ΑρχικήDaily NewsΣε κομβικό σημείο το ντέρμπι στο Παπαδόπουλος

Σε κομβικό σημείο το ντέρμπι στο Παπαδόπουλος

Είμαστε ήδη στο κατώφλι της 13ης αγωνιστικής και στο Αντώνης Παπαδόπουλος θα δώσουμε ένα παιχνίδι κομβικής σημασίας.

Bet on Alfa

Μια ενδεχόμενη νίκη θα μας δώσει την δυναμική που χρειαζόμαστε για να πάρουμε το τρίποντο και στο παιχνίδι με την Σαλαμίνα και να κλείσουμε το 2014 με θετικό πρόσημο.

Το Παπαδόπουλος δεν είναι και το πιο εύκολο γήπεδο. Σίγουρα καταφέραμε να πάρουμε σε αυτό μεγάλες και περιφανής νίκες, που μας έδωσαν ώθηση προς τα εμπρός. Και παρόλο που η Ανόρθωση είναι στα πάνω της (όπως έδειξε με τον Αποέλ), έχει τις αδυναμίες της, ιδιαίτερα στην άμυνα, τις οποίες πρέπει να εκμεταλευτούμε.

Τα ντέρπι, απαιτούν ένα διαφορετικό χειρισμό από τα υπόλοιπα παιχνίδια. Η τακτική θα παίξει τον δικό της σπουδαίο ρόλο, για το ποια ομάδα θα επικρατήσει. Η ομάδα που καίγεται περισσότερο για την νίκη είναι η Ανόρθωση, αφού είναι κάτω από εμάς στον βαθμολογικό πίνακα και παίζει και στην έδρα της. Αυτό ίσως δώσει την ευκαιρία στον Καϊάφα, με μεθοδικότητα και διασφαλίζοντας το μηδέν στην άμυνα, να πάρει το παιχνίδι στην κόντρα. Από την άλλη, υπάρχει και η επιλογή να το χτυπήσει στα ίσα. Αυτό θα το αποφασίσει ο ίδιος. Το βασικό του πλεονέκτημα έναντι του Πάους, είναι ότι έχει περισσότερες από μια επιλογές για να πάρει το αποτέλεσμα.

Το άλλο θετικό είναι ότι η ομάδα έχει επιστροφές, που μπορούν να τις δώσουν την απαραίτητη ποιότητα για τέτοια παιχνίδια.

Τα διλήμματα του coach είναι αρκετά:

1. Δεξιός οπισθοφύλακας: Ο Χάρης Κυριάκου επιστέφει από τιμωρία. Με το ΑΠΟΕΛ προτιμήθηκε, αφού ο προπονητής ήθελε ένα πιο αμυντικογενή ποδοσφαιριστή σε σχέση με τον Μάριο Δημητρίου που αγωνίστηκε με Οθέλλο και ΑΕΛ. Υπάρχει και η επιλογή του Λομπιανίτζε ο οποίος ήταν βασικός στην Ευρώπη και στα περισσότερα παιχνίδια πρωταθλήματος.

2. Στόπερ: Και εδώ υπάρχουν 3 επιλογές για τον παρτενέρ του Ακουισταπάτσε. Επιστρέφει ο Σκαραμοτσίνο από τιμωρία. Ο Στεπάνοφ ανέβασε ρυθμούς. ενώ ο Σερτζίνιο αγωνίστηκε ως κεντρικός αμυντικός στον αγώνα με τον Οθέλλο.

3. Μέσοι: Νοουμένου ότι ο Καϊάφας θα επιστρέψει στο 4-3-3 η τριπλέτα με Ασίς, Οικονομίδη, Φυλακτού θα είναι στο βασικό σχήμα. Αυτό μπορούμε να το πούμε σχεδόν με βεβαιότητα αφού ήταν και το πλάνο του προπονητή στον αγώνα με τον Οθέλο, πριν προκύψει το θέμα με τον Νούνο Ασίς.

4. Ακραίοι επιθετικοί: Το στραμπούληγμα του Ρούμπιο θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό το πλάνο. Αν ο Ισπανός δεν μπορέσει να αγωνιστεί, υπάρχουν δύο ενδεχόμενα. Το πρώτο να αγωνιστεί από την αρχή ο Φοφανά, ο οποίος πάντως είναι πολύ κάτω σε απόδοση. Το δεύτερο είναι να επιστρατευτεί το 4-4-2 με τον Γκαρσία να πλαισιώνει τον Ποτέ. Σε μια τέτοια περίπτωση, ο Νούνο θα περάσει στις πτέρυγες μαζί με τον Αντραζ Κιρμ.

Το πλέον σημαντικό πάντως, πέραν από τακτική και 11άδα, είναι να δούμε μάτια να γυαλίζουν. Η θέληση και το πάθος θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό την τελική έκβαση του αγώνα.

 

 

Autoremarketing

Bet on Alfa