ΑρχικήΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΝέναντ Στάροβλαχ: «Εμπιστευθείτε την Ακαδημία Ποδοσφαίρου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ»

Νέναντ Στάροβλαχ: «Εμπιστευθείτε την Ακαδημία Ποδοσφαίρου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ»

Το μήνυμα πως οι γονείς αξίζει να εμπιστευθούν τα παιδιά τους στην Ακαδημία Ποδοσφαίρου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, έστειλε ο Τεχνικός Διευθυντής της Ακαδημίας, Νέναντ Στάροβλαχ, σε δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα του Σωματείου μας.

Bet on Alfa

Παράλληλα, επεσήμανε πόσο σημαντικό είναι ένα παιδί να εντάσσεται από νωρίς στα Τμήματα Υποδομής της ομάδας μας, εξήγησε σε ποιούς τομείς επικεντρώνεται η προπόνηση στα κλιμάκια Ανάπτυξης, ενώ ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η προσπάθεια για εξέλιξη των ποδοσφαιρικών ταλέντων.

Στην αρχική του τοποθέτηση ο κ. Νέναντ Στάροβλαχ ανέφερε: «Ποδόσφαιρο μαθαίνεις μέχρι την εφηβεία, γι’ αυτό είναι σημαντικό τα παιδιά να εγγράφονται στην Ακαδημία από νωρίς, εάν είναι δυνατό και από τεσσάρων χρόνων, ούτως ώστε να ξεκινήσουμε να τα δουλεύουμε βήμα – βήμα και σύμφωνα με το πλάνο μας».

Για το πώς διαχειρίζεται η Ακαδημία μας ένα παιδί που εντάσσεται για πρώτη φορά στις τάξεις της, επεσήμανε: «Όταν ένα παιδί έρχεται για πρώτη φορά στην Ακαδημία, το πρώτο μας μέλημα είναι να το κάνουμε να νιώσει ασφάλεια στο γήπεδο, να νιώσει σαν στο σπίτι του. Θεωρούμε άκρως σημαντικό να κάνουμε το παιδί να αγαπήσει το ποδόσφαιρο και την προπόνηση, ούτως ώστε με διάθεση και όρεξη να ακολουθεί το προπονητικό πρόγραμμα. Παράλληλα, δουλεύουμε πάρα πολύ για να κάνουμε τα παιδιά να αγαπήσουν και την ΟΜΟΝΟΙΑ, διότι αυτό είναι άκρως σημαντικό».

Ο κ. Νέναντ Στάροβλαχ εξήγησε πού επικεντρώνεται η προπόνηση όσο ο χρόνος περνά: «Ακολουθεί η δουλειά στην τεχνική τρεξίματος, αλλά και για σωστό περπάτημα, ενώ έπειτα έμφαση δίνεται στην τεχνική με την μπάλα. Είναι εντυπωσιακό το πόσο εύκολα μαθαίνει ένα παιδί. Ακόμη και μέσα σε πέντε λεπτά είναι δυνατό να παρουσιάσει σημαντική βελτίωση, μετά απλές ασκήσεις τεχνικής. Στη συνέχεια το κάθε παιδί συμμετέχει σε ασκήσεις στις οποίες μπορεί να ανταποκριθεί, ούτως ώστε να βελτιώνεται εκεί που έχει ανάγκη».

Ιδιαίτερα σημαντικό για την εξέλιξη των παιδιών θεωρεί ο κ. Νέναντ Στάροβλαχ την υποστήριξη από επαγγελματίες: «Προσπαθούμε στα προπονητικά προγράμματα να εντάσσουμε και σεμινάρια από Ψυχολόγους, διατροφολόγους και διάφορους άλλους επαγγελματίες, ενώ έχουμε αρχίσει να παίρνουμε τα παιδιά για να παρακολουθούν και άλλα τμήματα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, πέραν από το ποδόσφαιρο, όπως την πετόσφαιρα, την καλαθόσφαιρα και το φούτσαλ, ενώ πρόθεσή μας είναι ακόμη και θέατρο να παρακολουθούν μαζί με τους προπονητές τους».

Ακολούθως, ενημέρωση για τα κλιμάκια που διατηρεί η Ακαδημία Ποδοσφαίρου: «Τα κλιμάκια της Ακαδημίας αφορούν παιδιά από 4 μέχρι 14 χρόνων. Κλιμάκια διατηρούμε στη Λευκωσία (Λακατάμια, Γέρι, Κοκκινοτριμιθιά, Λυθροδόντας), στη Λεμεσό (Πολεμίδια, Άγιος Ιωάννης – Πρόοδος) και στη Λάρνακα (ιδιωτική σχολή Pascal). Τα γήπεδα στα οποία διεξάγονται οι προπονήσεις είναι σε πολύ καλή κατάσταση, κάτι που αποτελούσε βασική επιδίωξή μας».

