ΑρχικήΔΗΜΟΦΙΛΗ"Είστε ππουστόππεζέβεγκοι"

“Είστε ππουστόππεζέβεγκοι”

 

Τις απολογίες μας εκ των προτέρων για τον τίτλο αγαπητοί αναγνώστες.

Bet on Alfa

Όμως, εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα με τη διαιτησία και τον αδιάντροπο πόλεμο που δέχεται το σωματείο μας, από τους κυρίους με τα μαύρα, πρέπει να τα λέμε και να τα γράφουμε όλα. Τουλάχιστον ας τους εκθέτουμε στα μάτια του κόσμου.

Σύμφωνα με αρκετούς  αυτόπτεις μάρτυρες με τους οποίους μιλήσαμε,  αυτή ήταν βρισιά που εκσφενδόνισε ο κ. Γεώργιος Νικολάου κατά των φιλάθλων της ομάδας μας εξερχόμενος του γηπέδου προς τα αποδυτήρια. Υπάρχει μάλιστα και βίντεο από κινητό που φαίνεται καθαρά.

Θεωρώντας ότι έπρεπε να απαντήσει στις φωνές και διαμαρτυρίες του κόσμου ο  Νικολάου σαν άλλος Πάπουτσος έβρισε το κόσμο λέγοντας τους “Είστε ππουστόππεζέβεγκοι”.

Το πρόβλημα δεν είναι τόσο ότι έβρισε τους ΟΜΟΝΟΙΑΤΕΣ ο Νικολάου. Αυτό ίσως κάποιος να το δικαιολογήσει αναλογιζόμενος ότι το έκανε σε στιγμές που ήθελε να υπερασπίσει τον εαυτό του κατά των διαμαρτυριών και ίσως το βρισιών που ο ίδιος δέχθηκε.

Το πρόβλημα είναι ότι αυτό που είπε, αυτός και οι όμοιοι του, το πιστεύουν κιόλας. Πιστεύουν δηλαδή ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ και ο κόσμος της είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας που μόνο απαξιωτικά και υποτιμητικά πρέπει να αντιμετωπίζονται.

Σε αυτό έχουμε ευθύνη και εμείς. Διαχρονικά όχι τώρα.

Είναι πράγματι λυπηρό να παρακολουθούμε το θεάτρο του παραλόγου. Είναι φανερό ότι η διαιτησία δεν καταλαβαίνει από τίποτε. Ούτε από συναντήσεις, ούτε από ανταλλαγή απόψεων ή φιλοφρονήσεις.

Η απάντηση στη συνάντηση του Δ.Σ. με τον Σύνδεσμο Διαιτητών που έγινε πριν 2 εβδομάδες ήρθε χθες με το καλύτερο τρόπο.

Θυμίζουμε και τις δηλώσεις του προπονητή μας που έγιναν στις 23/04/2014 μετά τον αγώνα με τον Ερμή. Είχε δηλώσει, μεταξύ άλλων,  τότε:

Θα κάνουμε μια ομάδα δυνατή που θα μπορεί να κτυπήσει το πρωτάθλημα. Έχω να κάμω άλλη μια υπόσχεση στους διαιτητές, πως του χρόνου θα σκέφτονται διπλά και τριπλά πριν σφυρίξουν. Ειδικά στο ΓΣΠ. Απαιτώ να μας σέβονται, να παίζουν 50-50.”

Είναι κοινά παραδεκτό ότι η διαιτησία είναι χειρότερη από πέρσι. Η διαιτησία όχι μόνο δεν σέβεται την ΟΜΟΝΟΙΑ αλλά την απαξιώνει και την ταπεινώνει κατ’ επανάληψη. Ούτε οι διαιτητές “σκέφτονται διπλά και τριπλά πριν σφυρίξουν“. Σφυρίζουν χωρίς δεύτερη σκέψη. Τώρα μας βρίζουν κιόλας.

Επαναλαμβάνουμε ότι το πρόβλημα είναι διαχρονικό και δεν αφορά την παρούσα διοίκηση. Απλά χειροτερεύει από χρόνο σε χρόνο.

Για αυτό πρέπει ως σωματείο  να επανεξετάσουμε το όλο θέμα ΚΟΠ-Διαιτησία. Να εξετάσουμε όλες τις επιλογές μας. 

Για παράδειγμα ας μην ξεχνάμε ότι o 2ος αντιπρόεδρος  της ΚΟΠ και υπεύθυνος για τα κριτήρια ΟΥΕΦΑ (που είναι ίσως το πιο νευραλγικό πόστο στη ΚΟΠ σήμερα) προέρχεται από τις τάξεις του σωματείου μας. Πως αξιοποιούμε αυτό το δεδομένο;  Δεν γίνεται το σωματείο μας να συμμετέχει στην ηγετική πυραμίδα της ΚΟΠ και να λέμε δεν έχουμε καθόλου προσβάσεις στη ΚΟΠ.

Άρα πρέπει να εξετάσουμε όλα τα δεδομένα με όλους όσους μπορούν να συμβάλουν προς την κατεύθυνση αλλαγής της σημερινής κατάστασης είτε άτομα, είτε άλλα σωματεία είτε άλλα οργανωμένα σύνολα.

Στο τέλος της ημέρας είναι σαφές ότι δεν κερδίζουμε τον απωλεσθέντα σεβασμό και άρα ίση μεταχείριση με φιλοφρονητικές συναντήσεις όπου εκφράζουμε τη δυσφορία μας και αναμένουμε κατανόηση.

Όσο το κάνουμε αυτό κάτι τύποι σαν τον Νικολάου θα μας θεωρούν ππουστοππεζέβεγκους και δεν θα ντρέπονται να μας το λένε και κατάμουτρα…

 

Autoremarketing

Bet on Alfa