ΑρχικήΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΜία βαθιά υπόκλιση όλη δική σου

Μία βαθιά υπόκλιση όλη δική σου

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΑΖΕΪΔΗ (http://sentragoal.philenews.com/)

Bet on Alfa

Η φάση χαρακτηριστική: Στο 90+1′ του χθεσινού αγώνα γίνεται μία μακρινή μπαλιά από τη μία πλευρά του γηπέδου στην άλλη. Φαίνεται χαμένη, όμως δεν τον νοιάζει, θα συνεχίσει να την κυνηγά, θα πέσει φαρδύς πλατύς μήπως σώσει κάτι και αφού δεν τα καταφέρνει, θυμώνει.

Βαδίζει σχεδόν στα 37 του χρόνια, έχει ήδη βγάλει ένα ολόκληρο 90λεπτο, στο οποίο η ομάδα του αγωνιζόταν από το 16΄με 10 ποδοσφαιριστές και αυτός συνεχίζει να τρέχει σαν έφηβος.

Ο Νούνο Ασίς θα μπορούσε κάλλιστα να το παίξει βεντέτα, αλλά δεν το κάνει. Θα μπορούσε να αδιαφορεί, αφού οι παραστάσεις του είναι αμέτρητες, αλλά δεν το κάνει. Θα μπορούσε να είναι ξενερωμένος με τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στην Ομόνοια, όμως δεν είναι.

«Υπάρχουν αρκετά πράγματα που αξίζουν σχολιασμού από τη χθεσινή νίκη επί του Ερμή. Όπως η πολύ αυστηρή κόκκινη στον Μορέιρα, η κατάθεση ψυχής των ποδοσφαιριστών του Κώστα Καϊάφα , που νίκησαν ακόμη και με παίχτη λιγότερο, και η επιστροφή του κόσμου στο γήπεδο μετά από καιρό.

Όλα μπαίνουν στην άκρη για μία βαθιά υπόκλιση στον «μαέστρο» Νούνο Ασίς. Η παρουσία του στο χθεσινό ματς, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, ήταν αμφίβολη. Ένιωσε ενόχληση στην τελευταία προπόνηση και πέρασε το πρωί από ιατρικές εξετάσεις.

Μέχρι το απόγευμα ένιωσε (όπως φάνηκε) πολύ καλύτερα και όχι μόνο βρισκόταν στην αποστολή, αλλά και στο αρχικό σχήμα. Η παρουσία του βαρόμετρο. Ξεχώριζε (ο άτιμος) σαν τη μύγα μέσα στο γάλα. Έτρεχε παντού, σε μία νέα θέση για τον ίδιο, πίεζε, μάρκαρε, κέρδιζε την μπάλα, τη μοίραζε και πάλι από την αρχή.Και σαν κερασάκι στην τούρτα; Οι αμέτρητες κλωτσιές που δέχθηκε από τους αντιπάλους, που τον έκαναν έξω φρενών.

Ο Ασίς είναι, δίχως υπερβολή, το Α και το Ω της Ομόνοιας. Με αυτόν στο γήπεδο οι πράσινοι μοιάζουν με εντελώς διαφορετική ομάδα. Ο ίδιος ίσως και να προσωποποιεί τον άνθρωπο που κάθεται στην άκρη του πάγκου. Και αυτός πάνω-κάτω τα ίδια έκανε, αφού η τρέλα τους για τη νίκη είναι τεράστια.

Ο Πορτογάλος αποτελεί κόσμημα για την ομάδα του και το ποδόσφαιρο μας. Εμείς απλά ευχόμαστε να σταματήσει ο χρόνος και όχι αυτός την μπάλα.

Autoremarketing

Bet on Alfa