ΑρχικήΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΑνακοίνωση Δ.Σ που απαντά στον κ.Προύντζο

Ανακοίνωση Δ.Σ που απαντά στον κ.Προύντζο

Νέα ανακοίνωση εξέδωσε το Δ.Σ που απαντά στον κ. Προύντζο:
Σε σχέση με την τοποθέτηση του Υπεύθυνου Επικοινωνίας του ΑΠΟΕΛ, Χαράλαμπου Προύντζου, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, η οποία αναμεταδόθηκε από τηλεοπτικά, έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ επιθυμεί να δηλώσει τα πιο κάτω:
1. Στον πρόσφατο αγώνα ΑΠΟΕΛ – ΟΜΟΝΟΙΑ υπήρξε ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός, που έγινε αντιληπτό από όλους όσους παρακολουθούσαν τον αγώνα αυτό, στο γήπεδο ή από τηλεοπτική μετάδοση. Συγκεκριμένα, στο 68’ οπαδοί του ΑΠΟΕΛ, που βρίσκονταν στο Νότιο πέταλο, ξεκίνησαν ρατσιστική επίθεση σε βάρος του ποδοσφαιριστή της ομάδας μας, Μίκαελ Ποτέ, κάνοντας τον ήχο της μαϊμούς. Ακολούθως, την ίδια συμπεριφορά είχαν και οπαδοί που κάθονταν στη Δυτική και στην Ανατολική κερκίδα, με αποτέλεσμα ο ποδοσφαιριστής της ομάδας μας να αντιδράσει. Δύο λεπτά αργότερα και αφού οι ρατσιστικές ιαχές κατά του Μίκαελ Ποτέ γίνονταν όλο και πιο έντονες, ο ποδοσφαιριστής μας αντέδρασε ξανά και ο κ. Δημήτρης Μασιάς του έδειξε την κίτρινη κάρτα. Ο διαιτητής του αγώνα σε καμία περίπτωση δεν προστάτευσε τον ποδοσφαιριστή μας και δεν φρόντισε να ζητήσει από τον κόσμο να σταματήσει τη ρατσιστική συμπεριφορά. Η απόφασή του να τιμωρήσει τον Μίκαελ Ποτέ, έδωσε στους οπαδούς που συμπεριφέρονταν ρατσιστικά την ικανοποίηση, ότι πέτυχαν τον στόχο τους.
2. Η ρατσιστική αυτή συμπεριφορά, καταδικάστηκε έντονα μετά το τέλος του αγώνα τόσο από τον Υπεύθυνο Τύπου του Σωματείου μας, Χριστόδουλο Χριστοδούλου, όσο και από τον Αντιπρόεδρο της εταιρίας του ΑΠΟΕΛ, Βάσο Ηλιάδη, αλλά και τον ποδοσφαιριστή του ΑΠΟΕΛ, Γκουστάβο Μαντούκα, ο οποίος σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε: «Είναι ντροπή ότι έγινε χθες. Όχι στο Ρατσισμό». Καταδικαστική ανακοίνωση εξέδωσε και ο ΠΑΣΠ. Παράλληλα, υπήρξε δημόσια κατακραυγή και το γεγονός αναφέρθηκε και σχολιάστηκε και σε ξένα ΜΜΕ.
3. Ο κ. Χαράλαμπος Προύντζος, σε δηλώσεις του μετά τον αγώνα, δεν αναφέρθηκε σ’ αυτό το αδιαμφισβήτητο γεγονός, ισχυριζόμενος ότι δεν περιήλθε εις γνώση του. Έστω όμως και εάν δεχτούμε ότι δεν περιήλθε εις γνώση του, πράγμα που είναι περίεργο, όφειλε ως αθλητικός παράγοντας και Υπεύθυνος Επικοινωνίας ενός μεγάλου αθλητικού σωματείου, όπως είναι ο ΑΠΟΕΛ, να προβεί σε διορθωτική δήλωση και να καταδικάσει ένα γεγονός που όλοι καταδίκασαν και το οποίο προσβάλλει τον πολιτισμό, τα αθλητικά ιδεώδη και αρχές και ειδικότερα το ποδόσφαιρο αυτού του τόπου. Αντί αυτού, προτίμησε με την τοποθέτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, να καταφερθεί με απαράδεκτο τρόπο εναντίον του Σωματείου μας, με ισχυρισμούς και αναφορές που καμία σχέση δεν έχουν με το συγκεκριμένο απαράδεκτο και θλιβερό γεγονός, που συνέβηκε σε βάρος ενός ποδοσφαιριστή μας, ο οποίος με την απόδοσή του και την μέχρι σήμερα συμπεριφορά του, έχει κερδίσει τις καρδιές των φιλάθλων του Σωματείου μας και όχι μόνο και αποτελεί «κόσμημα» για το Κυπριακό ποδόσφαιρο.
4. Δεν θα ακολουθήσουμε τη συλλογιστική του κ. Προύντζου και ούτε τα όσα απαράδεκτα αναφέρονται στην τοποθέτησή του, γιατί δεν θέλουμε να υποβαθμίσουμε το επίπεδο που πρέπει να χαρακτηρίζει τις ανακοινώσεις και τη συμπεριφορά των εκπροσώπων δύο μεγάλων σωματείων της Κύπρου. Απλά θα αναφέρουμε ότι η Διοίκηση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ είναι μία δημοκρατικά εκλελεγμένη από τα Μέλη του Σωματείου Διοίκηση, η οποία εξυπηρετεί και προστατεύει τα καλώς νοούμενα συμφέροντα του Σωματείου, λογοδοτεί στα Μέλη και στους χιλιάδες οπαδούς του και δεν διορίζεται από μετόχους οποιασδήποτε εταιρίας.
