ΑρχικήDaily NewsΜε Ποτέ... ως πότε;

Με Ποτέ… ως πότε;

Σίγουρα το ψεσινό τρίποντο ήταν πάρα πολύ σημαντικό. Η ΟΜΟΝΟΙΑ είχε πάντα δυσκολίες να επανακάμψει μετά από αποτυχημένα αποτελέσματα, γι’ αυτό και το χτεσινό παιχνίδι αποτελούσε κλειδί για την συνέχεια. Σίγουρα οι μαζεμένες αλλαγές στην 11αδα δεν βοήθησαν την ομάδα. Ιδιαίτερα η απόφαση να λειτουργήσει ο Ποτέ ως ακραίος επιθετικός το πρώτο ημίχρονο, δεν βοήθησε καθόλου. Από εκεί και πέρα η ομάδα δεν είχε ξεκάθαρη τακτική στο παιχνίδι της, ούτε και ένα επιθετικό πλάνο που θα την βοηθούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες.

Bet on Alfa

Αυτό που είδαμε τα τελευταία τρία παιχνίδια, είναι μια αδυναμία στην ομάδα να δημιουργήσει παιχνίδι από τον άξονα. Οι μέσοι της ομάδας, αναλώνουν όλες τους τις δυνάμεις στα αμυντικά τους καθήκοντα και δεν βοηθούν καθόλου στο δημιουργικό κομμάτι. Με την απουσία του Νούνο Ασίς ψες, το γεγονός αυτό ήταν εξόφθαλμο. Η αδυναμία αυτή, αναγκάζει τους στόπερ να γυρίζουν την μπάλα στα πλάγια, ή να ψάχνουν με μακρινές μπαλιές τους επιθετικούς, γεγονός που καθιστά το παιχνίδι μας προβλεπτό, ανούσιο και ακίνδυνο επιθετικά. Σε αυτό το κομμάτι θεωρούμε ότι πρέπει να γίνει η περισσότερη δουλειά στο Ηλίας Πούλλος.

Σίγουρα σε μια ομάδα με τόσες αλλαγές στο ρόστερ και νέους ποδοσφαιριστές στην ομάδα, η αφομοίωση της τακτικής και του τρόπου παιχνιδιού που θέλει να εφαρμόσει ο προπονητής είναι δύσκολο κομμάτι. Το οποίο γίνεται ακόμα δυσκολότερο όταν γίνεται συνεχόμενη προσπάθεια να εφαρμοστούν και να λειτουργήσουν δύο συστήματα ταυτόχρονα, το ίδιο καλά. Αυτή θεωρούμε ότι είναι η μεγαλύτερη αδυναμία του Κώστα Καΐάφα αυτή την στιγμή. Η εμμονή να εφαρμόζει δύο συστήματα σε κάθε παιχνίδι, δεν του βγαίνει. Εδώ ομάδες και ομάδες, με βασικό κορμό 5-6 ετών και δεν μπορούν να λειτουργήσουν με αυτό τον τρόπο. Θα μπορέσει να τα καταφέρει η ΟΜΟΝΟΙΑ, σε χρόνο μηδέν, με μικρό ρόστερ και με κενά σε θέσεις κλειδιά; Η υπομονή λοιπόν που είναι απαραίτητη για να λειτουργήσει σωστά και χωρίς πίεση η ομάδα, πρέπει να συνδυαστεί με οριστικές αποφάσεις σε θέματα τακτικής. 

Επανερχόμαστε στο θέμα ψυχολογία. Είναι ξεκάθαρο πλέον, ότι η ομάδα έχει χάσει τον ενθουσιασμό της και την έχει πνίξει η πίεση και το άγχος. Είναι ένα ζήτημα που χρειάζεται χειρισμό. Γιατί φυσιολογικά, σε κάθε ομάδα κάποτε θα κοπάσει ο ενθουσιασμός και τότε θα πρέπει να ξεδιπλωθούν άλλες αρετές, όπως η εμπειρία. η ποιότητα, οι αρετές του κάθε ποδοσφαιριστή. Φαίνεται αυτή την στιγμή, ότι δεν υπάρχει και ο ηγέτης στο γήπεδο να σηκώσει πάνω του την ομάδα, όταν είναι κάτω. Ταυτόχρονα υπάρχει ξεκάθαρο ντεφορμάρισμα κάποιων ποδοσφαιριστών. Ευελπιστούμε ότι ο Κιρμ θα μπορέσει να βοηθήσει σύντομα την ΟΜΟΝΟΙΑ γιατί ο Φοφανά είναι ξεκάθαρα εκτός ρυθμού και ο Ράμος αποχώρησε χωλαίνοντας χτες από το Α. Παπαδόπουλος.

Και κάτι τελευταίο. Το θέμα κούρασης στο οποίο αναφέρθηκε χτες ο προπονητής, θεωρούμε πως ήταν αχρείαστο. Είμαστε μόνο στην 4η αγωνιστική. Τι θα γίνει δηλαδή στα play offs? Και ας μην ξεχνούμε ότι πριν από μερικούς μήνες τα ‘χώσαμε’ στον Κάσερες για την φυσική κατάσταση της ομάδας, υποσχόμενοι ότι η νέα ΟΜΟΝΟΙΑ θα τρέχει 90 λεπτά και θα πιέζει τον αντίπαλο ψηλά…

Εν πάσι περίπτωσή, την Κυριακή έχουμε παιχνίδι. Με την ‘επίσημη αγαπημένη’ της ΚΟΠ, την εκλεκτή του FAIR PLAY και του παρασκηνίου. Ακόμα ένας έξτρα λόγος να αφοσιωθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι στην μάχη στο Δασάκι. Γιατί μπορεί ο Ποτέ να έκλεψε ακόμα μια φορά την παράσταση, μπορεί το εκπληκτικό του γκολ να καθόρισε την τύχη του ψεσινού αγώνα, αλλά ένα χελιδόνι δεν θα φέρει ποτέ την άνοιξη.

 

Autoremarketing

Bet on Alfa