ΑρχικήDaily NewsΠροπονήσεις με δέκα...

Προπονήσεις με δέκα…

Είναι παλιό και χιλιοειπωμένο, αλλά ίσως ο Καϊάφας να πρέπει να κάποια φάση να το εφαρμόσει. Για τις προπονήσεις με δέκα αντί έντεκα ποδοσφαιριστές μιλώ (αφού σε δύο από τα έξι παιχνίδια μείναμε με δέκα νωρίς).

Bet on Alfa

Στον Νικολαίδη έχουμε ‘σύρει τα εξ αμάξης’ ουκ ολίγες φορές. Και όχι άδικα. Το είδαμε ξανά σε επανάληψη το παιχνίδι, με ιδιαίτερη έμφαση στις επίμαχες φάσεις. Ο Μορέιρα σίγουρα έχει κάθε δικαίωμα να αισθάνεται αδικημένος. Η μπάλα όντως βρήκε το στήθος και μετά το χέρι του. Την ευθύνη του σφυρίγματος όμως μάλλον την πήρε ο βοηθός και όχι ο διαιτητής. Σίγουρα πρόκειται για πολύ δύσκολη φάση που θέλεις δεκαπέντε replay από 5 κάμερες, για να βγάλεις συμπεράσματα.

Στην φάση με το κτύπημα στον Σερτζίνιο θεωρούμε ότι η κόκκινη θα ήταν υπερβολική. Γιατί πιασίματα από τον λαιμό είδαμε διάφορα στην φάση. Τελικά την πλήρωσε ο Φοφανά (ήταν και η μοναδική κίτρινη που αντίκρισε ποδοσφαιριστής της ομάδας μας). ο οποίος μεν δεν έκανε κάτι συνταρακτικό, η αντίδραση του δε ήταν αυτή που πυροδότησε την ένταση.

Από εκεί και πέρα ο διαιτητής είχε καλές και κακές στιγμές. Ήταν κοντά στις φάσεις, έδωσε υπέρ μας τα τριπλάσια φάουλ από τον Ερμή, δεν δίστασε να δώσει όλες τις παραβάσεις έξω από την περιοχή του αντιπάλου (αυτές που συνήθως γίνονται ΄γαργάρα’) και γενικά έδωσε την εικόνα ότι σφύριζε ότι έβλεπε. Ακόμα και στην κίτρινη του Παουλίνιο (σκληρό φάουλ στον Μαργκάσα μπροστά στην Δυτική, πριν την κόκκινη), ο Νικολαίδης άφησε σωστά την φάση να εξελιχθεί, έδωσε φάουλ υπέρ μας έξω από την περιοχή, και επέστρεφε πίσω να του ‘την δώσει’. Από την άλλη άφησε κάποια σκληρά φάουλ που έδωσε, ατιμώρητα. Αν εφάρμοζε σωστά τον κανονισμό ο Τσίνα τουλάχιστον θα έπρεπε να πάρει την άγουσα για τα αποδυτήρια πολύ πιο γρήγορα και ίσως να του έκανε παρέα και ο Παουλίνιο. Και ο Ουόν πολύ παλικαράς δεν μας προέκυψε;

Πάντως κατά την άποψη μας (παρά την ‘γρήγορη’ και υπερβολική κόκκινη στον Μορέιρα) ο Χρήστος Νικολαίδης δεν έκανε την χειρότερη διαιτησία που είδαμε σε αγώνα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ φέτος. Και αυτό καταμαρτυρεί πόσες δυσκολίες (συχνά ανυπέρβλητες) έχουμε να αντιμετωπίσουμε από τους άρχοντες των γηπέδων.

Autoremarketing

Bet on Alfa