5. Η Διοίκηση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ είχε και έχει καθήκον και υποχρέωση να αντιδρά έντονα και να καταδικάζει ρατσιστικές συμπεριφορές, όπως αυτήν που εκδηλώθηκε στον πρόσφατο αγώνα ΑΠΟΕΛ – ΟΜΟΝΟΙΑ. Έχει καθήκον και υποχρέωση να αντιδρά, να καυστηριάζει και να καταγγέλλει στα αρμόδια όργανα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, τις οποιεσδήποτε λανθασμένες αποφάσεις της διαιτησίας, που πλήττουν αρνητικά το Σωματείο μας, μένουν ατιμώρητες και σε πολλές περιπτώσεις διαμορφώνουν το τελικό αποτέλεσμα των ποδοσφαιρικών αγώνων.
6. Δεν άρεσε στον κ. Προύντζο ότι μιλήσαμε για τους φιλάθλους που εκδηλώθηκαν ρατσιστικά, για πέναλτι που δεν μας δόθηκε, για άδικη κόκκινη κάρτα σε ποδοσφαιριστή μας και άλλες άδικες για την ομάδα μας διαιτητικές αποφάσεις και ισχυρίστηκε ότι αυτό έγινε «για να αποπροσανατολιστεί ο κόσμος από τα γνωστά προβλήματα της ομάδας και να ασκηθεί μία προπαγάνδα συσπείρωσης του κόσμου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ». Θα του άρεσε βεβαίως, ότι ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ εξασκούσαν με τις παρεμβάσεις τους πίεση στον διαιτητή, σε αρκετές φάσεις του αγώνα. Εμείς, διαβεβαιώνουμε τον κ. Προύντζο, ότι ο κόσμος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ είναι διαχρονικά συσπειρωμένος, στηρίζει το Σωματείο του, ειδικά σ’ αυτήν τη δύσκολη χρονική περίοδο και δεν χρειάζεται τις «νουθεσίες» κανενός.
7. Δεν αναμέναμε ότι οι αντιδράσεις μας, θα έβρισκαν σύμφωνο τον κ. Προύντζο. Αναμέναμε όμως και αναμένουμε, ότι ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας του ΑΠΟΕΛ, θα είχε το θάρρος να διατυπώσει ξεκάθαρη καταδικαστική θέση για ρατσιστικές ενέργειες που πλήττουν σε μεγάλο βαθμό το κύρος του Κυπριακού ποδοσφαίρου. Αυτήν την υποχρέωση την έχουν όλοι όσοι κατέχουν Διοικητικές θέσεις στα Σωματεία μας και διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της περαιτέρω πορείας και ανάπτυξης του Κυπριακού ποδοσφαίρου, αλλά και των ιδεωδών και αρχών που πρέπει να διέπουν το σύνολο των φιλάθλων του τόπου μας.
8. Αναφέρει ο κ. Προύντζος ότι το ΑΠΟΕΛ έχει προβεί σε πολλές ενέργειες για την προαγωγή και προβολή της πολιτικής της ΟΥΕΦΑ ενάντια στον ρατσισμό. Ας αποδείξει, λοιπόν, του λόγου το αληθές. Ας καταδικάσει με σαφήνεια και με αποφασιστικότητα τη ρατσιστική συμπεριφορά που εκδηλώθηκε από οπαδούς της ομάδας του στον αγώνα ΑΠΟΕΛ – ΟΜΟΝΟΙΑ, για να συμβάλει μαζί μας και με όλο το φίλαθλο κόσμο της Κύπρου, στη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για να μην επαναληφθούν παρόμοιες ρατσιστικές συμπεριφορές στα Κυπριακά γήπεδα και να εκλείψει ο ρατσισμός από τον αθλητισμό.
9. Η Διοίκηση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ έχει καταγγείλει στην ΚΟΠ τη ρατσιστική συμπεριφορά των οπαδών του ΑΠΟΕΛ στον αγώνα ΑΠΟΕΛ-ΟΜΟΝΟΙΑ, το χειρισμό της συμπεριφοράς αυτής από την διαιτησία του αγώνα και τις αποφάσεις της, που αδίκησαν την ομάδα μας στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Επιπρόσθετα, σύμφωνα με το άρθρο 11.1(ε) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ 2014, ο διαιτητής έχει εξουσία να διακόψει τον αγώνα, εάν υπάρχει ρατσιστική συμπεριφορά, ο οποίος δύναται να κατακυρωθεί υπέρ του Σωματείου που δεν ευθύνεται για την διακοπή. Ο διαιτητής του αγώνα δεν κατέγραψε τίποτα στο φύλλο αγώνα. Ο επιπρόσθετος διαιτητής Θωμάς Μούσκος, ο οποίος βρισκόταν στην γραμμή μπροστά από το Νότιο πέταλο, απ’ όπου ξεκίνησαν οι ρατσιστικές αποδοκιμασίες, δεν έκανε επίσης καμία ενέργεια. Αναμένουμε ότι οι παρατηρητές θα έχουν καταγράψει αυτό που είδαν όλοι όσοι παρακολούθησαν τον αγώνα.
10. Αναμένουμε από την ΚΟΠ ότι, με τις αποφάσεις της και τα μέτρα που θα λάβει, όπως αυτά καθορίζονται μέσα από τους Πειθαρχικούς Κανονισμούς, θα συμβάλει ενεργά και αποφασιστικά στην προσπάθεια για εξάλειψη του ρατσισμού από τα Κυπριακά γήπεδα
Autoremarketing

Bet on Alfa