ΑρχικήΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΑΜιχάλης Νικολάου: "Εκτιμούμε την Θύρα 9 με την πρόταση...

Μιχάλης Νικολάου: “Εκτιμούμε την Θύρα 9 με την πρόταση της”

Αποκλειστική συνέντευξη παρέθεσε στην ιστοσελίδα μας ο υπεύθυνος του τμήματος καλαθόσφαιρας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, Μιχάλης Νικολάου. Μίλησε για όλα, για την πορεία του καλαθοσφαιρικού τμήματος, για τους στόχους που έθεσε η ΟΜΟΝΟΙΑ για αυτό το τμήμα, για την αναδιοργάνωση του τμήματος, για τις ακαδημίες που είναι αναγκαίες να συνεχίσουν την δουλειά τους αλλά και για το θέμα με την χορηγία της θύρα 9.

Bet on Alfa

Όσον αφορά την επιτροπή του τμήματος καλαθόσφαιρας…

“Το τμήμα καλαθόσφαιρας, τονίζω, ότι δεν ανήκει ούτε στην επιτροπή αλλά ουτε σε εκείνους που διαχειρίζονται την επιτροπή. Ανήκει αποκλειστικά στην ΟΜΟΝΟΙΑ και στο εκάστοτε διοικητικό συμβούλιο. Οι όποιες αποφάσεις παίρνονται είναι με την συγκατάθεση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, δηλαδή το διοικητικό συμβούλιο στο οποίο δίνουμε σχεδόν καθημερινά πλήρη ενημέρωση”

Το “πράσινο φως” από διοίκηση ΟΜΟΝΟΙΑΣ…

“Τον Σεπτέμβριο η Επιτροπή που συστάθηκε και ενδιαφέρθηκε να αναλάβει το τμήμα έδωσε πλήρη σχεδιασμό και προυπολογισμό προς το Διοικητικό Συμβούλιο οπότε και μας έδωσαν το “πράσινο φως” για να αρχίσουμε την διαδικασία συγκρότησης της ομάδας, αφού αυτή προερχόταν από το πρωτάθλημα της Β κατηγορίας. Αμέσως αρχίσαμε την υλοποίηση του σχεδιασμού, με λεφτά που έβαλε η Επιτροπή, εξωδιοικητικοί παράγοντες και μερίδα κόσμου που ήθελε να βοηθήσει σε αυτή την νέα προσπάθεια και την ανασύνταξη του τμήματος. Σε ότι πράτταμε και πράττουμε είχουμε πλήρη συνεννόηση με το διοικητικό συμβούλιο, το οποίο πρέπει να τονίσω ότι συμμετέχει ενεργά και οικονομικά στην υλοποίηση των στόχων μας”.

Χρονιά αναδιοργάνωσης και ανασύνταξης…

“Όταν αναλάβαμε αυτό το τμήμα, ως επιτροπή αλλά και μαζί με το διοικητικό συμβούλιο, είπαμε πως θα είναι μια χρονιά αναδιοργάνωσης του τμήματος. Οι οδηγίες που είχαμε από το διοικητικό συμβούλιο ήταν να δουλέψουμε για τα επόμενα χρόνια, να βγάλουμε Κύπριους παίκτες, οι οποίοι θα στελεχώσουν την πρώτη ομάδα. Αυτός είναι ο στόχος μας, να στελεχώσουμε όλα τα τμήματα της καλαθοσφαιρικής ΟΜΟΝΟΙΑΣ”.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε στην αρχή… 

“Στην αρχή είχαμε κατάνου ότι θα ξεκινούσαμε με την παλιά ομάδα, με το παλιό έμψυχο υλικό. Είχαμε κάποιους νεαρούς και θεωρούσαμε ότι θα παρέμεναν στην ομάδα και αυτή την χρονιά. Δυστυχώς αρκετοί από αυτούς δεν ήθελαν να αγωνιστούν την φετινή χρονιά οπότε σε συννενόηση πάντα με το διοικητικό συμβούλιο, δόθηκαν  ως δανεικοί σε άλλες ομάδες. Πλέον ήμασταν υποχρεωμένοι να προχωρήσαμε σε ένα δεύτερο πλάνο, όπου αποκτήσαμε τέσσερεις Αμερικάνους και δύο κοινοτικούς για να είναι σε θέση η ομάδα να παρουσιάζεται ανταγωνιστική στο πρωτάθλημα. Επέστρεψε ο Κωνσταντίνος Παπακώστας ο οποίος είναι και ο αρχηγός της ομάδας και είναι μόλις 18 χρονών. Είναι διεθνής και θεωρείται ένα από τα ανερχόμενα ταλέντα της κυπριακής καλαθόσφαιρας. Επίσης αποκτήσαμε και τον Δημήτρη Γαβριήλ από τον Κεραυνό. Στην πρώτη ομάδα για να την στελεχώσουμε περισσότερο φέραμε και κάποιους νεαρούς από την εφηβική ομάδα, για να βγαίνουν και οι προπονήσεις”.

