clue

Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης: “Ο ρατσισμός είναι ο πολιτισμός των ηλίθιων”

Μπράβο στον Κωνσταντίνο Χαραλαμπίδη που σε αντίθεση με τον Πρόεδρο του ΑΠΟΕΛ κύριο Ποταμίτη, έβαλε κάποια πράγματα στην θέση τους με την χθεσινή του τοποθέτηση για τα κρούσματα ρατσισμού. Και πριν βιαστείτε κάποιοι να κρίνετε, διαβάστε την πρώτα ,γιατί αξίζει πραγματικά τον κόπο:

«Είναι λυπηρό που σε ένα πονεμένο ποδοσφαιρικά χώρο όπως είναι η Κύπρος να ασχολούμαστε για ακόμη μία φορά με το φαινόμενο του Ρατσισμού. Κρίμα… Σε μία προσπάθεια όλων μας (ποδοσφαιριστών, προπονητών, διοικήσεων, Μ.Μ.Ε. κτλ) να κάνουμε βήματα μπροστά δυστυχώς τα εμπόδια παραμένουν και στιγματίζουν το όλο σκηνικό που ονομάζεται ποδοσφαιρικός αγώνας.

Προσωπικά καταδικάζω τις οποιεσδήποτε σκηνές ρατσισμού ενάντια σε οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή. Είτε αυτός είναι της Ομόνοιας, της Ανόρθωσης, του Αποέλ. Είναι τριτοκοσμικό πλέον εν έτι 2014 να ασχολούμαστε με το φαινόμενο αυτό στα γήπεδα μας. Οι ποδοσφαιριστές μεταξύ τους έχουν εξαιρετικές σχέσεις, εντός και εκτός γηπέδων αποτέλεσμα του άκρως επαγγελματικού χαρακτήρα και σεβασμού στον ”αντίπαλο συμπαίκτη” τους.

Το μήνυμα των FIFA και UEFA το οποίο με κάθε τρόπο το στέλνουν είναι κοινά αποδεκτό από όλους όσους αγαπούν το άθλημα: NO TO RACISM. Ξοδεύοντας πολλά χρήματα σε διαφημιστικές καμπάνιες και ενεργοποιώντας σχεδόν όλους τους ποδοσφαιριστές ανά το παγκόσμιο ποδοσφαιρικό χάρτη έχει καταφέρει σε μεγάλο βαθμό να περιορίσει και να εκμηδενίσει σε κάποιες χώρες το φαινόμενο του ρατσισμού.

Ένα μεγάλο γνωμικό αναφέρει πως ”Ο ρατσισμός είναι ο πολιτισμός των ηλίθιων”. Δεν ξέρω αν αυτοί οι λίγοι που πληγώνουν το άθλημα μας είναι ηλίθιοι ή όχι… Αυτό όμως που ξέρω είναι πως ο ρατσισμός στο ποδόσφαιρο της Κύπρου δεν έχει θέση πλέον και πρέπει με κάθε τρόπο να απομονώνεται μέχρι τη στιγμή που θα εξαλειφτεί».


ΣΧΕΤΙΚΑ

Νορβηγική ασπίδα στον Νεγκό…
Η διαφορά που δεν πρέπει να ξεχνάμε
Καθυσήχασε για τις αδειοδοτήσεις των σταδίων ο Λοϊζίδης
O24Pod:”Θετικό το πρώτο δείγμα – Να φέρει την...