Bet on Alfa
ΑρχικήDaily NewsFinancial Fair Play και ποδοσφαιρικός χάρτης

Financial Fair Play και ποδοσφαιρικός χάρτης

Τα νέα δεδομένα που επικρατούν στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα είναι τέτοια που επιβάλλουν σωστή διαχείριση, τεχνογνωσία και επαγγελματική δουλειά σε όλα τα επίπεδα.

Bet on Alfa

Δανειζόμαστε το παρακάτω άρθρο από το ειδησιογραφικό πρακτορείο AFP, για να δώσουμε την πραγματικότητα στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και να ξεφύγουμε για λίγο από τον δικό μας μικρόκοσμο.

Σύμφωνα με το άρθρο λοιπόν, με θέμα ‘Financial Fair Play main threat to PSG dominance’  η γαλλική Παρί αλλά και η αγγλική Μάντσεστερ Σίτυ  τιμωρήθηκαν με πρόστιμο μαμούθ που φτάνει τα 60εκ ευρώ γιατί με βάση τον έλεγχο της ΟΥΕΦΑ είχαν συσσωρευμένες ζημιές πέραν των 45εκ ευρώ που ήταν το ‘ταβάνι’ που έθεσε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για τα προηγούμενα 2 έτη. Ακόμα στην Παρί επιβλήθηκε μορατόριουμ στην αύξηση του μισθολογίου για τα επόμενα  2 χρόνια, σημαντική μείωση των μεταγραφικών δαπανών και περιορισμό των ζημιών στα 30εκ ευρώ τον επόμενο χρόνο.

Ως γνωστό, από τον Ιούνιο του 2011, η γαλλική ομάδα ανήκει στην εταιρεία Qatar Sports Investments. Οι επενδύσεις των Καταρινών, ανησύχησαν τους μεγάλους Ευρωπαϊκούς συλλόγους (και κατ’ επέκταση την ΟΥΕΦΑ) αφού οι μεταγραφές των Ζλάταν Ιμπαϊμοβιτς, Έντισον Καβάνι και Νταβίντ Λουίς ταρακούνησαν το ποδοσφαιρικό στερέωμα.  

Ο πρόεδρος της Παρί Nasser Al-Khelaifi, αναθεμάτισε τις κυρώσεις δηλώνοντας ότι αποτελούν σημαντικό μειονέκτημα για την ομάδα του που με βάση τον προγραμματισμό, έχει ως στόχο να κατακτήσει το Champions League μέχρι το 2016. Από την άλλη δεν κάθισε με σταυρωμένα τα χέρια, αφού υιοθέτησε μια νέα τακτική απόκτησης ποδοσφαιριστών, που περιλαμβάνει τον δανεισμό τους από την ομάδα που ανήκουν για μια σεζόν, με την συμφωνία να προνοεί δικαίωμα αγοράς σε βάθος χρόνου. Αυτό έγινε ήδη με τον διεθνή με την Ακτή Ελεφαντοστού αμυντικό μέσο Serge Aurier, ενώ με τα ίδια δεδομένα ‘ψήνεται’ και η μετακίνηση του Angel Di Maria από την Ρεάλ Μαδρίτης. 

Το αν θα τα καταφέρει τελικά η Παρί να υλοποιήσει τους στόχους της, ξεφεύγοντας από τους σκοπέλους της ΟΥΕΦΑ, είναι κάτι που θα διαπιστώσουμε τα προσεχή χρόνια….

Autoremarketing

Bet on Alfa