ΑρχικήΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΡούμπιο: " O κόσμος είναι μεγάλο κομμάτι αυτού του...

Ρούμπιο: ” O κόσμος είναι μεγάλο κομμάτι αυτού του συλλόγου”

Συνέντευξη στην εφημερίδα “Σημερινή” έδωσε ο ποδοσφαιριστής της ομάδας μας Άλεξ Ρούμπιο.

Bet on Alfa

Πώς φανταζόσουν την Κύπρο και την Ομόνοια όταν αποφάσιζες να συνεχίσεις εδώ την καριέρα σου;

«Δεν ήξερα πώς είναι τα πράγματα στην Κύπρο πριν έρθω. Δεν ήξερα πολλά πράγματα για τη χώρα και το ποδόσφαιρο, αλλά αποδέχτηκα την πρόταση που ήρθε στα χέρια μου, αφού το είδα σαν μια πρόκληση. Και αποδείχθηκε πολύ καλή επιλογή, αφού παίζω σε μια μεγάλη ομάδα, στην καλύτερη της Κύπρου που θέλει να έχει επιτυχίες».

Και ένα χρόνο μετά ποιες είναι οι εντυπώσεις σου, προσαρμόστηκες;

«Η ζωή είναι αρκετά ωραία στην Κύπρο. Είναι ίδια με την Ισπανία. Μου αρέσει πάρα πολύ και το απολαμβάνω. Το πρωτάθλημα είναι αρκετά καλό και ενδιαφέρον. Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός, κυρίως στην πρώτη εξάδα οι ομάδες είναι όλες δυνατές και τα παιγνίδια είναι αμφίρροπα. Οι άλλες ομάδες είναι χαμηλότερης δυναμικότητας, αλλά πάλι τα παιγνίδια μαζί τους είναι δύσκολα. Επιβάλλεται να δίνεις πάντα τον καλύτερό σου εαυτό για να παίρνεις το ζητούμενο».

Τι σε εντυπωσίασε περισσότερο στον ένα χρονο παρουσίας σου στην Κύπρο και τι σε στεναχώρησε;

«Ο κόσμος της Ομόνοιας φυσικά. Είμαι εντυπωσιασμένος μαζί του. Περπατώ στη Λήδρας, στους δρόμους της πόλης και ακούω το όνομά μου. Ο κόσμος έρχεται να μου μιλήσει και γενικά μου δείχνει την αγάπη του και τον ευχαριστώ γι’ αυτό. Δεν υπάρχει κάτι που να με στεναχώρησε μέχρι τώρα στην Κύπρο. Όλα είναι εκπληκτικά και ελπίζω να συνεχίσει έτσι».

Ποιο είναι το αγαπημένο μέρος που επισκέφτηκες στην Κύπρο;

«Μου έκανε μεγάλη εντύπωση ο Πρωταράς και οι πεντακάθαρες παραλίες του. Είναι το καλύτερο μέρος της Κύπρου».

Είσαι ικανοποιημένος από τη μέχρι τώρα πορεία της Ομόνοιας;

«Η πορεία της ομάδας είναι καλή. Δεν τα πήγαμε τόσο καλά στην Ευρώπη λόγω του αποκλεισμού, αλλά παίξαμε καλά και δείξαμε ότι έχουμε πολύ καλό σύνολο και καλούς ποδοσφαιριστές. Άλλωστε, όλοι θυμόμαστε πώς αποκλειστήκαμε και πόσο αδικηθήκαμε. Μας βοήθησε πολύ και η υποστήριξη του κόσμου, αφού στα ευρωπαϊκά παιγνίδια γέμισε το γήπεδο και μας έδωσε περισσότερη ενέργεια. Στο πρωτάθλημα θα χρειαστεί λίγη υπομονή για να φτάσουμε στο ίδιο καλό επίπεδο που παίξαμε στο Europa League. Δουλεύουμε όμως πολύ στις προπονήσεις, το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό και πιστεύω τα καλύτερα έρχονται».

