ΑρχικήDaily NewsH ΚΟΠ ΤV, η CYTAVISIΟN και στην μέση η...

H ΚΟΠ ΤV, η CYTAVISIΟN και στην μέση η ΑΝO…

Το μπάχαλο με το νέο τηλεοπτικό σκηνικό όσον αφορά το Κυπριακό ποδόσφαιρο δεν έχει σταματημό.  Και ούτε προβλέπεται να βρεθεί άμεσα λύση εκτός και αν ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ στην Πινδάρου βάλει ξανά το χέρι του. Είναι λογικό να υπάρχει σύγχυση στον κόσμο για το τι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ συμβαίνει γι’ αυτό και θα προσπαθήσουμε να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά:

Bet on Alfa
  1. H LTV, ταλανιζόμενη από τεράστια οικονομικά προβλήματα εγκαταλείπει οριστικά την μετάδοση ποδοσφαιρικών αγώνων. Αυτό είναι άμεσο και 100% επιβεβαιωμένο.
  2. Η CYTAVISION (των τεράστιων χρεών, οικονομικών προβλημάτων και ενώ είναι σε στάδιο ιδιωτικοποίησης) έχει συμφωνήσει με την LTV (έναντι ενός ποσού μερικών  εκατομμυρίων) να της παραχωρηθεί το ποδοσφαιρικό περιεχόμενο που κατείχε. Δηλαδή τους εντός ΕΔΡΑΣ αγώνες του ΑΠΟΕΛ και της ΑΝO για την περίοδο 2014-16, το αγγλικό πρωτάθλημα (PREMIER LEAGUE) κτλ…
  3. Η CYTAVISION έχει συμφωνήσει με το ΑΠΟΕΛ και για την περίοδο 2016-19. Οι όποιες αναφορές για τυχόν έρευνες μάλλον είναι για να ρίξουν σκιά στα μάτια μας αφού το μεγάλο DEAL έχει γίνει και οι βέρες έχουν περαστεί. Ο ΧΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ σιωπά και κάνει πλάτες στο ΔΣ της CΥΤΑ, και το ΑΠΟΕΛ ΑΓΟΡΑΖΕΙ τον ΝΤΕ ΒΙΣΕΝΤΙ για μισό εκατομμύριο ευρώ. To όφελος του ΑΠΟΕΛ είναι τεράστιο και άμεσο αφού από τα δύο περίπου εκατομμύρια που θα έπαιρνε από την LTV, θα πάρει περισσότερα από τρία (για το 14-16) και άλλα 6 εκ για το 16-19.
  4. Η ΚΟΠ TV έχει συμφωνήσει με όλα τα σωματεία, για την περίοδο 2016-19, εκτός από τα δύο που έχουν συμφωνία με την PRIMETEL (OMONOIA & AΠΟΛΛΩΝ και το ΑΠΟΕΛ). Έχει μάλιστα μοιράσει και προκαταβολές (βλέπε ανακοίνωση για ΑΝOΡΘΩΣΗ), ώστε να μπορέσουν τα ποδοσφαιρικά σωματεία να περάσουν τα κριτήρια.
  5. Η ΑΝOΡΘΩΣΗ φέρεται να έχει υπογράψει 2 συμβόλαια. ‘Eνα με την ΚΟΠ TVγια το16-19, για το οποίο πήρε και προκαταβολή 300 χιλιάδες ΕΥΡΩ, για να περάσει τα κριτήρια (σύμφωνα με την ΚΟΠ), ενώ φέρεται να είχε υπογράψει συμβόλαιο-επέκταση συνεργασίας- και με την LTV, για την περίοδο 2016-19 (το οποίο πλέον έχει περιέλθει στην κατοχή της CYTAVISION).
  6. Αν δεν περιέλθει συμφωνία μεταξύ των 3 μερών (ΑΝΩ, ΚΟΠ, CYTAVISON), η διαφορά θα λυθεί στα δικαστήρια. Αυτό μάλλον δεν θα γίνει ποτέ αφού ΚΟΠ TV και CYTAVISONείναι πολύ κοντά  σε συμφωνία. ώστε το περιεχόμενο της ΚΟΠ TVνα μεταδίδεται από την ημικρατική πλατφόρμα.
  7. Ενώ ο πόλεμος για τα τηλεοπτικά μαίνεται, η ΦΑΛΑΚΡΗ ΔΥΝΑΜΗ κερδίζει έδαφος. Ο ισχυρός άντρας της ΚΟΠ έχει υπό τον έλεγχο του το τηλεοπτικό περιεχόμενο για αρκετά ξένα πρωταθλήματα αλλά έχει και χέρι στην αγορά των δικαιωμάτων για τις εκτός έδρας αναμετρήσεις των κυπριακών ομάδων στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ταυτόχρονα η ΔΙΚΗ του εταιρεία, που έχει αναλάβει την τηλεοπτική παραγωγή ποδοσφαιρικών αγώνων στην ΚΥΠΡΟ (αφού πήρε όλο τον εξοπλισμό από την LTV) κτυπά άγρια τις προσφορές που έχει ανακοινώσει η CYTAVISION. Εξηγούμαστε: Η CYTAVISION (όπως και η ΚΟΠ TV) δεν έχουν συνεργείο εξωτερικών μεταδόσεων. Για την μετάδοση των εντός έδρας αγώνων των ομάδων με τις οποίους έχουν συμφωνία, ‘προκηρύσσουν’ προσφορές. Την μετάδοση των αγώνων αναλαμβάνουν οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί ή η εν λόγω εταιρεία. Γι’ αυτό και το μπάχαλο για τις ώρες μετάδοσης ή την αλλαγή ημερομηνίας κάποιον αγώνων.

Όλα αυτά και πολλά άλλα, που δεν είδαν ακόμα το φως της δημοσιότητας, συνθέτουν το παζλ των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του κυπριακού ποδοσφαίρου. Και το χρήμα ρέει άφθονο στην κατά τα άλλα αιμορραγούσα Κυπριακή οικονομία…

Autoremarketing