ΑρχικήΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΝούνο Ασίς: "Δεν σκέφτηκα στιγμή τον εαυτό μου μακριά...

Νούνο Ασίς: “Δεν σκέφτηκα στιγμή τον εαυτό μου μακριά από την ΟΜΟΝΟΙΑ”

Αυτούσια η συνέντευξη του Νούνο Ασίς στην “Πράσινη Φωνή”

Bet on Alfa

Ήρθε στην ΟΜΟΝΟΙΑ πριν από τρία χρόνια ως ένα από τα πιο ηχηρά ονόματα ποδοσφαιριστών που πάτησαν ποτέ το πόδι τους στο νησί μας. Ο Πορτογάλος άσσος παραχωρεί για πρώτη φορά μεγάλη συνέντευξη από τη μέρα που ήλθε στην Ομάδα μας και βεβαίως είναι τιμή για το Περιοδικό μας που δίνει τη δυνατότητα στους αναγνώστες του να διαβάσουν για τις απόψεις, τις σκέψεις και τα συναισθήματα του Νούνο Ασίς. Χωρίς αμφιταλαντεύσεις τονίζει ότι είναι αποφασισμένος να κάνει ότι περνά από τον ίδιο για να βοηθήσει την ομάδα μας να ξαναβρεί τον δρόμο της και να επιστρέψει στις επιτυχίες.

Στην συνέντευξη που ακολουθεί ο Νούνο Ασίς εξηγεί γιατί πήρε την απόφαση να συνεχίσει για τρίτο χρόνο στην ΟΜΟΝΟΙΑ με πολύ μειωμένες απολαβές. Ο μεγάλος αυτός ποδοσφαιριστής μας μιλά για την καριέρα του και εκφράζει δημόσια το μεγάλο του παράπονο το οποίο του στέρησε την ευκαιρία να παίξει σε πολύ μεγαλύτερο σωματείο εκτός Πορτογαλίας. Επίσης ο Νούνο Ασίς εξήγα τους λόγους που η ΟΜΟΝΟΙΑ της Ευρώπης έβγαλε πολύ διαφορετική εικόνα από την ΟΜΟΝΟΙΑ του πρωταθλήματος και κάνει ιδιαίτερο κάλεσμα στον κόσμο να σταθεί δίπλα στην ομάδα τώρα που τον χρειάζεται.

 

Π.Φ: Νούνο είσαι στην Κύπρο και στην ΟΜΟΝΟΙΑ εδώ και τρία χρόνια. Πες μας την άποψη σου για το επίπεδο του Κυπριακού ποδοσφαίρου.

ΝΟΥΝΟ ΑΣΙΣ: Πριν έρθω δεν ήξερα πολλά πράγματα για την Κύπρο και το Κυπριακό ποδόσφαιρο ή καλύτερα δεν ήξερα σχεδόν τίποτα. Ήταν μεγάλη έκπληξη για εμένα αυτό που αντίκρισα. Υπάρχουν τέσσερις – πέντε ομάδες αρκετά δυνατές και αρκετά ανταγωνιστικές. Υπάρχουν πολύ καλοί ποδοσφαιριστές στο νησί. Τώρα τρία χρόνια μετά τα πράγματα έχουν γίνει ακόμα καλύτερα. Θεωρώ ότι δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι Κυπριακές ομάδες φτάνουν κοντά ή καταφέρνουν να μπουν στους ομίλους του ChampionsLeagueκαι του EuropaLeague. Άνετα μπορούν να αγωνιστούν στις Κυπριακές ομάδες μεγάλα ονόματα ποδοσφαιριστών αφού το επίπεδο είναι αρκετά ψηλό.Το μεγαλύτερο πρόβλημα για εμένα στην Κύπρο είναι ότι εδώ δεν μπορούν να διακριθούν Κύπριοι ποδοσφαιριστές. Κι αυτό πρέπει να βελτιώθει.

Δεν είναι μόνο θέμα ποιότητας. Είναι θέμα το πως ξεκινά ένας Κύπριος ποδοσφαιριστής να παίζει ποδόσφαιρο. Και τι μαθαίνει για το ποδόσφαιρο στην ηλικία των οκτώ, εννιά και δέκα χρονών. Σε αυτή την ηλικία μπαίνουν οι βάσεις για να μπορεί κάποιος να ασχοληθεί στην συνέχεια επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο. Στην Πορτογαλλία και σε άλλες χώρες της Ευρώπης δίνεται μεγάλη σημασία στις ακαδημίες. Στην Κύπρο δυστυχώς όχι!!!

