ΑρχικήΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΟΜΟΝΟΙΑ – ΑΠΟΕΛ: Το Κυπριακό «Εl Classico» σε ονόματα...

ΟΜΟΝΟΙΑ – ΑΠΟΕΛ: Το Κυπριακό «Εl Classico» σε ονόματα και αριθμούς

Αλήθεια ποιος μπορεί να φανταστεί το Κυπριακό Πρωτάθλημα χωρίς το ντέρμπυ ΟΜΟΝΟΙΑ –ΑΠΟΕΛ; Το el classico του Κυπριακού Πρωταθλήματος δεσπόζει εδώ και 5 δεκαετίες πρώτο στο ενδιαφέρον του φίλαθλου κοινού.

Bet on Alfa

Όλα τα παιχνίδια μεταξύ τους έχουν ξεχωριστό χαρακτήρα και ενδιαφέρον. Και σε όλα ανεξαιρέτως οι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται γνωρίζουν πολύ καλά την σημασία που έχουν αυτά τα παιχνίδια για τους φιλάθλους της ομάδας του.

Ουσιαστικά κι ενώ κάποιοι δεν θέλουν να το παραδεχτούν, η κόντρα που υπάρχει μεταξύ του κόσμου της ΟΜΟΝΟΙΑ και του κόσμου του ΑΠΟΕΛ είναι πολιτική. Μια κόντρα η οποία ξεκινά από το 1948 όταν κάποιοι αθλητές του ΑΠΟΕΛ δεν αρνήθηκαν τα πολιτικά τους «πιστεύω», αποσπάστηκαν και ίδρυσαν ένα νέο Σωματείο το οποίο έμελλε να καταστεί το μεγαλύτερο και πιο ιστορικό του Τόπου.

Όλα όμως αυτά είναι λίγο – πολύ γνωστά. Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι να ψάξουμε λίγο τους αριθμούς και να τους αναλύσουμε. ΟΜΟΝΟΙΑ και ΑΠΟΕΛ έχουν δώσει μέχρι σήμερα 127 αγώνες. Απ’ αυτούς τους 127 αγώνες, η ΟΜΟΝΟΙΑ μετρά 44 νίκες, το ΑΠΟΕΛ 41 νίκες ενώ 42 παιχνίδια έχουν λήξει χωρίς νικητή,

Παρόλη την υπεροχή της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στις νίκες, οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ πανηγύρισαν δύο φορές περισσότερες επίτευξη τέρματος από αυτούς της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Συγκεκριμένα η ομάδα του ΑΠΟΕΛ σημείωσε 166 τέρματα, σε αντίθεση με τους πράσινους οι οποίοι σημείωσαν 164.

Μεγάλες νίκες… και μεγάλα σκορ

Παρόλο που τα περισσότερα ντέρμπυ μεταξύ της ΟΜΟΝΟΙΑ και του ΑΠΟΕΛ έχουν κριθεί στη διαφορά του ενός τέρματος, υπήρχαν περιπτώσει όπου οι παίκτες της μιας εκ των δύο ομάδων είχαν κέφια.

Συγκεκριμένα το 1968 το ΑΠΟΕΛ επικράτησε της ΟΜΟΝΟΙΑΣ με 6 – 2.

Την περίοδο 1984 – 85 η ΟΜΟΝΟΙΑ επικράτησε του ΑΠΟΕΛ με 5 -3 ενώ την περίοδο 1994 – 95 και πάλι η ΟΜΟΝΟΙΑ επικράτησε του ΑΠΟΕΛ με 5 – 2.

Πρέπει να σημειωθεί σ’ αυτό το σημείο ότι το σκορ 3-2 είτε για την μια είτε για την άλλη ομάδα εμφανιζόταν πολύ συχνά στο παρελθόν στις αναμετρήσεις της ΟΜΟΝΟΙΑ με το ΑΠΟΕΛ. Συγκεκριμένα αυτό το σκορ εμφανίστηκε 9 φορές.

Πρώτοι σκόρερ…

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο πίνακας των πρώτων σκόρερ των δύο ομάδων στις μεταξύ τους αναμετρήσεις. Για την ΟΜΟΝΟΙΑ τα σκήπρα κρατά ο Χριστοφόρου με 9 τέρματα ακολουθεί ο Κάντηλος και ο Σ.Καϊάφα με 8 και στην συνέχεια έρχονται οι Μαλέκος και Ξιούρουππας με 7.

Για το ΑΠΟΕΛ πρώτος στο πίνακα των σκόρερ είναι ο Στυλιανού με 9 τέρματα, ακολουθούν οι Γ.Ιωάννου με 8 και Αγαθοκλέους με 7, ενώ στην συνέχεια βρίσκουμε τους Χαραλαμπίδη και Σωτηρίου με 6.

 

 

Autoremarketing

Bet on Alfa