ΑρχικήΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΈνα βράδι στο ..Βασλούι

Ένα βράδι στο ..Βασλούι

Τέλη Ιουλίου 2009. Η ΟΜΟΝΟΙΑ μετά από ένα κουραστικό ταξίδι ετοιμάζεται για τον πρώτο αγώνα του 3ου προκριματικού με την Βασλούι, την ανερχόμενη τότε δύναμη στο Ρουμανικό ποδοσφαιρο. Ηγέτης της τοπκής ομάδας, ένας πλούσιος και παντοδύναμος γεοκτήμονας για λογαριασμό του οποίου εργάζονται (στα κτήματα του), όλοι σχεδόν οι κάτοικοι της περιοχής και των περιχώρων.

Bet on Alfa

Μια πόλη στα όρια της οικονομικής εξαθλίωσης, με τον κόσμο της να ζει 50 χρόνια πίσω, άθλιες συγκοινωνίες, παλιές πολυκατοκίες Σοβιετικού τύπου, παλιά αυτοκίνητα LADA και ZASTAVA να κυκλοφορούν στους δρόμους με φωτεινή εξέρεση το Cayenne πανμέγιστου.

Η πόλη διαθέτει μόνο δύο ξενοδοχεία. Ένα μικρό στο ποίο διαμένει η αποστολή της ομάδας μας και ένα πολυ μεγαλύτερο, ιδιοκτησία και αυτό του ‘αφεντικού’. Μάλιστα τα δύο ξενοδοχεία δεν απέχουν περισσότερο από 500 μέτρα μεταξύ τους…

Και τότε πέφτει σαν ‘βόμβα’ η είδηση στο ξενοδοχείο της πράσινης αποστολής. Οι Σκωτσέζοι διαίτητές διαμένουν στο ίδιο ξενοδοχείο με την Ρουμανική ομάδα, σε διαφορετικό όροφο!

Πανικός. Τηλέφωνα στην ΟΥΕΦΑ, τηλέφωνα στους απεσταλμένους της ΟΥΕΦΑ στην πόλη, έντονες παραστάσεις και παρασκήνιο. Οι Ρουμάνοι επιμένουν ότι δεν υπάρχει άλλο ξενοδοχείο στην πόλη. Οι δικοί μας ανένδοτοι. Πως είναι δυνατόν να μένουν οι διαιτητές σε ξενοδοχείο ιδιοκτησίας του Ρουμάνου ηγέτη της Βασλούι μαζί με την αντίπαλη ομάδα και τους παράγοντες της.

Το τηλεφώνημα από την ΟΥΕΦΑ δεν αργεί. Οι διαιτητές μεταφέρονται άρον άρον σε τουριστικά καταλύματα μακριά από το δύο ξενοδοχεία. Οι Ρουμάνοι έξαλλοι. Νοιώθουν ότι οι ‘δικοί μας’ τους έχουν εκθέσει στην ΟΥΕΦΑ. Απειλούν πως δεν θα επιτρέψον την τηλεοπτική μετάδοση του αγώνα στην ΚΥΠΡΟ. Δημιουργούν συνέχεια σκηνές και αχρείαστη ένταση. Ο Ρουμάνος γεοκτήμονας συνεχίζει να καπνίζει τα ακριβά του πούρα με ψυχραιμία, αλλά οι εκτελεστικοί της Βασλούι έχουν ‘πάρει φωτιά’…

Ποδόσφαιρο… ο βασιλιάς των σπορ… ασίγαστο πάθος, φανατικοί οπαδοί, όμορφες σκηνές σε γήπεδο και κερκίδα. Θέληση για νίκη, δόξα, τίτλους. Την ίδια όμως στιγμή μεγάλα συμφέροντα, χρήμα, χορηγίες, στοιχηματικές αποδόσεις, εκπλήξεις, μανατζερς, μεταγραφές! Διαλέγεις και παίρνεις: οι πολλοί την φωτεινή πλευρά… οι λίγοι… το σκότος!

Autoremarketing

Bet on Alfa