ΑρχικήΔΗΜΟΦΙΛΗCyta-ΡΙΚ κερνούν και Triple A (Κούμας) πίνει! Ιδρώνει...

Cyta-ΡΙΚ κερνούν και Triple A (Κούμας) πίνει! Ιδρώνει το αυτί κανενός;

Η φωτογραφία που βλέπετε εικονίζει το OB VAN με το οποίο γίνονται οι εξωτερικές μεταδόσεις, καμάρι του ΡΙΚ, το οποίο έχει από ψες στρατοπεδεύσει στο ΓΣΠ όπου σήμερα θα γίνει η απευθείας μετάδοση του αγώνα Αποέλ-Άγιαξ για το Champions League.

Bet on Alfa

Τα τηλεοπτικά δικαιώματα του αγώνα έχει η Cytavision.

Θα διερωτάστε λοιπόν τι γυρεύει το OB VAN του ΡΙΚ εκεί;

Η απάντηση βρίσκεται στο γνωστό τρίγωνο Cyta-Triple A- ΡΙΚ!

Δυστυχώς και πάλι εγείρεται σοβαρό ζήτημα για τον τρόπο διαχείρισης του δημόσιου χρήματος και αποφάσεις ημικρατικών οργανισμών οι οποίες εξυπηρετούν κατά σκανδαλώδη τρόπο ιδιωτικά συμφέροντα.

Όπως γράψαμε πρόσφατα, αλλά σύμφωνα και με δημοσίευμα της εφημερίδας Πολίτη η εταιρεία Triple A (συμφερόντων του 1ου αναπληρωτή προέδρου της ΚΟΠ Γιώργου Κούμα), απέκτησε ουσιαστικά τα δικαίωμα χρήσης του OB VAN του ΡΙΚ για εξωτερικές μεταδόσεις με αντάλλαγμα τα δικαιώματα του Mουντομπάσκετ.

Δηλαδή ο Γιώργος Κούμας έδωσε στο ΡΙΚ το δικαίωμα να μεταδώσει του Μουντομπάσκετ και σε αντάλλαγμα «έβαλε χέρι» στο συνεργείο εξωτερικών μεταδόσεων του ΡΙΚ. Η συμφωνία ήταν της τελευταίας στιγμής. Ενδεικτικό είναι ότι το ΡΙΚ δεν την διαφήμισε καν και σύμφωνα με πληροφορίες μας δεν είχε καθόλου έσοδα από αυτήν!

Έτσι, η Triple A από εκεί που δεν έχει συνεργείο εξωτερικών μεταδόσεων απέκτησε, και μάλιστα το καλύτερο.

Λέμε “το καλύτερο”  διότι το OB Van του ΡΙΚ είναι high definition. Δηλαδή έχει δυνατότητα να κάνει μεταδόσεις υψηλής ευκρίνειας. Στη Κύπρο υπάρχουν μόνο δύο τέτοια OB Van, το ένα ανήκει στο ΡΙΚ και το άλλο σε μία ιδιωτική εταιρεία.

Με το OB VAN του ΡΙΚ στο τσεπάκι της, η Triple A πήγε στην Cytavision, άλλο ημικρατικό οργανισμό, και «κτύπησε» τα δικαιώματα παραγωγής του Champions League του Αποέλ τα οποία εξασφάλισε με συνοπτικές διαδικασίες.

Άρα ένας ημικρατικός οργανισμός (Cyta) πληρώνει μία ιδιωτική εταιρεία (Triple A) για να κάνει μεταδόσεις χρησιμοποιώντας εξοπλισμό άλλου ημικρατικού οργανισμού (ΡΙΚ).

Το κόστος της μετάδοσης για την Cyta θα υπερβαίνει τις €30,000 ανά αγώνα. Τα χρήματα θα πηγαίνουν στην Triple A ενώ το ΡΙΚ βέβαια, χάριν στον εξοπλισμό του οποίου θα γίνει η μετάδοση, παίρνει αέρα κουπανιστό!

Οι υπαλλήλοι στο ΡΙΚ αντιδρούν διότι διαφωνούν με τη χρήση εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας που ανήκει στο Ίδρυμα και που είναι το καμάρι τους από ιδιώτες. Εξού και διαμαρτύρονται. Χθες έκαναν στάση εργασίας.

Όπως είναι φυσικό γεννιούνται πολύ σοβαρά ζητήματα.

Γιατί το ΡΙΚ έδωσε δωρεάν , ουσιαστικά τον εξοπλισμό του σε ιδιωτική εταιρεία;

Με ποιες διαδικασίες η Cyta ανέθεσε αυτή την εργασία στη Triple A γνωρίζοντας ότι δεν διαθέτει συνεργείο εξωτερικών μεταδόσεων;

Γιατί η Cyta δεν πήγε απευθείας στο ΡΙΚ και να ζητήσει μίσθωση του OB VAN;

Ο Γενικός Ελεγκτής ο οποίος είναι πολύ ευαίσθητος σε αυτά τα θέματα πρέπει να παρέμβει και να ζητήσει εξηγήσεις.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, στον οποίο υπάγεται το ΡΙΚ, και ο οποίος επίσης κόπτεται για την διασπάθιση του δημοσίου χρήματος οφείλει να διερευνήσει το θέμα και να δώσει απαντήσεις.

Ο Γιώργος Κούμας στο τέλος της ημέρας βλέπει το συμφέρον του και την τσέπη του οι ημικρατικοί οργανισμοί όμως;

Εκτός εάν ιδιωτικοποιήθηκαν και δεν το πήραμε χαμπάρι!

Autoremarketing

Bet on Alfa