Σαν σήμερα το 1992 ξεκινούν οι 25οι Ολυμπιακοί Αγώνες στη Βαρκελώνη. Συμμετέχουν 9.367 αθλητές και αθλήτριες από 169 χώρες σε 25 αθλήματα. Όλα τα κράτη μέλη της ΔΟΕ λαμβάνουν μέρος. Η Γερμανία εμφανίζεται ενωμένη. Για πρώτη φορά εμφανίζεται η ομάδα της CIS (Ένωση Πρώην Σοβιετικών Δημοκρατιών) ενώ η Εσθονία, Λεττονία και Λιθουανία κατεβαίνουν ξεχωριστά.
Πρώτη στα μετάλλια η Ε.Π.Σ.Δ. με 112 στο σύνολό τους, δεύτερη οι Η.Π.Α. με 108, τρίτη η Γερμανία με 82, τέταρτη η Κίνα με 54 και πέμπτη η Κούβα με 31!
Τότε η αποστολή της Κύπρου ήταν:
Τοξοβολία: 1 αθλητής
Στίβος: 5 αθλητές
Ρυθμική γυμναστική: 2 αθλήτριες
Τζούντο: 2 αθλητές
Ιστιοπλοΐα: 2 αθλητές
Σκοποβολή: 1 αθλητής
Κολύμβηση: 2 αθλητές
Πάλη: 1 αθλητής
Επίσης η Ελλάδα πήρε 2 χρυσά μετάλλια μόνο. Τότε ο 20χρονος Πύρρος Δήμας πήρε το πρώτο του χρυσό σε Ολυμπιάδα στην άρση βαρών και η Βούλα Πατουλίδου χρυσό μετάλλιο στα 100 μέτρα εμπόδια με χρόνο 12.64 σε μια συγκλονιστική κούρσα που σημαδεύτηκε κατά την πτώση της προπορευόμενης Αμερικανίδας Γκέιλ Ντίβερς στο τελευταίο εμπόδιο.