Οι ακαδημίες και τα υπόλοιπα τμήματα της καλαθόσφαιρας…

“Αυτή η χρονιά, θεωρείται αρκετά σημαντική για την καλαθοσφαιρική ΟΜΟΝΟΙΑ. Χρονιά αναδιοργάνωσης, όπως είπα και προηγουμένως. Δεν ξέρω αν το γνωρίζεται αλλά στα τμήματα U16 και U14 αυτή την στιγμή δεν έχουμε καθόλου παιδιά να τα στελεχώσουν και δεν θα συμμετάσχουν στα πρωταθλήματα. Χάνουμε αρκετά λεφτά και χορηγίες από ΚΟΚ και ΕΣΣΥΑ γιατί δεν έχουμε αυτά τα τμήματα σε δράση. Στις ακαδημίες έχουμε γύρω στα 25 παιδιά όπου ευελπιστούμε και για ακόμα περισσότερα. Στελεχώσαμε το εφηβικό μας τμήμα είτε με παίκτες δανεικούς είτε με παιδιά που ήρθαν κοντά στην ΟΜΟΝΟΙΑ”.

Στόχοι για την νέα χρονιά…

“Ο στόχος μας είναι να παίζουμε καλό μπάσκετ. Να διεκδικούμε το κάθε παιχνίδι, ότι μπορούμε θα το κάνουμε πάντα όμως με βάση τις δυνατότητές μας και με τους παίκτες που έχουμε. Έχουμε τον μικρότερο προϋπολογισμό στο πρωτάθλημα αλλά θα κάνουμε ότι μπορούμε. Επίσης στόχος της επιτροπής αλλά και της διοίκησης είναι να ανδιοργανώσουμε τις ακαδημίες μας. Να μπορέσουμε την νέα χρονιά η πρώτη ομάδα να είναι στελεχωμένη με περισσότερους Κύπριους. Εμείς θα δώσουμε ευκαιρίες σε όλα τα παιδιά, σε όλους τους έφηβους μας”.

Η μέχρι στιγμης πορεία…

“Παίξαμε ένα παιχνίδι με την ΑΕΚ, αρκετά δύσκολο. Παίξαμε καλά, αν αναλογιστεί κανείς πως είχαμε μόνο δύο εμβδομάδων προετοιμασία στα πόδια μας. Για την συνέχεια, αυτή την εβδομάδα έχουμε ρεπό αφού η ΑΕΛ έχει αποκλειστεί από το πρωτάθλημα. Είπαμε πως θα παίζουμε όσο πιο καλά μπορούμε”.

Για το καίριο θέμα με την χορηγία της Θύρα 9…

Πρώτα από όλα θέλω να πω πως όταν ξεκινήσαμε το Σεπτέμβριο οι οικονομικοί πόροι του τμήματος εξαρτώνταν από εμάς, κάποιους εξωδιοικητικούς παράγοντες, τον κόσμο και την διοίκηση. Τρέξαμε σε πάρα πολλά θέματα, όπως να κλείσουμε σπίτια, αυτοκίνητα, συμβόλαια, αεροπορικά εισιτήρια, αθλητικό υλικό. Όμως για τον κύριο χορηγό, είχαμε κάποιες προτάσεις όπως τον “Καπάτσο”, την Θύρα 9, την RPS Promotion και άλλες, και την τελική απόφαση θα την έπαιρναν οι οικονομικές επιτροπές τόσο της διοίκησης όσο και της επιτροπής καλαθόσφαιρας. Αποφασίστηκε κύριος χορηγός να είναι ο “Καπάτσος”, ο οποίος μας καλύπτει περίπου το 20% του φετινού προϋπολογισμού του τμήματος καλαθόσφαιρας.  Ως επιτροπή δεν ήμασταν αυτοί που πήραμε αποκλειστικά την τελική απόφαση. Η απόφαση ήταν από κοινού με το διοικητικό συμβούλιο και θεωρείτο από όλες τις άλλες, η πιο εμπορική και οικονομική με βάση τα δεδομένα που είχαμε μπροστά μας”.

“Θέλω να τονίσω πως, ως επιτροπή καλαθόσφαιρας εκτιμούμε αφάνταστα την προσπάθεια που κάνει η Θύρα 9 για την καλαθόσφαιρα, ακόμα και για την πρόταση που υπέβαλε στην διοίκηση αλλά και γενικά για την ΟΜΟΝΟΙΑ. Δεν απορρίφθηκε η θύρα 9 ως θύρα 9, είναι λάθος αυτό που λέγεται, απλά η πρόταση του “Καπάτσου” ήταν πιο συμφέρουσσα από οικονομικής και εμπορικής αξίας. Ξανατονίζω εκτιμούμε την Θύρα 9 και την θέλουμε κοντά μας, να συνεχίσει την βοήθεια που παρέχει στο τμήμα”.

“Ως επιτροπή θα ζητήσουμε συνάντηση με την Γραμματεία της Θύρα 9 να συζητήσουμε και να τους ενημερώσουμε και αυτούς. Θέλουμε να βρούμε μια εφικτή λύση για την συνεργασία των δύο πλευρών γιατι το τονίζω πως τους θέλουμε δίπλα μας, γιατι η εκτίμηση προς αυτούς είναι μεγάλη”.

Autoremarketing

Bet on Alfa