Οι προσδοκίες του κόσμου είναι μεγαλύτερες. Πρέπει να βελτιωθείτε για να διεκδικήσει η ομάδα τον τίτλο;

«Ξέρουμε ποιες είναι οι απαιτήσεις του κόσμου και σιγουρα θα διεκδικήσουμε τον τίτλο. Στόχος μας είναι πάντα να βελτιωνόμαστε. Αυτήν τη στιγμή είμαστε πίσω από τον ΑΠΟΕΛ με έξι βαθμούς, αλλά υπάρχουν πολλά παιγνίδια. Θα παίξουμε μεταξύ μας, που αν κερδίσουμε θα μειώσουμε κατά τρεις βαθμούς, θα γίνουν και παιγνίδια ΑΠΟΕΛ-Απόλλωνα, που θα χαθούν βαθμοί και γενικότερα υπάρχουν πολλοί δύσκολοι αγώνες. Εμείς δουλεύουμε σκληρά, κοιτάζουμε το κάθε παιγνίδι ξεχωριστά, έχοντας μοναδικό στόχο τη νίκη. Αυτήν τη νοοτροπία έχει η ομάδα και πιστεύω έχουμε καλές πιθανότητες να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα».

Φέτος δεν βρίσκεσαι στο αρχικό σχήμα… Πώς το αντιμετωπίζεις;

«Δουλεύω σκληρά στις προπονήσεις. Αυτή είναι η δουλειά μου. Δεν επηρεάστηκα από το ότι δεν παίζω αρκετά. Πάντα προσπαθώ για το καλύτερο, αλλά θεωρώ ότι σύντομα θα έχω περισσότερες συμμετοχές και θα βοηθήσω την ομάδα».

Με ποιον συμπαίκτη σου έχεις την καλύτερη επαφή;

«Όλοι στην ομάδα είναι καλά παιδιά, αλλά με δύο δέθηκα περισσότερο. Τους Ρενάτο Μαργκάσα και Ζοσέ Μορέιρα. Ο Μορέιρα είναι σαν πατέρας μου. Με βοηθούν και οι δύο πάρα πολύ στις προπονήσεις, μου μεταφράζουν κάποια πράγματα που ίσως δεν καταλάβω και πάντα είναι δίπλα μου. Έχω και πάρα πολύ καλές σχέσεις με τον Ρόνδρι. Είμαστε πολύ φίλοι».

Πώς είδες το επίπεδο της διαιτησίας στην Κύπρο; Υπάρχει μεγάλη προκατάληψη από τους φιλάθλους;

«Οι διαιτησίες που αντιμετώπισα με την Ομόνοια δεν μου άρεσαν. Δεν είμαι ευχαριστημένος. Αδικηθήκαμε σε αρκετά παιγνίδια».

Είσαι σε πολύ νεαρή ηλικία. Πώς φαντάζεσαι το μέλλον σου;

«Δεν σκέφτομαι πολύ μακριά. Σκέφτομαι το τώρα. Και τώρα είμαι στην Ομόνοια. Δουλεύω σκληρά για να βελτιώνομαι συνεχώς και να μπορώ να αποδίδω έτσι όπως πρέπει. Είμαι στην καλύτερη ομάδα της Κύπρου, υπάρχει προοπτική και το μέλλον μου είναι εδώ».

Θα ήθελες να αγωνιστείς σε ομάδα της Πριμέρα κάποια στιγμή;

«Τώρα είμαι στην Ομόνοια και δουλεύω για το καλύτερο για την ομάδα. Όταν φύγω θα σκεφτώ το μέλλον μου. Τώρα μόνο Ομόνοια».

Αν δεν ήσουν ποδοσφαιριστής, τι νομίζεις ότι θα ήσουν;

«Στρατιωτικός, λόγω του πατέρα μου».

Ένα μήνυμα προς τους φίλους της Ομόνοιας:

«Ο κόσμος μας να παραμείνει ψύχραιμος και να συνεχίσει να υποστηρίζει την ομάδα. Η Ομόνοια θα φτάσει στο επίπεδο που χρειάζεται για να διεκδικήσει και να κατακτήσει τον τίτλο. Η Ομόνοια χρειάζεται τον κόσμο της κάθε στιγμή κι εμείς θα προσπαθήσουμε να τους ανταμείψουμε με την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η Ομόνοια χωρίς τους φιλάθλους της δεν είναι τίποτα. Ο κόσμος είναι μεγάλο κομμάτι αυτού του συλλόγου. Είναι μια μεγάλη οικογένεια. Όλοι οι ποδοσφαιριστές τούς έχουμε ανάγκη και τους ζητάμε να είναι δίπλα μας σε κάθε παιγνίδι και να μας υποστηρίζουν όπως αυτοί ξέρουν».

Πηγή: http://www.sigmalive.com/simerini/sport-time/cyprus/172049

Autoremarketing

Bet on Alfa