουκάϊ, Γκάνσεφ, Λαζαρέφσκι, Τράιτσεφ, Γιουσούφι, Γκάσι, Αλίμι (Λιμάνι), Μανέφσκι (Κουκούλι), Γκλιγκορόφσκι (Σάλι).

ΜΙΛΑΝΟ – ΟΜΟΝΟΙΑ 1-2 (ΟΥΕΦΑ Α΄Προκριματικός Γύρος)

Δεχθήκαμε πολύ γρήγορα το τέρμα μόλις στο 17΄. Όμως στο 77΄μετά από μπαλιά , που δέχθηκε ο Χριστοφή με σουτ, έκανε το 1-1 και απόβαλε το άγχος για την Ομόνοια, που κινδύνευσε προηγουμένος για δεύτερο τέρμα. Στο 88΄η Ομόνοια σφράγισε την πρόκριση με δεύτερο τέρμα. Μετά από μπαλιά του Χριστοφή , ο Καφού με προβολή έκανε το 2-1.

Συνθέσεις:

ΜΙΛΑΝΟ: Νουρεντινόβσκι , Ριστόφ, Κουκάϊ (Γκάντσεφ), Στατόφσκι, Λαζαρέφσκι, Τράιτσεφ , Γιουσούφι (Γκεσόφσκι), Γκάσι, Αλίμι, Μανέφσκι, Γκλιγκορόφσκι (Σάλι).

ΟΜΟΝΟΙΑ: Γιωργαλλίδης, Χαραλάμπους, Ντικουμάνα ,Βεντσελ, Πλέτς (Αλαμπί), Σλόγκαρ, Κασέκε, Ντούρο (Μπαγκούρα), Κλεϊτόν, Χριστοφή, Αγκίρε (Καφού).

Στην επόμενη φάση η κληρωτίδα μας έφερε αντιμέτωπους με την ΑΕΚ Αθηνών

ΑΕΚ Αθηνών – ΟΜΟΝΟΙΑ 0-1 (ΟΥΕΦΑ Β΄Προκριματικός Γύρος)

Μπήκε δυνατά στο παιχνίδι η Ομόνοια με σκοπό να αιφνιδιάσει την ΑΕΚ.  Χάσαμε αρκετές ευκαιρίες και στο 39΄έγινε το 1-0 με τον Καφού! Ο επιθετικός της ομάδας μας πίεσε τον Μαϊστόροβιτς, έκλεψε την μπάλα στο ύψος της περιοχής και με δυνατό σουτ νίκησε τον Σάχα. H ΑΕΚ πίεσε στην επανάληψη αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει αφού έβρισκε απέναντι της τον Γιωργαλλίδη. Ήταν μια ιστορική νίκη για την ομάδα μας που εξασφάλιζε ένα γερό απότέλεσμα για τον επαναληπτικό.

Οι συνθέσεις:

AEK: Σάχα, Ράμος, Αλεξόπουλος, Μαϊστόροβιτς, Χουανφράν, Ρίκκα (Χετεμάι), Καφές, Ριβάλντο (Λαγός), Ζορμπάς (Παυλής), Σκόκο, Μπλάνκο.

OMONOIA: Γιωργαλλίδης, Ντικουμάνα, Βέντσελ, Πλετς, Ζλόγκαρ, Κασέκε, Ντούρο (Καιάφας), Καφού, Κλέιτον ( Αλωνεύτης), Η. Χαραλάμπους, Δ. Χριστοφή (Οκκάς).

 

ΟΜΟΝΟΙΑ – ΑΕΚ ΑΘΗΝΩΝ 2-2 (ΟΥΕΦΑ Β΄Προκριματικός Γύρος)

Σε ένα κατάμεστο Γ.Σ.Π η ομάδα μας προέρχεται από ένα καλό αποτέλεσμα και η πρόκριση φαντάζει εφικτή. Μόλις στο 10΄το Γ.Σ.Π. πήρε φωτιά.  Ο Ντικουμάνα έκανε την μπαλιά και ο Ντούρο με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα και η ΟΜΟΝΟΙΑ κάνει το 1-0. Αμέσως δύο λεπτά μετά ο Ντούρο βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι μετά απο εκτέλεση φάουλ. Στο 16΄ισοφαρίζει η ΑΕΚ με τον Μπλάνκο. Τελειώνει το πρώτο ημίχρονο ισοζυγισμένο και από τις δύο ομάδες. Στο 58΄ο Σκόκο της ΑΕΚ δέχεται δεύτερη κίτρινη για θέατρο και αποβάλλεται. Η ΟΜΟΝΟΙΑ εκμεταλλευόμενη την αριθμητική υπεροχή της μόλις στο 70΄ο Οκκάς δίνει στον Ντούρο και με κεραυνό σουτ κάνει το 2-1. Λίγο πριν σφυρίξει ο διαιτητής και στείλει την ΟΜΟΝΟΙΑ στην επόμενη φάση στο 89΄ο Παυλής ισοφαρίζει για την ΑΕΚ αλλά δεν ενδιέφερε κανένα η ισοφάριση αφού οι οπαδοί και παίκτες πετούσαν ήδη σε πελάγη ευτυχίας. 

