ΑρχικήΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΑ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: «Οι ποινές μπορούσαν να ήταν μεγαλύτερες»

Α. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: «Οι ποινές μπορούσαν να ήταν μεγαλύτερες»

Για όλα τα θέματα που αφορούν την Ομόνοια, μίλησε πριν από λίγο στον Super Sport FM, ο εκπρόσωπος τύπου του Σωματείου μας, Ανδρέας Δημητρίου.

Bet on Alfa

«Η ΟΥΕΦΑ είναι αμείλικτη σε τέτοιου είδους ζητήματα που αφορούν επεισόδια ή αντιπαραθέσεις με τους διαιτητές. Σύμφωνα με τα όσα είχαν γίνει εκείνη τη μέρα στο παιχνίδι, ενδεχομένως αυτά που ακολούθησαν, να ήταν τα λιγότερα δυνατά που μπορούσαν να γίνουν. Η πραγματικότητα είναι αυτά που ζούμε και το ότι έχουμε στερηθεί έσοδα από την πρόκριση. Τώρα, ήρθε το κερασάκι στην τούρτα με το πρόστιμο στην ομάδα και την ποινή στον προπονητή.Είδαμε και το παράδειγμα του Σιμεόνε που τιμωρήθηκε με οχτώ αγωνιστικές. Αναμέναμε αυστηρή ποινή από την ΟΥΕΦΑ» ανέφερε ο κ. Δημητρίου.

Αν θα γίνει έφεση…  

«Είναι ένα θέμα που το χειρίζονται οι νομικοί μας σύμβουλοι. Δεν θέλω να προκαταλάβω οποιαδήποτε απόφαση, όμως οι ποινές μπορούσαν να ήταν και μεγαλύτερη. Για την απόφαση, λήφθηκε υπόψη ως ένα βαθμό η υπεράσπιση του σωματείου»

Για τον Στεπάνοφ και για τις ενέργειες που θα γίνουν για να μην επιβληθεί επιπλέον ποινή…

«Ακόμα δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη. Είναι γνωστή η προσπάθεια που θα κάνουμε για να μετριαστεί η αδικία που υπάρχει στην ομάδα και στον ποδοσφαιριστή. Ήταν άδικη αποβολή, άλλωστε κατακρίθηκε από όλα σχεδόν τα ΜΜΕ και τον κόσμο. Για αυτό, δεν θέλουμε να συνεχιστεί η αδικία με επιπλέον τιμωρία. Φανταστείτε πως νιώθει ένας ξένος ποδοσφαιριστής που θα αναγκαστεί να μείνει εκτός για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από τη στιγμή που δεν έπρεπε να αποβληθεί. Υπάρχει και ένα προηγούμενο με τον Ρικάρντο Φερνάντες. Είναι διαφορετική ως ένα βαθμό, όμως θα προσπαθήσουμε να δικαιωθούμε».

Για τη συνάντηση που θα γίνει με τους αρμόδιους φορείς για τα θέματα διαιτησίας…  

«Θα γίνει η συνάντηση. Δεν έχει οριστεί όμως, θα γίνει το συντομότερο δυνατό. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό που βιώνει η Ομόνοια και ο κόσμος της. Ο κόσμος ζητά από τη διοίκηση να προστατεύσει τα συμφέροντα του σωματείου και να μην επαναληφθούν περιστατικά που βιώσαμε την περασμένη αγωνιστική. Το δ..σ δείχνει αποφασιστικότητα για να αποτρέψει τέτοια περιστατικά και για αυτό θέλουμε, αυτή συνάντηση να γίνει το συντομότερο δυνατό».

Για την προσπάθεια που γίνεται να μην επηρεαστεί η ομάδα από το θόρυβο που προκαλούν όλα αυτά τα ζητήματα…

«Οι ποδοσφαιριστές, πρέπει να συγκεντρωθούν στο πως θα βελτιώνονται καθημερινά και στο πως θα παρουσιάζονται καλύτεροι. Είναι φυσιολογικό να νιώθουν απογοήτευση και κάποια άλλα συναισθήματα. Θέλουμε όμως να περιοριστεί όσο γίνεται, η αρνητική επιρροή που έχει πάνω τους αυτή η κατάσταση. Είναι επαγγελματίες και γνωρίζουν ότι το κομμάτι τους είναι το ποδοσφαιρικό. Ελπίζουμε να παρουσιαστεί όπως πρέπει η ομάδα, να μην επηρεαστεί αρνητικά και να συνεχίσουμε μαζί τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε».

Για τον Σερτζίνιο…  

«Πέρασε από ιατρικές εξετάσεις, που δεν έδειξαν κάποιο πρόβλημα. Θα περάσει και σήμερα από εξετάσεις για να γνωρίζουμε ότι είναι σίγουρα καλά. Θα γνωρίζουμε αργά το απόγευμα. Θέλουμε να είμαστε σίγουροι και να μην ρισκάρουμε περαιτέρω πρόβλημα για τον ποδοσφαιριστή. Πέραν του Μουλαζίμη, δεν υπάρχει κάποιο αγωνιστικό πρόβλημα».

Για τη συνάντηση του Δ.Σ  με όλα τα οργανωμένα σύνολα…

«Είναι σημαντικές τέτοιες συναντήσεις. Είναι σημαντικό να υπάρχει αυτή η επαφή. Με μια σκέψη, με μια έγνοια θα πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε πράξη το σύνθημα «Όλοι μαζί μπορούμε». Μας περιμένει ένας μεγάλος αγώνας εντός και εκτός γηπέδου. Θα είναι ότι καλύτερο να μην υπάρχουν διαφωνίες για να πετύχουμε το μεγάλο στόχο που αφορά το οικονομικό, κάτι που θα βοηθήσει την ομάδα να επιστρέψει η ομάδα εκεί που ανήκει. Υπάρχουν τόσο πολλά πράγματα που πρέπει να κάνουμε, που δεν μας περνά να μην συνεχίζουμε ενωμένοι σε αυτή την προσπάθεια».

Autoremarketing