Όσο αφορά την προσπάθεια για εξέλιξη των κορυφαίων ταλέντων, τόνισε: «Τα κορυφαία μας ταλέντα προπούνται επιπλέον ώρες, σε ατομικό και σε ομαδικό επίπεδο, με πρόγραμμα εξιδεικευμένο για το κάθε ένα ξεχωριστά, αλλά και για το σύνολο. Στόχος είναι να εξελίξουμε αυτά τα παιδιά και να τα καταστήσουμε μέχρι τα 17 τους χρόνια, προτού ακόμη καταταγούν στην Εθνική Φρουρά, έτοιμους παίκτες για να συμμετέχουν στις υποχρεώσεις της πρώτης ομάδας».

Στη συνέχεια εξήγησε τον βασικό στόχο της Ακαδημίας: «Βασικός στόχος της Ακαδημίας είναι να ετοιμάσει ποδοσφαιριστές για την πρώτη ομάδα. Για να μπορέσει κάποιος ποδοσφαιριστής να αγωνιστεί στην πρώτη ομάδα θα πρέπει να είναι πολύ μεγάλο ταλέντο, αλλά και να δουλεύει με συνέπεια και αφοσίωση για αρκετές ώρες. Απ’ την πλευρά μας ως Ακαδημία προσπαθούμε να προσφέρουμε ένα ολοκληρωμένο «πακέτο» στα ταλέντα μας, ούτως ώστε να τους βοηθούμε να εξελιχθούν στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό».

Κλείνοντας, ο κ. Νέναντ Στάροβλαχ έστειλε το δικό του μήνυμα στους γονείς των παιδιών: «Ζητάμε από τους γονείς να δώσουν την ευκαιρία στην Ακαδημία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, ούτως ώστε να τους αποδείξουμε το πόσο σωστά δουλεύουμε. Έχουμε κάνει ένα νέο ξεκίνημα, με νέους προπονητές, νέα οργάνωση και νέες ιδέες. Αξίζουν να μας δώσουν ευκαιρία και τότε να είναι σίγουροι ότι θα διαπιστώσουν πόσο καλά δουλεύουμε. Απ’ την πλευρά τους οι γονείς θα πρέπει να είναι συνεργάσιμοι και να ξέρουν πως από εμάς θα ακούνε πάντα την αλήθεια».

Κλείνοντας ο κ. Νέναντ Στάροβλαχ υπενθύμισε πως η Ακαδημία Ποδοσφαίρου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ δέχεται αιτήσεις από ποδοσφαιριστές για συμμετοχή σε δοκιμαστικά, τα οποία αφορούν γεννηθέντες από το 2006 μέχρι το 2010.

Τα δοκιμαστικά τίθενται υπό την εποπτεία του Τεχνικού Διευθυντή της Ακαδημίας, Νέναντ Στάροβλαχ και του Υπεύθυνου Ανάπτυξης, Ανδρέα Κτωρή.

Τα δοκιμαστικά θα διεξάγονται όλο τον μήνα Οκτώβριο ως εξής:
– Κάθε Δευτέρα και Πέμπτη 16:00-17:15, γήπεδο «ΑΟΛ Λακατάμειας», Τηλ. Επικοινωνίας: 99402227
– Κάθε Παρασκευή, 19:00-20:30, «Ηλίας Πούλλος», Τηλ Επικοινωνίας: 99498156, 99217820
– Κάθε Δευτέρα, 15:00-16:30, γήπεδο «Ερμής Πολεμιδιών», Τηλ Επικοινωνίας: 99307797

Όσοι ποδοσφαιριστές επιθυμούν να συμμετάσχουν στα δοκιμαστικά, είναι απαραίτητο να δηλώσουν εκ των προτέρων τη συμμετοχή τους, επικοινωνώντας με την Ακαδημία στα πιο πάνω τηλέφωνα.

Για να δοθεί άδεια σε ποδοσφαιριστές για να συμμετάσχουν στα δοκιμαστικά, είναι απαραίτητο να προσκομίσουν ιατρική βεβαίωση ή δελτίο υγείας.

Autoremarketing

Bet on Alfa