ΑρχικήΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΝίκ Νικολάου: " Αρχές Νοεμβρίου τα αποτελέσματα"

Νίκ Νικολάου: ” Αρχές Νοεμβρίου τα αποτελέσματα”

Στον sport fm μίλησε ο  υπεύθυνος της επιτροπής κριτηρίων ΟΥΕΦΑ στην ΚΟΠ Νικ Νικολάου.

Bet on Alfa

«Όλα τα σωματεία α΄ και β΄ κατηγορίας έπρεπε μέχρι χθες να υποβάλουν ηλεκτρονικά τους φακέλους τους για τα κριτήρια. Θέλουμε κι εμείς κάποιες μέρες να ελέγξουμε ότι όλα είναι σωστά και να τους στείλουμε στην ΟΥΕΦΑ. Όλα τα σωματεία υπέβαλαν τους φακέλους και ελέγχουμε τώρα αν είναι όλα «ΟΚ»

Υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις στους φακέλους

«Υπάρχουν κάποια στοιχεία, κάποιες συμφωνίες που λείπουν από κάποιους φακέλους και θέλουμε να τα στείλουμε ολοκληρωμένα. Έχουμε περιθώριο μέχρι τις 15 Οκτωβρίου και στις 17 Οκτωβρίου θα αρχίσει ο έλεγχος από πλευράς ΚΟΠ και παράλληλα θα γίνεται και ο έλεγχος από την ΟΥΕΦΑ. Ο έλεγχος θα διαρκέσει δυο εβδομάδες και τέλη Οκτωβρίου αρχές Νοεμβρίου θα έχουμε τα αποτελέσματα των ομάδων α΄ κατηγορίας».

Συνάντησαν δυσκολίες τα σωματεία

«Πάντα υπάρχουν δυσκολίες. Πρέπει να πω ότι τα τελευταία χρόνια η Κύπρος είναι από τις χειρότερες χώρες όσον αφορά την ασυνέπεια στις υποχρεώσεις, όμως για πρώτη φορά έχουμε κάποια θετικά μετρίσιμα στοιχεία που δείχνουν ότι είμαστε στον σωστό δρόμο. Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις θετικές που μας δίνουν αισιοδοξία. Υπάρχει μείωση του συνολικού χρέους των σωματίων, υπάρχει μεγάλη μείωση υποθέσεων στην ΦΙΦΑ, υπάρχει μια μείωση των οφειλών προς τους ποδοσφαιριστές. Ο μηνιαίος έλεγχος έχει φέρει θετικά αποτελέσματα και η ΟΥΕΦΑ το έχει χαιρετήσει».

«Έχει βοηθήσει και η ευρωπαϊκή πορεία κάποιων ομάδων που έφερε έσοδα αλλά τα περισσότερα σωματεία έχουν μειώσει πολύ τον προϋπολογισμό τους. Χάσαμε σωματεία, ίσως χάσουμε και άλλα καθώς δεν σημαίνει ότι λύσαμε τα προβλήματα. Κάποια σωματεία ίσως να μην μπορούν να ανταποκριθούν και να έχουμε κάποια σωματεία ιστορικά να καταλήγουν στην διάλυση. Τα πλείστα όμως σωματεία άλλαξαν στρατηγική και μείωσαν τον προϋπολογισμό τους».
Για το αυριανό παιχνίδι της Εθνικής μας ομάδας;

«Μεγάλο παιχνίδι, θεωρώ ότι ο κόσμος θα είναι δίπλα στην ομάδα. Πάει καλά η προπώληση, νομίζω ότι η εμφάνιση στην Βοσνία έστειλε μηνύματα και ελπίζω να νικήσουμε και να πάμε για πιο ψηλά. Πιστεύω ότι μπορούμε, η τεχνική ηγεσία και οι παίκτες είναι έτοιμοι, υπάρχει ικανότητα και με μια καλή προσπάθεια και τύχη μπορούμε να νικήσουμε».

Autoremarketing

Bet on Alfa