ΑρχικήΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΕκδήλωση κατά του ρατσισμού - Παρόντες Ποτέ και Μαργκάσα...

Εκδήλωση κατά του ρατσισμού – Παρόντες Ποτέ και Μαργκάσα (videos)

Χθες πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε η ΕΔΟΝ Αμμοχώστου με αφορμή την ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε ο ποδοσφαιριστής της ομάδας μας, Μίκαελ Ποτέ στο πρόσφατο μας παιχνίδι με το Αποέλ.

Bet on Alfa

Εισηγητές και ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο Πάμπος Στυλιανού, πρώην πρόεδρος του ΚΟΑ και νυν Υπεύθυνος Αθλητικού γραφείου ΑΚΕΛ και ο Αλέξης Αλέκου, Ιστορικός, καθηγητής Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου. Επίσης στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι Μίκαελ Ποτέ και Ρενάτo Μαργκάσα από πλευράς της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και ο Ντιέγκο Λεόν από πλευράς της Νέας Σαλαμίνας, οι οποίοι μίλησαν για τον ρατσισμό και απάντησαν σε ερωτήσεις των παρευρισκομένων της εκδήλωσης.

Πάμπος Στυλιανού

Πρώτος τον λόγο πήρε ο κύριος Πάμπος Στυλιανού που ήταν “πύρ και μανία” αναφορικά με τους οπαδούς του Αποέλ και όχι μόνο,  και δεν δίστασε να μιλήσει για φασιστικά στοιχεία μέσα στους οργανωμένους του Αποέλ υπό την ανοχή της διοίκησης Πρόδρομου Πετρίδη, ενώ παρέθεσε κι άλλα παραδείγματα ρατσιστικών ενεργειών των οπαδών του Αποέλ.

Ο Πάμπος Στυλιανού, πρώην πρόεδρος του ΚΟΑ, Γραφείο αθλητισμού του ΑΚΕΛ
Πάμπος Στυλιανού, πρώην πρόεδρος του ΚΟΑ, Υπεύθυνος Αθλητικού Γραφείου του ΑΚΕΛ

“Αποκορύφωμα ήταν που οι οργανωμένοι του Αποέλ κατέθεσαν κασκόλ στο Άουσβιτς της Κρακοβίας στην Πολωνία. Αυτό που έγινε δεν είναι τυχαίο. Σε δυο πράγματα θα ήθελα να σταθώ. Η παρείσφρηση φασιστικών στοιχείων μέσα στους οργανωμένους του Αποέλ, ιδιαίτερα από τον καιρό που εμφανίστηκαν οργανώσεις τύπου ΕΛΑΜ. Το δεύτερο στοιχείο, που είναι επίσης σοβαρό, είναι η ανοχή της διοίκησης και των εκάστοτε διοικήσεων. Θα μείνω μέχρι εκεί, γιατί ο σημερινός πρόεδρος της εταιρείας του οποίου το παρελθόν του καταμαρτυρεί διάφορα πράγματα κατά καιρούς και ο ίδιος φέρει τεράστια ευθύνη με τις συμπεριφορές του και τώρα με την ανοχή του ως πρόεδρος”.

Μίκαελ Ποτέ

Μίκαελ Ποτέ
Μίκαελ Ποτέ

Στην συνέχεια μίλησε και ο Ποτέ που καταδίκασε όπως ήταν αναμενόμενο τέτοιες ενέργειες και τόνισε ότι στην Γερμανία έγινε ένα παρόμοιο περιστατικό με 5000 φιλάθλους τότε, όμως η αντίδραση των υπόλοιπων φιλάθλων ήταν άμεση και σταμάτησε. Επίσης, απαντώντας έμμεσα στη διοίκηση του ΑΠΟΕΛ ανέφερε ότι δεν ήταν μόνο 30-40 άτομα αυτοί που του έκαναν ήχους μαϊμούς αλλά πολύ περισσότεροι και ερωτηθείς αν θα πήγαινε ποτέ στο Αποέλ, απάντησε: «Μετά από αυτό στο Αποέλ; Ποτέ».

Ρενάτο Μαργκάσα και Μίκαελ Ποτέ
Ρενάτο Μαργκάσα και Μίκαελ Ποτέ

Ρενάτο Μαργκάσα

Τον λόγο πήρε ο Ρενάτο που αρχικά είπε πως είναι αρκετά χρόνια εδώ στην Κύπρο και ήταν έκπληξη για αυτόν, αυτό που συνέβηκε. Είναι μια φιλόξενη χώρα, ανέφερε που δέχεται εύκολα τους ξένους και πρέπει να σταματήσει να συμβαίνει αυτό. “Είμαστε μιά ομάδα όλοι οι ποδοσφαιριστές και ξέρουμε πως νώθει ο Μίκαελ και δεν έπρεπε να συμβεί αυτο”, τόνισε ο Μαργκάσα.

Ντιέγκο Λεόν

Ο Λεόν, με την σειρά του ανέφερε ότι ο ρατσισμός και τέτοιες ενέργειες δεν έχουν καμία θέση στο χώρο του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού και πρόσθεσε ότι όλοι μαζί μπορούμε να μειώσουμε παρόμοια περιστατικά στα γήπεδα.

Παρακολουθείστε και βίντεο από την εκδήλωση με τις τοποθετήσεις των ποδοσφαιριστών

Αρχική τοποθέτηση Μίκαελ Ποτέ

Αρχική τοποθέτηση Ρενάτο Μαργκάσα


Ο Ποτέ για την επίθεση που δέχθηκε

Μαργκάσα: “Δεν υπάρχει ρατσισμός ανάμεσα στους παίκτες”

Τοποθέτηση Ντιέγκο Λεόν

Autoremarketing

Bet on Alfa