Οι συνθέσεις:

OMONOIAΓιωργαλλίδης, Ντικουμάνα, Βέντσελ, Πλετς, Ζλόγκαρ, Κασέκε, Ντούρο, Κλέιτον (Αλωνεύτης), Η. Χαραλάμπους, Δ. Χριστοφή (Οκκάς), Καφού (Νικουλέσκου).

AEK: Σάχα, Ράμος, Χουανφράν, Μαϊστόροβιτς, Κυργιάκος, Ρίκκα (Ζορμπάς), Μπλάνκο, Εντίλσον (Παυλής), Μπασινάς, Καφές (Λαγός), Σκόκο.

 

Η πρόκριση ήρθε και ο κόσμος ξέσπασε σε πανηγύρια και γιορτές. Λίγες μέρες μετά έγινε η κλήρωση για τον επόμενο γύρο. Η κληρωτίδα μας έφερε αντιμέτωπους με την Μάντσεστερ Σίτυ. Το πρώτο παιχνίδι έγινε στην Λευκωσία σις 18 Σεπτεμβρίου.

ΟΜΟΝΟΙΑ – ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΥ 1-2 (ΟΥΕΦΑ Γ΄Προκριματικός Γύρος)

Το πρώτο ημίχρονο άνηκε ολοκληρωτικά στην Σίτυ αφού έχασε εκπληκτικές ευκαιρίες. Η ομάδα μας προσπαθούσε να βρει τον εαυτό της. Στο δεύτερο ημίχρονο όλα φάνταζαν να ήταν το ίδιο με το πρώτο, αλλά στο 48΄η ομάδα μας ανοίγει το σκορ με απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Ντούρο. Το Γ.Σ.Π. σείεται, οι οπάδοί εκστασιασμένοι. Το όνειρο μπορεί να βγει πραγματικό. Όμως στο 59′ η Σίτυ κατάφερε να βρεί τον δρόμο προς τα δίκτυα. Μετά από λάθος του Χαραλάμπους , ο Ραιτ , έδωσε στον Τζό ο οποίος με πλασέ έκανε το 1-1. Στην συνέχεια χάσαμ εκπληκτική ευκαιρία με τον Χριστοφή όμως στο 72′ ο Ζαμπαλέτα τροφοδότησε τον Τζο από αριστερά και με πλασέ έκανε το 1-2. Τελικά επικράτησε η πιο δυνατή ομάδα αλλά δεν χάσαμε με τα κεφάλια σκιμμένα.

Οι συνθέσεις:

ΟΜΟΝΟΙΑ: Γιωργαλλίδης, Ντικουμάνα, Βέντσελ, Πλετς, Αγκίρε (Μπαγκούρα), Κασέκε, Ντούρο, Οκκάς (Κλέιτον), Χαραλάμπους, Αλωνεύτης (Νικουλέσκου), Χριστοφή.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΥ : Χαρτ, Ζαμπαλέτα, Ρίτσαρντς, Νταν, Γκαμπίντο, Ράιτ, Άιρλαντ, Κομπανί (Φερνάντες), Ρομπίνιο, Ελάνο (Χάμαν), Τζο (Στάριτζ).

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΥ – ΟΜΟΝΟΙΑ 2-1 (ΟΥΕΦΑ Γ΄Προκριματικός Γύρος)

1500 φίλοι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ πήγαν στο πλευρό της ομάδας μας για να την στηρίξουν. Όλα έμοιαζαν δύσκολα, η ανατροπή που έπρεπε να γίνει φάνταζε ακατόρθωτη, αυτό που ζητούσε ο κόσμος είναι να παίξουμε καλά και να χάσουμε, αν χάσουμε, μαχόμενοι. Η Ομόνοια κρατούσε γερά στον αγωνιστικό χώρο με πολυ καλή μεσοαμυντική λειτουργία και έβγαινε μπροστά με ξαφνικές αντεπιθέσεις. Στο 48΄ο Ρομπίνιο έδωσε στον Ελάνο που έκανε το σουτ και έστειλε την μπάλα στα δίκτυα στην πρώτη ευκαιρία της Σίτι στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 55′ ο Ζαμπαλέτα , τροφοδότησε τον Ράιτ Φίλιπς που έκανε το σουτ στην περιοχή και έστειλε την μπάλα στα δίκτυα. Εκεί όλα τελείωσαν η πρόκριση φάνταζε απόμακρη. Στο τέλος καταφέραμε να μειώσουμε στο 78΄σε 2-1 όταν ο Αλωνεύτης έκανε το κόρνερ και ο Αλαμπί με κεφαλιά στην περιοχήτης Σίτι σκόραρε. Η αξιοθαύμαστη πορεία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ είχε τελειώσει.

Οι συνθέσεις:
ΟΜΟΝΟΙΑ: Γιωργαλλίδης, Η. Χαραλάμπους, Ντικουμάνα, Πλετς, Βέντζελ, Καιάφας (Αλαμπί), Ζλόγκαρ, Μπανγκούρα (Κλέιτον), Χριστοφή (Καφού), Αλωνεύτης, Οκκάς.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΥ: Χαρτ, Ζαμπαλέτα, Μπεν Αίμ, Ρίτσαρντς, Γκαρίντο, Ράιτ Φίλιπς, Άιρλαντ, Κομπανί (Χάμαν), Ρομπίνιο (Πετρόβ), Ελάνο, Τζο (Εβανς).

 

Autoremarketing

Bet on Alfa