ΑρχικήDaily NewsΒγάλτε τον 'παράγοντα διαιτησία' από το παιχνίδι

Βγάλτε τον ‘παράγοντα διαιτησία’ από το παιχνίδι

Είναι πλέων πασιφανές, ότι υπάρχει ξεκάθαρο πλάνο στο πρωτάθλημα. Που αφενός θέλει τον Αποέλ ‘αιώνιο πρωταθλητή’ και αφ’ εταίρου επιδιώκει να επιφέρει καίρια κτυπήματα στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Τα συμφέροντα είναι πρώτα και κύρια οικονομικά και μετά πολιτικά και οπαδικά και αυτό πρέπει να είναι κατανοητό από όλους. Όποιος πάει κόντρα στα συμφέροντα των μεγάλων αφεντικών στην ΚΟΠ, την έχει βάψει… Ακόμα και αν ονομάζεσαι ΑΝΟΡΘΩΣΗ και έχεις τον φοίνικα στο στήθος.

Bet on Alfa

Το κύριο παιχνίδι που παίζεται αυτή την στιγμή είναι τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Η ΚΟΠ ΤV, η μεταστέγαση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων μελλοντικά στην Cytavision, με την ταυτόχρονη ανάθεση της παραγωγής στην Triple A είναι ο κύριος τρόπος ελέγχου των ποδοσφαιρικών σωματείων. Η ‘οικονομική υποδούλωση’ των σωματείων στην ΚΟΠ, εξασφαλίζει την στήριξη εσαεί στον Κου Κου, στην ‘φαλακρή δύναμη’ και στα άλλα παιδιά.

Αλλά επειδή το παιχνίδι πρέπει να ελέγχεται και στο γήπεδο, η διαιτησία έχει να διαδραματίσει τον δικό της ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ. Τα σφυρίγματα μπορούν να καθορίσουν αποτελέσματα. Και οι διαιτητές ξέρουν πλέον πως μπορούν να το πράξουν αυτό.

Για τον τρόπο αλλαγής της ηγεσίας στην ΚΟΠ μπορούμε να πούμε πολλά αλλά δυστυχώς να κάνουμε λίγα. Και αυτό γιατί παρόλο που είμαστε ένα σωματείο με τεράστιο εκτόπισμα, έχουμε μια ψήφο μόνο. Όση το Αποέλ, ο Εθνικός. ο Ερμής, ο Απόλλωνας, η ΑΕΛ (πλήρης ταύτιση με πολιτική Κου Κου), η ΑΕΚ, ο Οθέλλος και πάει λέγοντας… Και έχουμε και τους εκπροσώπους των μικρών κατηγοριών, που είναι πλήρως ελεγχόμενοι.

Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να κερδίζουμε τα παιχνίδια στα γήπεδα. Και για να το πράξουμε αυτό πρέπει να μπορούμε να τα καθαρίζουμε νωρίς. Να δίνουμε σε όλους το μήνυμα ότι σήμερα δεν έχουν ελπίδα. Να επιζητούμε συνέχεια το γκολ. Αυτό αποτελεί αγωνιστική φιλοσοφία. δεν είναι θεωρία. Δεν μπορείς να γίνεις Αποέλ, όπου ένα γκολ είναι αρκετό. Δεν θα πάρεις πέναλτι αν χρειαστείς. Δεν θα κλείσουν τα μάτια οι διαιτητές αν έχει πέναλτι ο αντίπαλος. Δεν θα πάρεις 40 φάουλ. Θα δεχτείς τόσα. Δεν θα μείνει ο αντίπαλος με 10. Θα μείνεις εσύ.

Χρειάζεται λοιπόν ψυχραιμία, καθαρό μυαλό και αγωνιστική συγκέντρωση από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, Γιατί αν ο Γκρικαλασβίλι για παράδειγμα έκανε πάσα αντί σουτ, και η Δόξα θα παραδινόταν οριστικά και ο Νικολάου. ‘Οσο μένουν στο παιχνίδι, θα έχεις φάσεις όπως αυτές στο Μακάριο προχτές, Άντε να μην θυμηθώ και τον Τούντορ πάλι…

Autoremarketing

Bet on Alfa