clue

Αναδημοσίευση:Τα ντέρμπι που την… πληγώνουν

Πρωτογενής πηγή:  (https://sentragoal.philenews.com/article.asp?catid=19169&subid=2&pubid=129900066) ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ Ντέρμπι βγήκε, ντέρμπι μπαίνει για την Ομόνοια. Μετά τους κυανόλευκους, ακολουθούν οι γαλαζοκίτρινοι της Λεμεσού, αυτή τη φορά στο ΓΣΠ.

Οι πράσινοι, που μετρούν δύο ήττες στα τελευταία ισάριθμα ματς, θα επιδιώξουν να επανέλθουν στις επιτυχίες, ώστε να μην τριτώσει το κακό, αλλά και να δεχθούν δεύτερο σερί χαστούκι από ομάδα της Λεμεσού.

Αξίζει να σημειωθεί πως στα τέσσερα περσινά ματς με αντίπαλο την ΑΕΛ, το «τριφύλλι» δεν πανηγύρισε τη νίκη, αφού ένα ματς τελείωσε ισόπαλο και στα άλλα τρία δέχθηκε την ήττα. Γι’ αυτό και θα επιδιώξει να βάλει ένα τέλος στα αρνητικά αποτελέσματα με τους γαλαζοκίτρινους.

Πάντως, τα ντέρμπι… πληγώνουν την Ομόνοια. Κάνοντας αναδρομή στα περσινά αποτελέσματα, αλλά και σε τέσσερα φετινά ματς, απ’ αυτά που χαρακτηρίζονται ως ντέρμπι, ο απολογισμός είναι αρνητικός. Το ποσοστό αγγίζει με το ζόρι το 27%, αριθμός πολύ χαμηλός για ομάδα που έχει υψηλούς στόχους.

Σε σύνολο 26 αγώνων, 22 για την περσινή σεζόν και 4 για τη φετινή, η Ομόνοια πανηγύρισε μόνο επτά φορές. Δέκα αγώνες έμειναν στην ισοπαλία (38,4%), ενώ οι πράσινοι έφυγαν με σκυμμένο το κεφάλι σε εννιά περιπτώσεις (34,6%). Αριθμοί που σε καμιά περίπτωση δεν αποτελούν τιμή για μια μεγάλη ομάδα όπως είναι η Ομόνοια, αλλά επιβεβαιώνουν την πτωτική της πορεία.

Τα ντέρμπι που την... πληγώνουν

Τα ντέρμπι είναι ικανά να σου δώσουν ώθηση και δυναμική, με την Ομόνοια όμως να μην ανταποκρίνεται σε μεγάλο βαθμό, λόγος που της στερεί την προοπτική καλύτερης πορείας. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι πράσινοι στην περσινή σεζόν τερμάτισαν στην πέμπτη θέση, τη χειρότερη από το 1958 και μετά.

Στα τέσσερα δυνατά παιχνίδια που έδωσε έως τώρα στην τρέχουσα σεζόν το «τριφύλλι», μετρά δύο νίκες (Ανόρθωση 3-2, Ερμής 2-1) και δύο ήττες (ΑΕΚ 0-1, Απόλλων 0-3). Στο προσεχές ντέρμπι με την ΑΕΛ, αλλά και σ’ αυτό που θα ακολουθήσει με τον ΑΠΟΕΛ, η ομάδα του Καϊάφα έχει την ευκαιρία να αυξήσει τα ποσοστά επιτυχίας της και παράλληλα να αποκτήσει δυναμική για τη συνέχεια.

ΚΑΡΕ ΝΙΚΩΝ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ!

Από τις επτά συνολικά νίκες που «κατέγραψε» πέρσι και φέτος η Ομόνοια σε ντέρμπι, οι τέσσερις είναι επί της Ανόρθωσης! Τη… βρίσκει με την ομάδα της Αμμοχώστου το «τριφύλλι», με τις τρεις να είναι συνεχόμενες. Πέρα από την ήττα που δέχθηκε στην πρεμιέρα πέρσι, ακολούθησαν τέσσερις σερί νίκες. Οι άλλες τρεις είναι επί του Απόλλωνα, της ΑΕΚ και του Ερμή.

50% ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΦΕΤΟΣ ΣΤΟ ΓΣΠ

Στη φετινή σεζόν, η Ομόνοια δεν αξιοποίησε όπως θα έπρεπε την έδρα της. Έχει ποσοστό 50%, αφού σε τέσσερις αγώνες, πέτυχε δύο νίκες, ενώ σε δύο ματς δέχθηκε την ήττα.

ΕΞΙ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ

Από τις επτά νίκες που πέτυχαν οι πράσινοι, οι έξι ήταν στο ΓΣΠ και μόλις μια εκτός έδρας (επί της Ανόρθωσης). Τι σημαίνει αυτό; Ότι μακριά από την έδρα τους, σε ματς ντέρμπι, χάνουν από τη δυναμική τους.


ΣΧΕΤΙΚΑ

Δημητρίου:”Είναι σημαντικό να ξεκινήσουμε νικηφόρα” (Βίντεο)
Στυλιανού: «Περήφανος που ανταμείφθηκαν οι κόποι μου» (Βίντεο)
Το πλήρες πρόγραμμα της πρώτης φάσης της Cyprus...
Χάρης Λοϊζίδης: «Στόχος η αναβάθμιση τόσο σε οργανωτικό...