“Το θέμα ηλικίας δεν με απασχολεί. Νιώθω αρκετά δυνατός αφού όλα είναι θέμα προπόνησης…”

Π.Φ: Νούνο είσαι ένας απός τους ποδοσφαιριστές που λαμβάνει την μεγαλύτερη αγάπη από τον κόσμο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Πως βιώνεις εσύ αυτή την αγάπη;

ΝΟΥΝΟ ΑΣΙΣ: Λαμβάνω την αγάπη του κόσμου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και την ανταποδίδω πίσω. Μπορεί να μην είναι του χαρακτήρα μου να είμαι πολύ εκφραστικός, όμως εκτιμώ κι εγώ πολύ τον κόσμο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Όταν ήρθα στην Κύπρο πολλοί ασχολούνταν με την ηλικία μου αλλά απέδειξα ότι αυτό δεν είναι πρόβλημα. Αυτό που θέλει ο κόσμος είναι να βλέπει τον ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται να τα δίνει όλα στο γήπεδο ανεξαρτήτως ηλικίας. Κι εγώ αυτό προσπαθώ να κάνω σε κάθε παιχνίδι.

Το θέμα ηλικίας εμένα δεν με απασχολεί . Νιώθω αρκετά δυνατός αφού όλα είναι θέμα προπόνησης. Από τον καιρό που ξεκίνησα να παίζω ποδόσφαιρο προσπαθώ να μην χάνω προπονήσεις. Και αυτό με βοηθά πάρα πολύ. Ακόμα και όταν δέχθηκα αποκλεισμό έξι μήνες για μια ουσία που βρέθηκε στον οργανισμό μου, δεν έχασα ποτέ μου προπόνηση. Πρσπαθώ να απολαμβάνω κάθε προπόνηση και κάθε παιχνίδι. Αυτός είναι ο στόχος μου!!!

“Η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Κύπρο…”

Π.Φ: Ήρθες στην ΟΜΟΝΟΙΑ σε μια περίοδο όπου τα οικονομικά προβλήματα πνίγουν το Σωματείο μας. Όμως δέχτηκες πολλές μειώσεις ενώ το καλοκαίρι που έληξε το συμβόλαιο σου έδειξες θέληση να παραμείνεις στην ομάδα. Σχολίασε.

ΝΟΥΝΟ ΑΣΙΣ: Σχετικά με τα οικονομικά προβλήματα είναι εκεί και είναι δεδομένα. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που αποδέχθηκα τις μειώσεις στο μισθολόγιο μου με πρώτο και σημαντικότερο ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι μεγάλη ομάδα κατά την άποψη μου η μεγαλύτερη στην Κύπρο. Θέλω να κλείσω την καριέρα μου κατακτώντας κάποιον τίτλο και θεωρώ ότι με την ΟΜΟΝΟΙΑ μπορώ. Είναι σημαντικό για εμένα να κλείσω την καριέρα μου στην ΟΜΟΝΟΙΑ.

Ο κόσμος είναι υπέροχος και δεν είναι το ίδιο να αγωνίζεσαι για άλλες ομάδες. Περνώ φανταστικά στην ΟΜΟΝΟΙΑ και το απολαμβάνω. Το Καλοκαίρι είχα προτάσεις από άλλες ομάδες στην Κύπρο όμως δεν πέρασε καμιά στιγμή από το μυαλό μου ότι μπορεί να αγωνιστώ σε όποιαδηποτε άλλη ομάδα.Τα λεφτά είναι σημαντικά και αναγκαία. Όμως δεν είναι το παν. Δέχτηκα αρκετές μειώσεις και παρέμεινα στην ομάδα επειδή νιώθω ότι εδώ με αγαπούν και με θέλουν.

Π.Φ: Αυτή είναι η τελευταία σου χρονιά ως ποδοσφαιριστής;

ΝΟΥΝΟ ΑΣΙΣ: Κανείς δεν ξέρει. Όταν ήρθα στην Κύπρο υπέγραψα συμβόλαιο ένα χρόνο + ένα χρόνο. Τώρα είναι ο τρίτος μου χρόνος στην ομάδα. Όταν τελειώσει η χρονιά θα δούμε. Πάντως αν συνεχίσω να νιώθω όπως νιώθω σήμερα, θα ήθελα να παίξω ποδόσφαιρο για ακόμα ένα χρόνο. Νιώθω δυνατός , νιώθω καλά και θεωρώ ότι αν συνεχίσω έτσι μπορώ να δώσω την ευκαιρία στον εαυτό μου. Η μόνη διαφορά φέτος με πέρσι είναι ότι μετά τα παιχνίδια χρειάζομαι λίγο περισσότερο χρόνο για χαλάρωση έτσι ώστε το σώμα να είναι έτοιμο να ξαναμπεί σε ρυθμούς προπόνησης.Οι ρυθμοί της ζωής μου είναι πολύ καλοί αλλά θα δείξει ο χρόνος.

“Μπορούμε να αποδώσουμε πολύ καλύτερα από την εικόνα που βγάζουμε τώρα προς τα έξω…”

Π.Φ: Θα θέλαμε να μας σχολιάσεις την φετινή παρουσία της ομάδας στην Ευρώπη. Γιατί δεν βγάζετε την ίδια εικόνα σήμερα στο γήπεδο;

ΝΟΥΝΟ ΑΣΙΣ: Τα πράγματα στην Ευρώπη την φετινή χρονιά ήταν παράξενα.Κανένας δεν περίμενε αυτή την εξαιρετική παρουσία. Υπάρχει εξήγηση η οποία είναι ότι ειδικά στα παιχνίδια με την Δυναμό Μόσχας ύπηρχε μεν η θέληση, δεν υπήρχε όμως η πίεση. Αν χάναμε εύκολα από την Δυναμό κανένας δεν θα μας έλεγε τίποτα αφού πρόκειται για μια πολύ μεγάλη ομάδα. Το ότι δεν είχαμε πίεση βοήθησε πολύ να παίξουμε ελεύθερα και βγάλαμε όλες αυτές τις αρετές στον αγωνιστικό χώρο.

Ο τρόπος που χάσαμε και αποκλειστήκαμε έφερε την απογοήτευση όμως δεν παύει η φετινή παρουσία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στην Ευρώπη να ήταν εξαιρετική. Η παρουσία μας απέδειξε επίσης ότι και στο πρωτάθλημα μπορούμε να αποδώσουμε πολύ καλύτερα από ότι αποδίδουμε μέχρι τώρα. Υπάρχουν οι λόγοι που η παρουσία μας στο πρωτάθλημα δεν είναι η αναμενόμενη μέχρι στιγμής, όμως δεν είναι της ώρας. Την μεγαλύτερη ευθύνη την έχουμε εμείς οι ποδοσφαιριστές γιατί σε κάποια παιχνίδια περιμέναμε να δεχτούμε γκολ και μετά να ξυπνήσουμε, πράγμα που δεν είναι σωστό.

H ομάδα χρειάζεται ακόμα δέσιμο, κάποιοι ποδοσφαιριστές άργησαν να έρθουν στην ομάδα άρα χρειάζονται ακόμα προετοιμασία και προσαρμογή. Κι εγώ άργησα να ενταχθώ στην ομάδα φέτος, όμως μην ξεχνάτε ότι είναι ο τρίτος μου χρόνος εδώ και είναι πολύ εύκολο για εμένα να μπω στο κλίμα. Για τους νέους ποδοσφαιριστές είναι πάρα πολύ δύσκολο και χρειάζονται ακόμα χρόνο.Θεωρώ όμως ότι ακόμα κι έτσι μπορούμε να αποδώσουμε πολύ καλύτερα από την εικόνα που βγάζουμε τώρα προς τα έξω.

Το μεγάλο παράπονο…

Π.Φ: Νούνο, είσαι ένα μεγάλο όνομα στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Θεωρείς ότι εκπλήρωσες τους στόχους που είχες θέσει όταν ξεκινούσες να παίζεις ποδόσφαιρο;

ΝΟΥΝΟ ΑΣΙΣ: Θεωρώ ότι με την μέχρι σήμερα καριέρα μου εκπλήρωσα τους προσωπικούς μου στόχους που είχα θέσει όταν ξεκινούσα. Αγωνίστηκα σε πολύ μεγάλους Ευρωπαϊκούς Συλλόγους, αγωνίστηκα στην Εθνική Πορτογαλλίας και γενικά θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό. Ίσως αν δεν ήταν και αυτή η πολύ άσχημη εμπειρία με την ουσία που παράγει ο οργανισμός μου και για την οποία με ανάγκασαν δύο φορές να σταματήσω το ποδόσφαιρο για έξι μήνες, ίσως τα πράγματα να ήταν πολύ καλύτερα για εμένα. Όταν μου επέβαλαν τον πρώτο εξάμηνο αποκλεισμό κατάφερα να επανέλθω δυνατός και την επόμενη χρονιά αγωνίστηκα σε όλα τα παιχνίδια του πρωταθλήματος και του ChampionsLeagueμε την Μπενφίκα. Το επόμενο καλοκαίρι είχα πολλές προτάσεις από Αγγλία και Γερμανία όμως ήρθε αμέσως ακόμα ένας αποκλεισμός και τότε μου έκοψαν τα φτερά μου.

Μετά από αυτό έμεινα άκομα ένα χρόνο στην Μπενφίκα και αμέσως μετά αγωνίστηκα στην Γκιμαράες με την οποία έκανα εξαιρετική χρονιά. Στην συνέχεια επέλεξα να συνεχίσω την καριέρα μου στην Σαουδική Αραβία λόγω του ότι μου προσφέρθηκε ένα πάρα πολύ ψηλό συμβόλαιο. Μετά την Σαουδική Αραβία είχα πρόταση από το ΑΠΟΕΛ για ένα χρόνο όμως δεν την αποδέχτηκα. Επέστρεψα για ένα χρόνο στην Πορτογαλλία και την επόμενη χρονιά ήρθε η πρόταση από την ΟΜΟΝΟΙΑ.

Είμαι ευχαριστημένος με την καριέρα μου. Μπορούσα να αγωνιστώ σε πολύ μεγάλες ομάδες αν δεν ερχόταν αυτή η αναποδιά με τους αποκλεισμούς αλλά δυστυχώς έτσι είναι η ζωή.

“Έχω κάνει φίλους εδώ στην Κύπρο…”

Π.Φ: Πως σου φαίνεται η ζωή στην Κύπρο;

ΝΟΥΝΟ ΑΣΙΣ: Η ζωή στην Κύπρο είναι πάρα πολύ καλή. Η απόφαση μου να μείνω στην Κύπρο και στην ΟΜΟΝΟΙΑ και φέτος είναι ακριβώς γιατί περνώ πολύ καλά εδώ. Η οικογένεια μου είναι πολύ ευχαριστημένη. Ο οχτάχρονος γιος μου είναι χαρούμενος εδώ. Φοιτά σε ένα εξαιρετικό σχολείο και κάνει προπονήσεις σε ποδοσφαιρική ακαδημία, ενώ η γυναίκα μου σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας InteriorDesign. Το κλίμα, το περιβάλλον και οι άνθρωποι είναι εξαιρετικοί στην Κύπρο.

Έχω κάνει φίλους εδώ στην Κύπρο, ενώ πρέπει να τονίσω ότι ποτέ, μα ποτέ δεν είχα πρόβλημα στο δρόμο από οπαδούς άλλων ομάδων. Όσον αφορά τον κόσμο της ΟΜΟΝΟΙΑ που με βλέπει στο δρόμο, θέλω να πω ότι είναι τρελοί, ωραίοι τρελοί! . Όλοι θέλουν φωτογραφία, αυτόγραφο και φανέλα. Με βρίσκουν στο δρόμο και με σταματούν να βγάλουν μαζί μου φωτογραφία. Έχω δώσει πέραν τον εξήντα φανέλων την περσινή χρονιά σε φίλους της ομάδας μας. Είναι απίστευτος ο κόσμος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και θέλω να τους πω ότι τους αγαπώ πολύ.

Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας…

Π.Φ: Κλείνοντας θα θέλαμε να στείλεις το δικό σου μήνυμα προς τον κόσμο της ομάδας μας.

ΝΟΥΝΟ ΑΣΙΣ: Θέλω να πω στον κόσμο ότι ξέρουμε πολύ καλά ότι δεν είναι ευχαριστημένος με αυτή την κατάσταση στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Ούτε εμείς οι ποδοσφαιριστές είμαστε όμως. Θέλουμε κι εμείς η ομάδα να κερδίζει κάθε παιχνίδι. Και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε από εδώ και μπρος.

Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν αρκετά μέτωπα ανοικτά, όμως χωρίς τον κόσμο δεν μπορούμε να πάμε πουθενά. Αυτός κάνει την ΟΜΟΝΟΙΑ να ξεχωρίζει. Στα παιχνίδια με τον Οθέλλο και τον Εθνικό Άχνας νομίζαμε ότι έπαιζαν απλά δύο μικρές ομάδες. Τον χρειζόμαστε ειδικά τώρα που τα πράγματα στην ομάδα δεν πάνε όπως τα περιμέναμε.

ΠΗΓΗ

Autoremarketing

Bet on Alfa